Zlámané Brno a Drumandbass Revolution

Zlámané Brno a Drumandbass Revolution

11. 10. 2006  |  Autor: Obsession  |  Komentáře (0)
V pátek 6.10. se stal brněnský Favál dějištěm Drumandbass Revolution pod velením Tele2Beatz, kteří se na místo činu vrátili po necelých třech měsících. Jako hosta si přizvali to nejlepší, co nám brněnská polámaná scéna může nabídnout – Dj Blulajtu.
Jestli teď přemýšlíte nad tím proč vlastně píšu report z mejdanu pro odhadem 200 lidí, tak k tomu řeknu jen jediné: je třeba chodit i na malé akce a podporovat je mimo jiné také proto, aby se mohly pořádat ty větší a mohla přijet jména po kterých naše uši tolik baží. V poslední době došlo na poli polámaných beatů k několika příjemným změnám – brněnské kluby začaly rozjíždět vlastní nové DNB noci, větší prostor se konečně dostává i breakbeatu.

Na toto téma můžete v nejbližší době čekat samostatný článek, protože teď je čas dát prostor těm, o které šlo v onen pátek především: Blulajta, Pixie a Suki. Tito pánové nám ukázali zač je toho domácí drumbác loket velmi přesvědčivým způsobem.

Na bojiště jsem dorazila až kolem jedenácté a nebylo potřeba ani jít hlouběji do sálu na to, abych poznala, kdo má v tu chvíli na starosti ničím nespoutanou zábavu. Blulajta je alespoň pro mě zárukou toho, že si alespoň jednou týdně zatančím, a z velké části důvodem proč chodím téměř každé pondělí do Perpeta. Euforka po prvním pracovním dnu? Ale jistě ! Jeho mixy jsou nápadité, čisté a hraje neprovařené a přesto maximálně chytlavé desky. Nu- skull jak má být, bez vokálových pozlátek a happy náladiček. Některé záležitosti znám jen a jen od něj. Jsou hodně přísné-až zlé, a nenechá vás vydechnout, ani kdyby jste sebevíc chtěli.

Já si ale tentokrát - krátce po příchodu říct nedala a spíš jsem koukala kam v prostorách klubu ukrýt bundu. Šatna byla zase zavřená a mě a všem ostatním nezbylo než doufat, že si naše ošacení nevyhledá nějaký potenciální nenechavec. Obsluha byla blesková a tak se mi naštěstí rychle zadařilo svlažit hrdlo vyschlé všudypřítomným hustým kouřem. Následnou návštěvu toalet bych zde nechala bez povšimnutí, kdyby nebylo slečen, které se daly do komentování dění v sále : „ Klidně tam jdi, zkus to, ale já ti říkám, že to nedáš. Je to ňáký psycho! Ty, já su asi moc...“ Holky vždycky umějí pobavit.

Kolem půl jedné už jsem se cítila dostatečně fit na to naklusat do centra dění a začít vstřebávat atmosféru plnými doušky. Výzdoba skromná, systémová. Výzva „Nepropadejte panice“ mi přišla toliko bezobsažná jako celonoční hláška MC´s : „Je to rebel!“ Ale proč ne.

Před jednou hodinou ranní začala zábava kulminovat, přišla doba výměny stráží, a po krátkém hiphopovém intru nastal pořádný šrumec ala Pixie. Blulajtovu popularitu dosvědčuje i fakt, že když dohrál, prořídlo to na Favále o dobrou třetinu – a mě se konečně dostalo potřebného prostoru k hopkání. Pixie má výbornou vlastnost trefit se do toho co si dav žádá a i v ranních hodinách vyprovokovat ztuhlé končetiny k návratu na parket. Jde na něm vidět jak moc ho hraní baví, hecuje lidi gesty do publika a selekcí desek rozhodně nenudí. Když mu jedna hraje maximálně dvě minuty, tak jak by mohl. Jungle místy zatendoval k raggajungle, tu a tam Pixie nasadil solidní dvojtakt – a bylo veselo.

Asi po hodině převzal velení Suki, který mě znovu nadchl. Parádní mix, soudobé hity zahrané takovým způsobem, že jste rádi, že je slyšíte. Krásně si s tím pohrál. Čekala jsem, že po něm nastoupí v letáku avízovaný Wash!, ale přišel znovu Pixie. Další hodiny se střídal se Sukim, pořád to byla zábava, ale hluchá místa by se taky našla. Zrovna když jsme se sbírali k odchodu, tak za gramce doslova naběhl nejutancovanější člověk z parketu – Hrrnec. Slyšela jsem ho jen 10 minut, takže se neodvažuju jeho zahrání nijak posuzovat. Pořadatelům můžu vzkázat jen jediné : Jen houšť! Jen houšť!

dnb
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika