T.M. Stevens on Air

T.M. Stevens on Air

24. 10. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přenos baskytarového hurikána T.M. Stevense z Lucerna Music Baru uslišíte 29.10. v pořadadu Grundfunku na Radiu Wave.
Radiová funková Zoo, která se schází každou neděli od 20:00 na ČRo 4 - Radiu Wave v pořadu Grundfunk, připravila další živou lahůdku. Baskytarista T.M. Stevens je živočišný exemplář z New York City, jediný svého druhu. Na vlnách Radia Wave si můžete vychutnat rozhovor s ním i koncert jeho kapely Shocka Zooloo z pražského Lucerna Music Baru.

x

Pro kvalitní zvukový záznam se 29. října vypraví do Lucerny přenosový vůz a s ním i celý Grundfunk. Budeme vysílat živě z Lucerna Music Baru, nahlédneme do bohaté hudební historie T.M. Stevense a pozveme si ho i k živému rozhovoru. V následujícím Grundfunku 5. listopadu pak na vlnách 100,7 FM odvysíláme záznam z koncertu.

T.M. Stevens hrál od 80. let se spoustou legend světové hudební scény, jmenujme alespoň některé z nich. Joe Cocker (alba Unchain My Heart, One Night Of Sin, Night Calls), Tina Turner (Foreign Affair, Simply The Best), James Brown (Gravity), The Pretenders (Get Close), Billy Joel (River Of Dreams), Cindy Lauper (Night To Remember), Steve Vai (Sex & Religion) a další. Současně se věnoval i vlastní tvorbě, kterou představí i v Praze s kapelou Shocka Zooloo. Svůj styl označuje jako "metal funk", můžeme tedy čekat funkové figury a rytmiku, stejně jako tvrdou kytaru a metalový nášup. Před Stevensovým uměním prý bledne i podobně orientovaný a zkušený basista Doug Wimbish, který své aktuální projekty už letos v Praze představil. Máme tedy s čím srovnávat.

T.M.Stevens naposledy zavítal do Prahy v roce 2005 s projektem Vibe Music. Spoluhráči mu byli bubeník John Blackwell (doprovodná kapela Prince) a kytarista Jean Paul Bourelly. Svým uměním strhli publikum, působili přitom uvolněně a dovolili si i pár hudebních vtípků, jako hrát falešně, schválně jestli publikum pozná, že je to vtip.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika