DJ Tvyks v rozhovoru

DJ Tvyks v rozhovoru

27. 01. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na únorové Apokalypse rovněž vystoupí rezident pražské klubovky Plastique, se kterým tu nyní máme rozhovor.
Ahoj...dříve, než se dostanu k tradičním dotazům, které se týkají tvého vystoupení na únorové Apokalypse, poprosím tě o malé zamyšlení nad uplynulým rokem. Jaký byl?
Velmi rád se přiznám, že loňský rok byl u mne po pracovní stránce velice vydařený. Podařilo se mi hraní v důležitých klubech po Evropě, kam jsem se roky chystal a dostalo se mi velice vřelého přijetí, čehož si velmi cením.  
Je velmi vhodná doba k bilancování. Když se řekne jméno Dj Tvyks, vybaví se mi hlavně párty s názvem Plastique. Mám dojem, že se jedná o nejúspěšnější pravidelnou noc u nás. Jsi jejím hlavním představitelem, mohl bys nám tedy o této akci něco povědět? Proč myslíš, že je tak oblíbená?           
Před dvěma lety jsem získal pocit, že klubový život v Praze nějak stagnuje, město navštěvují dokolečka ta samá jména a nové hudební trendy jí míjejí na sto honů. A jedna z věcí, která mne napadla, že by stálo za to pohnout zadkem a začít dělat něco vlastního. Bylo jen otázkou času, kdy se naskytne ta pravá příležitost, což byla Vectifova nabídka na společnou noc a Plastique byla na světě! A pevně věřím, že s tím souvisí i její oblíbenost. Stále zveme nová jména, která u nás jméno nemají, ale venku patří k těm o kterých se mluví. Těší mne i několik žhavých hudebních objevů jako jsou Terry Poison nebo Lo-Fi-Fnk, kteří jsou teprve na svém vzestupu. Moc mne baví, že spektrum navštěvníků je věkově velice pestré a patří mezi ně i řada umělecky činných lidí.
 
tvyks

Jaký je nyní tvůj styl? Na Plastique jsi známý svým divokým vzezřením, stejně jako netradičními sety. Můžeme toto očekávat i na Apokalypse?  
Hodně záleží na náladě. Na Plastique mne baví mít na sobě něco jiného, netradičního, je to součást vystoupení. Hudebně bych řekl, že mám rád syrový a hutný zvuk, který dokaže lidi přivést do varu.
           
Co vlastně říkáš na Apokalypsu a její obsazení? Poslechneš si někoho na hlavní stagi?  
Abych se přiznal, není to zrovna můj šálek kávy, navíc mám raději čaj ;)) I na velké akce se venku vozí dost jiná jména a bylo by milé, kdyby tento trend dorazil i k nám. Dovedete si představit hlavní stage kde hrají společně Sven Vath, Tiga, 2 Many Djs, Alter Ego či Technasia? Ovšem rád se podívám a posoudím vše na vlastní oči a uši.
           
Apokalypsa slaví tímto dílem své 25. výročí. Vzpomínáš si, jak jsi slavil své 25. narozeniny?  
Já narozeniny až tolik neslavím. Ty 25. jsem mám pocit slavil společně s kamarádkou v jednom pražském podniku v kruhu našich společných přátel.         
           
Přestože vím, že na velikých halovkách moc nevystupuješ a tvou doménou jsou spíše kluby, je něco, co bys této akci k pětadvacátinám popřál? Přece jen jsou to pěkné kulatiny. 
Ono je škoda, že jsou velké akce mířené jen jedním hudebním směrem. Loni jsem hrál s Cubikem na pražských Vibrations pro 5000 lidí a jak pěkně to šlo ;) A co jiného popřát než vše nejlepší, ať se daří ve zdraví až do důchodu!      
           
Jak často hraješ v Brně? Nebo lépe, kde všude tě mohou lidé slyšet?  
V Brně teď máme s Vectifem od října pravidelně Plastique Extra v klubu Perpetuum. Vždy třetí sobotu v měsíci. Rozhodně se stavte! 
           
Pamatuji si dobu, kdy tvůj set doplňovaly vokály zpěvaček a vše bylo pojato jako výborná performance. Troufám si tvrdit, že to bylo v čase největšího boomu parties u nás. Jak na to vzpomínáš? Vrátil bys něco z tohoto období?  
Bylo to milé, zajímavá zkušenost, ovšem přiznám se, že nejraději vystupuji sám za sebe, jsem spíš individualista. Navíc jsem spokojený jak se věci mají v současnosti. Přítomnost mi plně vyhovuje!                
     
Výborně. A teď poslední otázka, a záleží jen na tobě, jak ji pojmeš. Co pro tebe vlastně znamená být djem? 
Je to moje vášeň a má současná životní náplň.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA CELEBRATION

Pátek 23. 2. 2007
Vstup: Předprodej 349 Kč, na místě 449 Kč
Vystupují:
Cari Lekebusch, Mark E.G, Torsten Kanzler, Christian Wünsch live, Carlos Rios live, Tobias Lüke aka O.B.I., Schimek, Breeth, Jerry, Misa Salacova, LaDiDa, Tvyks, Chris Sadler, Michal Poliak aka BB Mike, Hydrophonic
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Apokalypsa Celebration - 23.2.
1x 2 V.I.P vstup a 2x 2 volný vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika