Jamal Djs v rozhovoru

Jamal Djs v rozhovoru

07. 01. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Sobota 20.1. nabídne Plzni originální sound techna v podání Tokyho. Na party Discovery ale vystoupí i lokální Jamal Djs, se kterými tu máme novoroční rozhovot.
Ahoj kluci. Jak se máme z kraje roku po Vánocích?

Malda: Dobře. Ať vám to řekne Jacker :)

Jacker: Já výborně. Byl jsem celý rok hodný a tak jsem dostal hodně dárků.

No, tak se hned radši přesuneme k muzice. Co je tedy nového u Jamal DJs doma resp. ve studiu?

Malda: Ne vážně. Právě pracujeme na prvních základech našeho live vystoupení, zápasíme s Abletonem, ale je před námi ještě hafo práce. No a taky se snažíme hodně trénovat ve hře na 4 gramce a zdokonalovat se v komunikaci mezi sebou při vystoupení. Asi tak.

Mluvíte o live vystoupení. To mě docela zajímá. Znamená to, že v budoucnu nebudou už Jamal DJs ale Jamal Live performance?

Jacker: To si myslím, že ne. Určitě v blízké budoucnosti neplánujeme se na gramofony vykašlat, ale snažíme se být „vícestranní“. Zkoušíme nové možnosti co se týče DJingu, dále vlastní tvorbu a rádi bychom toto celé někdy v budoucnu efektivně prezentovali na party.

Ty, Jacker, prý dokonce připravuješ nějakou desku, tedy alespoň jsem to slyšel. Co je na tom pravdy?

jamal djsJacker: V posledním roce se intenzivně snažim udělat track, který by oslovil co nejvíc lidí. Prostě pecku. Postupem času přicházím na nové a nové věci, snažim se pořád zdokonalovat a myslím si, že teď to konečně vyjde. Do konce února bych rád měl první výlisky v ruce. Co bude dál, to se uvidí podle ohlasů a vůbec všeho. Tracků už mám hodně, ale pořád se snažím na tom něco vylepšovat aby to bylo prostě pořád lepší.

No výborně, tak držím palce. Ale teď trochu odbočím. Tak nějak z vás mam pocit, že Jacker je jakýsi „kápo“, když tak s vámi teď mluvím. Je to tak jenom při takovýchto rozhovorech, nebo je opravdu jeden z vás více vůdčí typ a nějakým způsobem ovlivňuje toho druhého. Jak to vlastně máte, kluci?

Jacker: No já si myslim, že možná trochu ovlivňuju já. Nebo spíše motivuju. Občas s něčím přijdu a přesvědčuju Maldu ať do toho jdeme. Ale pak na tom pracujeme společně fifty-fifty. To je těžký to takhle někomu vysvětlovat. Malda má ale taky spoustu dobrý nápadů, takže je to vlastně vzájemné. Dvě hlavy víc ví… jednou ovlivnim já Maldu a podruhý Malda mě.

Hrajete ještě vůbec někdy každý sám? Dlouho jsem Vaše jména v lineupech samostatně napsaná neviděl.

Malda: No, to záleží na promotérech. V současné době jsou spíše nabídky na větší akce ve formaci Jamal DJs, tedy oba společně. Ale v malých klubech nás většinou můžete slyšet každého zvlášť. Jak kdy.

Jak koukám do kalendáře, tak vaše příští štace je další díl Discovery. Tam tedy Jamal Djs na 4 gramofony?

Malda: No v Alfě je to omezený prostorem. 4 gramofony se tam prostě nevejdou. Takže to vidim tak na 2, možná 3 gramofony 1 CD a nějak se u toho budeme střídat a doplňovat. Bude to show!

Jacker: Bude to masakr jako vždycky. Na Discovery připravujeme pořádné rodeo.

Vy už jste v Alfě několikrát hráli a dokonce jste tam i spolupořádali akci. Jak vůbec tento tolik diskutovaný plzeňský podnik berete?

jamal djsMalda: Já si myslim, že Alfa je podnik na úrovni, kde se dá pořádat dobrá party. Ale bohužel některým lidem vadí, že slouží i jako diskotéka. Já moc nerozlišuji k jakým účelům ten prostor primárně slouží, mě zajímá konkrétní večer, muzika, která se hraje ten konkrétní večer, lidi jak se baví atd. Zbytek neřeším.

Zpátky k Discovery. Už jste na ní několikrát vystupovali a všichni víme, že to je jedna ze služebně nejstarších plzeňských akcí. Co tedy znamená pro vás dva když se řekne „party Discovery“?

Malda: Pro mě je to pravidelná klubová akce v Alfě, na které si mi vždycky dobře hrálo a chodí se tam bavit hodně lidí.

Jacker: Pro mě je to zaběhnutá pařba, na které jsem se vždycky dobře pobavil, dobře si zahrál, lidi to taky bavilo a dle reakcí baví neustále. Já se moc těšim.

Tentokrát vystoupí vedle vás ještě slovenský Toky a místní Home a Majkl. K tomu přidáme vás dva a schyluje se myslím ke slušné nářez akci. Kdybyste vy dva byli teď PR manažerem té akce, jaký dovětek byste dali ke každému z vystupujících?

Malda: Toky – slovenská legenda uznávaná po celé Evropě / Majkl – západočeská stálice provázející asi celou historii západočeské taneční scény / Home – sušický řezník, v poslední době s vlídnou tváří / Jamal Djs – no to jsme přeci my, dva kluci jak buci, 4 gramce na zádech a hurá na party :))

OK. Budeme muset pomalu končit. Na TOP10 se vás ptá asi každý, já se vás zeptám na 5 desek, které zahrajete příští pátek ve vašem Discovery setu.

Briant Baker – Lufthansa
Lucky 7 – Break the Silence
Soul Preacher – Tantra
Pedro Delgardo – Omen
Ignition Technician – From Hell To Heaven

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika