Phishbacher

Phishbacher

15. 10. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Newyorkská elektro-jazzová formace Phishbacher vystoupí v pondělí 16.října v PopoCafePetl Music Clubu.
Přední moderně jazzová skupina z New Yorku Phishbacher sestavená kolem skvělého pianisty Waltera Fischbachera se představí v rámci Prague International Bluenight v pondělí 16.října v PopoCafePetl Music Clubu. Špička světového elektronického jazzu.

Po půl roce se do Evropy opět vrací kapela Phishbacher v čele s ojedinělým klávesovým mistrem Walterem Fischbacherem, který se po několikaleté spolupráci rozhodl opustit Celulu New York Laca Decziho a pustil se naplno do práce na vlastních projektech. V říjnu k nám z New Yorku spolu se svými kumpány přiveze další dávku svojí energií nabité směsice jazzu, funku a drum and bass, jako by se na jednou podiu sešli Herbie Hancock, Underworld a The New Deal.

Phishbacher je skupina složená z newyorských muzikantů, která vznikla z pravidelného vystupování a experimentování na Newyorské jazzové scéně v roce 2003. Na kontě má již tři CD, první z roku 2003 se jmenuje Chilin´, druhé z loňského roku nese název Infinity ltd., to poslední je záznamem koncertů Phishbacher live 2005. Repertoár kapely tvoří převážně skladby Waltra Fischbachera. Skupina hraje v obsazení piano a klávesové nástroje Walter Fischbacher, bicí Harl Ganglberger, basa Chris Tarry.

Jejich hudba je hodně ovlivněna Fischbacherovým klávesovým mistrovstvím. Dnešní jazz to už zdaleka nejsou více či méně nacvičené improvizace. Např. v úvodu skladby Chilin at the Continental byste čekali, že se co chvíli musí ozvat kytara Carlose Santany. Latina na první poslech. Walter Phisbacher je stejně tak dobrý doprovodný pianista jako kouzelník kláves. Jeho spoluhráči jsou ovšem stejně kvalitními hudebníky a tak ačkoli klávesy už z hlediska svých možností hrají dominantní roli, bicí i basová kytara je víc než doplňují.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika