Smash v Cross klubu

Smash v Cross klubu

24. 11. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Další hudebně velmi kvalitní noc proběhne v pátek 1.12. v Cross klubu. Co vše se semele, se můžete podívat zde.
Smash je nepravidelná klubová noc, která se nesnaží být in ani trendy. Chce dopřát návštěvníkům porci kvalitní a aktuální elektronické hudby za velice příznivé vstupné, ale hlavně smršť zábavy. Pokud na sobě budete mít trička s logem Machine Funck, máte vstup na akci zdarma. Soutěže o další 4 trika proběhnou v týdnu 27.11.-1.12. na rádiu Wave. Čtvrté pokračování naplánované na prvního prosince bude hostit hned tři zahraniční vystupující.

sash

Hlavní pódium, které bude eklekticky ale smysluplně střídat různé styly, bude úrodnou půdou pro skotského producenta Espiona, který představí svůj aktuální electro a electrobreakový zvuk v živém provedení.

Po šesti letech experimentování s elektronickou hudbou se Stephen Arnold v roce 2000 pouští do seriózní produkce. Ovlivněn world-music, soundtracky k filmům a experimentální elektronikou sedá do studia a za počítač a tvoří skladby pokrývající širokou paletu stylů. Na všem zanechává svůj nezaměnitelně emocionální rukopis, který vyslal turbovýtah z doby Jean-Luca Pickarda v dobrém rozmaru, když se nudil mezi tisícovkami pater. Jemně vybroušené hvězdné melodie zapadají do soukolí pulzujících bicích a glitchů, v okamžiku kdy svištíte okolo mohutné basové vibrace z právě otevřené červí díry. K tomu přidejte rozjařené pípání rozbitého replikátoru jídla, kterému se konečně zase bude někdo chvíli věnovat, a právě se přeměňující amarouny v jídelně, a už najednou slyšíte, že tohle se neděje každý den.

První EP Battle Stations vyšlo Espionovi na respektovaném britském labelu Orson Records a brouzdá od orchestrálních časoprostorových reziduí přes poklidné průlety mléčnou dráhou až po hvězdy na pokraji zhroucení, kvůli kterým si nebudete lehat hlavou směrem od výbuchu, ale budete zvedat ruce do výšky a chytat přívaly neznámé energie, s pytlíčkem slaných buráků v kapse. Další práce (jak vlastní, tak remixérské) pokračovaly pro značky Tyrant, Exceptional, Electrix a také světoznámou Soma Quality Recordings. 4 nová EP se nacházejí již v sousedním kvadrantu a skulinou ze čtvrté dimenze prosakují informace o chystaném albu. V naší galaxii se právě rodí nová hvězda a my právě vidíme, jak se rozsvěcí!

Sekundovat mu bude český projekt Anhedonia, který právě brouzdá vodami IDM a elektroniky. Třiadvacetiletý Vojtěch Smetana prošel v hávu různých pseudonymů dlouhou cestu skrz breakcore, digital hardcore, hard techno a právě se vrací směrem ke klidnější hudbě. Před rokem vydal na slovenském labelu Aliens Production oduševnělé album Destructive Forces, které připomá Aphexe Twina, ještě než tankem zničil celou zahrádku. Industriálními zbytky prorůstají pučící melodie a vytvářejí nádhernou symbiózu. Opravdový talent!

Exkluzivně pro Smash si ambientní „koncert“ šitý na míru pro minimalový dok připravil světoznámý domácí producent Elektrabel. Obvykle prý vystupuje po boku admirála Jeffa Millse, ale rozjet to umí i bez něj. Prozradil nám, že na „Smash akci jsou nároční posluchači. Proto jsem si přichystal opravdu těžký kalibr - morbidminimaltechno. Skutečný minimal. Žádné vagóny, cvakání a praskání - opravdu techno. A aby to bylo minimal, okořením to ještě tím, že tomu něco uberu. Nemilosrdně. Na minimum v maximální dávce.“ Během jednoho setu prý nezazní ani jeden kopák. Ani jiný kopák. Můžeš!

Posledním živým vystoupením co do výčtu, ale rozhodně ne zajímavosti, je prešovský „elektronický písničkář“ Teapot, který tvoří na hranici ambientu, lounge music a IDM. Zdánlivě chladné styly jemně kombinuje a obohacuje tak, že vás opravdu vezmou za srdce, za ucho i za intergalaktický komunikátor. Pokud nejste s výše zmíněnými styly ještě úplně kamarádi, Teapot je přesně ten, u koho byste měli začít.

A až naplníme své uši tou spoustou čerstvého zvuku, gramofony plné zábavy budou po zbytek večera roztáčet další veličiny tohoto hvězdného prostoru. Mladý slovenský producent a dj Monoide zaměřil své lasery na internetové labely. V roce 2003 vydal album Periodt na Realaudio (http://www.realaudio.ch) a v současné době vydává na Stadtgruen (http://www.stadtgruenlabel.net) (tedy – jeden track vydá za tisíce slov, takže stahujte, vždyť je to zdarma!). Od slovenského techna přeletěl k idm electronice & minimalu a cestou narazil na electro a teleportuje ho do slovenského prostředi. Unikátní a vždy s borovičkou!

Další zástupce klanu kulatého černého plastu představuje breakbeat.cz made elita – Kaplick a Saku. Saku se nakonec omluvil, ale naštěstí našel za sebe takovou náhradu, že nám tím změní jenom jedno písmenku na plakátu. Z KapSak se za pomoci libereckého Saboteura stává KapSab. Dále svoje mezihvězdné přibližovadlo u baru zastaví minimalizující Monotype (bude hrát ve stereu jak v kinosále), groovy Subsist (co umí pořádně vzít za Kliku), běžně clashový ale tentokrát experimentální FH, ze souhvězdí Magion zaletí brněnský předák dobré muziky Click Joe a severočeský zástupce kvadrantu Dynamic-Line dj Mooris. A pokud vše poběží jak má, do zvukového prostoru se dostanou i pořádající kapitáni Machine Funck, kteří už nevystupují v prostěradlech.

Ale protože uši přinášejí jen 30 % celkového vjemu (a my se budeme snažit, aby těch 30 % alespoň pro ten večer trochu stouplo), pro vizuální potěchu, kromě interiéru Crossu, bude své autorské holografie promítat VJ Kolouch.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika