Skalloween ve Futurum

Skalloween ve Futurum

22. 10. 2006  |  Autor: Obsession  |  Komentáře (0)
Kromě svítících luceren vyřezaných z tuřínů nebo tykví vás přivítají američtí Fishbone, bulhařští Wickeda a pražští Ska Conspiracy a 2v1.
FISHBONE /US/
Nejlepsi ze ska-punk-funk-jazz-metal fuze. A nejen znacka obleceni! Jen pár měsíců po skvělé show, kterou předvedli na letošních United islands jsou Fishbouni opět zpět i se svým novým albem “Still stuck in your Throat”. Po Marseille, Lyonu, Barceloně, Paříži a mnoha dalších městech Evropy, která jsou součástí jejích turné, zavítají i do našeho hlavního města. Tak jak hýbali americkou hudební scénou v osmdesátých letech minulého století, hýbou našimi těly i dnes. Když v sedmdesátých letech Dr Mad Vibe neboli Angelo Moore, frontman kapely, zakládal ska-reggae skupinu asi nepočital s tak velkou slávou a s takovou přízní diváků jakou zaživali v 80´ a 90´letech. Jejich popularitou si byli vědomi jak Led Zeppelin, tak Red Hot Chilli Peppers, kteří jím propůjčili svou tvorbu a byli rádi “Fishbonama” opěvováni.


WICKEDA /BG/
V roce 1999 se publiku, hlavně bulharskému, představila kapela Wickeda. Debutovému albu Revolucija název opravdu sedl. Revoluce opravdu nastala, alespoň v přeneseném slova smyslu. Televizi MM bylo oceněné hned jako Album roku a Debut roku. Popularitu kapela využila a brzy vydala i druhé album “zatova, zaštoto”. Kdekdo tehdy očekával propadák, protože taková alba byla a jsou většinou nazývána „rychlokvašná“ a často zůstávají ve stínů předešlého. U Wickedy tomu ale bylo jinak. I toto album získalo dvě ceny. Třetí, které bylo tzv. the best of už tolik posluchače nezaujalo. Možná právě proto, že se jednalo o výběr předchozích dvou alb. Po několikaměsíční relaxaci a odpočinutí si od slávy se chlapci z Wickidy vrací na hudební scénu a připravují své fanoušky na čtvrté album. Jejích styl hudby lze těžko zaškatulkovat a pojmenovat, ale to je právě asi jejích kouzlo. Přijde si na svém skoro každý. Ať už jde o milovníka reggae, funky, rocku, etna či jazzu.

PRAGUE SKA CONSPIRACY
Mariana, Kuba, Květák, Evžen, Čejky, Martin, Bořek, Vašek, Ondra. To jsou členové kapely Prague Ska Conspiracy, která se začala formovat roku 2005 z několika členů tehdy rozpadající se kapely Vertigo. Vertigácké ska okořeněné jazzem a novými členy, to jsou noví Conspiracy.

2V1
O tom, že rčení risk je zisk je pravdivé se na vlastní kůži přesvědčili před několika lety i kluci z dnešní pražské formace 2V1. Umanuli si, že založí kapelu, aniž by kdokoliv z nich uměl skutečně hrát na jakýkoliv nástroj. Zdálo se to býti utopií, ale Krleeeshovi & spol. se podařilo prosadit. Tato původně punková formace se po mnoha inovacích chystá vydat album. Současnými členy skapunkové kapely 2V1 jsou: Krleesh, Jirka, Placour, Joska, Hrom, Mat a Dočky.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika