Palace Film Festival

Palace Film Festival

15. 11. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
16. listopadu začne v pražském kině Palaca Cinemas-Slovanský dům filmový festival, který potrvá do 22. 11.
V roce 2004 byla v multikině Palace Cinemas Velký Špalíček založena tradice filmového festivalu, který pořádá největší provozovatel multikin v České Republice, společnost Palace Cinemas. Po úspěchu prvního ročníku festivalu a velmi dobrém ohlasu diváků i odborné veřejnosti byl pro následující ročník festival rozšířen také do pražského multikina Palace Cinemas Slovanský dům.

Dramaturgie festivalu vychází s konceptu, který se již osvědčil v předchozích letech. Program se skládá ze tří sekcí - filmových novinek, vítězů festivalů a sekce pro filmové fajnšmekry, která je letos zaměřena na korejskou kinematografii.

V rámci Filmových novinek budou na PFF promítnuty filmy, které v naší distribuci ještě nebyly uvedeny a mají na festivalu českou předpremiéru. Zahajovacím snímkem festivalu bude světová premiéra nového českého filmu Pravidla lži, psychologický thriller s Jiřím Langmajerem, Janem Budařem, a Jaromírem Pleslem v hlavních rolích. Festival slavnostně ukončí strhující drama Toma Tykwera Parfém: Příběh vraha, které se stalo hned po premiéře v západní Evropě velkým hitem.

Divácky atraktivní jsou i další předpremiéry. Ridley Scott ve svém nejnovějším filmu Dobrý ročník opustil akční velkofilmy a natočil prosluněnou komedii o nesmlouvavém anglickém byznysmenovi, který nečekaně zdědí vinici ve Francii. Pokud nevíte, kde žije nejvíce rekordmanů na světě, a chybí vám energie Kusturicových filmů, tak si nenechte ujít Knihu rekordů Šutky. Nakonec bych vás rád upozornil na film, který se stal fenoménem ještě před svou premiérou. Stoprocentně nekorektní komedie Borat (s podtitulem Nakoukání do americké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu) vás buď naprosto znechutí anebo budete brečet smíchy. Pokud nejste Kazaši nebo Američané, tak vám s velkou pravděpodobností hrozí druhá možnost.

Stěžejní sekce festivalu, nazvaná Vítězové festivalů, obsahuje snímky, které vyhrály ceny na světových festivalech a zároveň byly letos uvedeny v české distribuci. Výběr zahrnuje nejen vítěze klasických mezinárodních filmových festivalů jako je Berlín, Cannes nebo Toronto, ale i vítěze přehlídek národních (např. Oscary). Lahůdkou v programu festivalu jsou filmy korejské, zastoupeny dvěma nejznámějšími režiséry této dynamické kinematografie. Dva filmy Chan-wook Parka a šest snímků Kim-Ki Duka jasně dokazují, na kterém kontinentu se v současnosti točí nejlepší filmy.

Vstupné 79 kč.

Palace Film Festival
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika