Význam pekla v podání Dje Hella

Význam pekla v podání Dje Hella

20. 12. 2006  |  Autor: Jervin  |  Komentáře (0)
Jak už padlo v názorech na tuto párty od členů naší crew, společným terčem kritiky se stala malá účas. Shoda taktéž nastala u překvapení, kterého jsme se dočkali od WeKi, kteří dokázali, že i oni patří mezi kvalitní dje. Obecně se dá říci, že kdo chtěl, tuto party si užil

Když jsem poprvé viděl leták, kterým se zvalo na tuto party, moc jsem tomu nevěnoval pozornost. To až později mi začalo všechno v hlavě zrát a cestovat do stadia, že zůstat doma by byl věčný hřích. V době, kdy jsem se dozvěděl, že se zároveň bude jednat o takový vánoční večírek v rámci naší crew a že to bude spojené i s narozeninami jednoho z nás, bylo rozhodnuto a tak i já v sobotní podvečer vyrazil směr Abaton. Zanedlouho se přidávám ke svým kolegům a po úvodních zmatcích se usídlujeme ještě na jednom točeném v nedaleké hospůdce. Úderem desáté hodiny, zasouváme barové židličky a opouštíme tento záchytný bod. Poté už zbývalo vyběhnout mírný kopeček vedoucí k ulici Na Košince a tou proběhnout k číslu popisnému 8. Projít plechovými vraty, zanechat přebytečné oblečení v šatně a vystoupat pár schodů do přísálí, kde na stropě byly zavěšeny dekorace v podobě planet sluneční soustavy.

weki djs

Za rohem už se před námi odhalila hlavní stage s přehlídkovým molem uprostřed. Po obou stranách byly zavěšené jakési závěsy ve tvaru sloupů a úplně uprostřed byl pult pro dje, který ve chvíli našeho příchodu okupovala djská dvojice Wega a Kim Pixa aka WeKi, kteří svou show presentovali z připravených cd-přehrávačů. Tito dva elektro zvrhlíci, pražskému publiku známí hlavně díky párty La pascos, mimochodem vlastnící i stejnojmenný label, se starají o rozjezd tohoto mejdanu. Bylo mi docela líto, když po většinu jejich setu pumpovali do téměř prázdného Abatonu hodně kvalitní hudbu. Jejich set se pohyboval na rozhraní několika stylu. Jindy bylo tempo volnější, s troufalostí si dovolím říci, že na můj vkus až líné, což se pochvíli opět změnilo ve svižný housový základ s líbivými elektro prvky, gradujících ve spontánní nájezdy. Shrnuto ideální hudba pro zaplněný parket. Škoda, že tomu tak nebylo. Ve chvíli, kdy jejich set dosahoval pomyslného vrcholu, přišlo překvapení v podobě nečekaného střídání za mixážní pultem.

ladida

Za gramofony se objevuje djka Ladida, která měla původně párty zakončovat. Toto její vystoupení jsem nějak nechtěl akceptovat a tak odcházím na procházku k baru a začínám se oddávat příjemnému popíjení s kámoši, kterých se na této párty, díky výše zmíněným důvodům, ocitlo poměrně veliké množství. Z prostoru před barem se zpět k výhledu na dje vracím až v době, kdy se na molu před djským pultem odehrává módní přehlídka a posléze nastupuje pekelník nejpekelnější, pan dj Hell. Poté co jsem vstřebal jeho nástup a několik prvních skladeb, začínám opět cestovat, v tu dobu příjemně zaplněnými prostory až do doby, kdy jsem zaslechl skladbu od Depeche Mode, která mě přinutila zastavit a chvíli si užívat kvalit tohoto dje.



Krom toho mým uším zalahodilo ještě pár povědomých tracku z dílny Gigolo records. Pozornost pro změnu poutaly tanečnice, které tančily pekelné psycho tance v zmíněných růžově nasvícených válcových „závěsech“ na obou stranách podia. Jeho výkon i přes občasnou monotónnost hodnotím jako kladný a musím konstatovat, že to určitě stálo za to. Poté co jeho set skončil a za gramofony se opět vrátila djka Ladida, věnoval jsem tentokráte jejímu hraní větší pozornost. Lidí zase pomalu ubývalo, ale i přes to zůstávám o chvíli déle, abych si poslech co všechno tato královna českého dingu předvede. Nakonec musím konstatovat, že její set se mi líbil a tak zůstávám až do samého závěru a jako jeden z posledních odcházím domů. Závěrem se budu tradičně věnovat hodnocení tohoto pekelného večírku. První co bych vytknul, by byl problém s počtem lidí, i když kapacita byla omezena na dvanáct set návštěvníku, tolik lidí zdaleka nepřišlo. Pokud se každý normální člověk zamyslí nad tím, proč tomu tak bylo a přihlédne k ceně vstupného, která byla na místě pět set korun, muže mu být částečně jasno a částečně se tím situace vysvětluje. Tento fakt, ale není podle mého hlavní příčinou. Lupeny se dali zavčasu pořídit i za slušný peníz.



Problém tedy vidím spíš v tom, že u nás není tolik fanoušku dje Hella, kteří by si jeho další návštěvu v Čechách nenechali ujít. Mínusem bych taktéž viděl změnu v line-upu, kdy WeKi gradovali svou show a náhle museli hraní ukončit. Ovšem na této párty byly i světlé momenty. K prvním samozřejmě patří vystoupení hlavního headlinera a povedený set Weki. Jednoznačně bych také vyzdvihl promítané animace, výzdobu prostor a příjemný personál. Udělit celkové hodnocení této párty mi připadá docela těžké, proto bych od bodování ustoupil a nechal bych to na vás, ať si obrázek o této párty udělá každý sám.

Hell Prague očima naší crew
Fotoreport od Acida
Fotoreport od TaZe
Fotoreport od Darkinky

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika