Přijede Roger Water

Přijede Roger Water

16. 01. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tato zpráva potěší především příznivce nestárnoucí skupiny Pink Floyd. Přijede totiž hudebník, který napsal nejlepší alba této kapely včetně The Wall.
Nejvýraznější a nejdůležitější postava skupiny Pink Floyd, hudebník, který napsal nejlepší alba této kapely jako Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here a samozřejmě The Wall, Vystoupí v pražské Sazka Aréně 13. dubna od 20 hodin.

Roger Waters je nejdůležitější postavou celé dlouhé historie skupiny Pink Floyd, přestože ze souboru v první polovině osmdesátých let odešel, jeho význam nijak neuhasl. Právě naopak. Stále skládá a píše nové písničky. Turné, které zahájí na začátku roku 2007, bude celé věnováno Watersově tvorbě z dob Pink Floyd, ale také jeho skladbám ze sólové dráhy. V pražské Sazka Aréně si příznivci a fanoušci skupiny Pink Floyd poslechnou hity z alba Dark Side Of The Moon a samozřejmě i další legendární skladby v podání muže, který všechny zásadní alba složil a otextoval. Roger Waters je skutečně žijící legendou, jeho emotivně laděný hlas zněl na všech důležitých nahrávkách Pink Floyd a po dlouhé době se opět naživo rozezní! Tentokrát však hity skupiny Pink Floyd bude zpívat jejich skutečný autor.

roger waters

George Roger Waters - známější jen pod svým druhým jménem - pochází z Cambridge. Narodil se 9. září 1944 jako třetí dítko učitelského páru Mary a Erica Fletchera Watersových. Svého otce však neměl nikdy spatřit: Eric Fletcher Waters padl na italské frontě. Rodinná tragédie poznamenala celý Watersův život. V těchto souvislostech rozhodně nepřekvapí časté antimilitaristické zaměření Watersových textů ani jeho někdejší aktivní účast v studentském protiválečném hnutí. Po střední škole začal studovat v Londýně architekturu na polytechnice v Regent Street. Vedle studia se ale stihl věnovat i hře na kytaru. Ovšem nikoliv pod vlivem rock’n’rollu jako většina jeho vrstevníků. Spíše ho zajímal jazz, potažmo blues. Spolu se spolužáky, jistými pány studenty Masonem a Wrightem, zkoušel zakládat první rhythm & bluesové kapely. Vystřídala se v nich řada dalších hráčů, jména se měnila jak na běžícím pásu a měnily se i nástroje, na které protagonisté, hnáni nutností, museli hrát. Takže Waters nakonec povinně vyfasoval baskytaru. „Vždycky jsem se strašně bál, abych nakonec neskončil jako bubeník,“ směje se dodnes. Ale nevěřme mu, že by přistoupil na jinou roli, než kterou by chtěl hrát on sám. Ve všem, co dělá, je velmi tvrdohlavý.

www.roger-waters.com

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: ROGER WATERS

Pátek 13. 4. 2007
Vystupují:
Roger Walters (Pink Floyd)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika