Vitalic live ve Flédě

Vitalic live ve Flédě

02. 11. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jedna z největších osobostí elektra přijíždí v české premiéře na Flédu. Vitalic live vystoupí na první prosincové Elektře. A Máme soutež.
Vitalic
Podle mnohých zdrojů původem Ukrajinec pocházející z tradiční ukrajinské rodiny živící se prodejem kožešin. Po pádu berlínské zdi emigroval do Německa, kde přežíval díky krátkodobým pracím a dokonce i prostituci. Ale nevěřte všemu, co se napíše.

Vitalic je Francouz vlastním jménem Pascal Arbez-Nicolas a podle všeho má i hodně bujnou fantazii. Pascal často o svém aliasu “Vitalic“ mluví ve třetí osobě a ve zprávách o jeho životě si nikdy nemůžete být jistí, zda je to pravda či ne. Stoprocentně jisté je ale to, že Vitalic je skvělý muzikant, kterého díky jeho produkci zná celý svět.
První Pascalova produkce se oficiálně dostala na svět v letech 1996 a 1997 prostřednictvím lokálního labelu Choice. Tehdy ještě vystupoval pod pseudonymem Dima. V roce 2001 vyšel na V/A kompilaci labelu Kobayashi Records první track pod pseudonymem Vitalic nazvaný “Everything Is Ok“.

Vitalic live

Zlom nastal tehdy, když se seznámil s Michelem Amatem aka The Hackerem, a ten poslal některé Vitalicovi tracky Dji Hellovi. Tomu se jeho produkce zalíbila a v roce 2001 vyšel na labelu Gigolo records release nazvaný Poney EP – deska o bolesti poníků v zábavních parcích. Tento dvanáctipalec se stal jedním z neprodávanějších a hráli ho snad všichni od Aphexe Twina, přes Richie Hawtina, Erola Alkana, 2 Many DJs až např. po Laurenta Garniera a Tigu.

Díky Poney EP, na kterém najdete hned čtyři fantastické electro tracky, se francouz Pascal Arbez aka Vitalic stal znamým po celém světě a tato kultovní deska ho odpálila do pozice světové superstar.

Po několika dalších 12” a remixech např. pro Daft Punk, Bjork či Royksopp, spatřilo v roce 2005 světlo světa první Vitalicovo album nazvané ”OK Cowboy”. Toto album, které vyšlo jak na 2 LP tak na CD obsahuje hned 13! tracků. Při tvorbě vokálů používá, jak sám říká (otázkou je, jestli je to pravda?), program Brigitte, díky kterému vytvářel vokály např. pro album OK Cowboy.

www.vitalic.info

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika