Telefon Tel Aviv na Music Infinity

Telefon Tel Aviv na Music Infinity

07. 02. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jednoznačně dobrá zpráva, aneb vzpomínáte ještě na vystoupení Apparata v Akropoli? Nový ročník totiž zahájí v pátek 2. března výjimečný koncert dvojice zvukových kouzelníků z Chicaga – Telefon Tel Aviv (mimochodem krásný web) a v pozici hostů se objeví velký objev loňského roku, moravský jednočlenný projekt Sonority.
Telefon Tel AvivLáska k filmové a vážné hudbě, eklekticismus čerpající z širokých vod soulu, funku, stejně tak i z ambientní elektroniky či techna, svedl v roce 1999 ke společné tvorbě pod jménem Telefon Tel Aviv dva nadšence z New Orleansu. Joshua Eustis a Charles Cooper hned na svém prvním albovém počinu Fahrenheit Fair Enough (2001), vydaném na chicagském labelu Hefty, zvou posluchače na nečekanou vyjížďku. Pryč z nudné šedi velkoměsta do idylické fantaskní krajiny plné glitchových čmeláků prohánějících se v košatých korunách fender piána, čechraného občasným zašuměním analogové syntézy a doprovázeného gejzíry dříve neslyšených zvuků. Po úspěchu tohoto alba a přesunu do Chicaga přicházejí další nabídky a Telefon Tel Aviv se pouštějí do práce na remixech pro Nine Inch Nails, Bebel Gilberto, A Perfect Circle nebo Radiohead, do produkování nahrávek, tvorby filmové hudby pro soundtrack New Port South a hlavně do práce na druhé a zatím stále poslední desce Map of What Is Effortless, která vychází začátkem roku 2004 opět na Hefty. Jestliže předchozí album Fahrenheit Fair Enough způsobilo nečekanou senzaci, Map of What Is Effortless ho bezpochyby překonává. Většinu skladeb tentokrát podpořili vokální hosté jako soul folkový zpěvák Damon Aaron a zpěvačka indie kytarové kapely L´Altra Lindsey Anderson. Oba s úžasnou lehkostí skladbami doslova prorůstají a bravurně spojují rozličné nálady, barvy, tempa a harmonie v nečekaně kompaktní a působivý celek.

Úspěch alba byl fenomenální a ohlasy kritiky a posluchačů ho katapultovaly mezi nejlepší alba elektronické hudby roku 2004. V současné době Telefon Tel Aviv dokončují třetí desku, která by se měla objevit na sklonku roku 2007, a také třeba pomáhají při produkci nové desky spřízněného berlínského projektu APPARAT. Především se ale chystají odehrát dva speciální evropské koncerty: jednou ze zastávek bude v pátek 2. března pražský Palác Akropolis, kde Telefon Tel Aviv vystoupí v rámci úvodního koncertu hudební série MUSIC INFINITY 2007.

Poslechněte si hudební ukázky v sekci listen, nebo si zasoutěž o volné vstupy.

www.telefontelaviv.com  

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MUSIC INFINITY

Pátek 2. 3. 2007
Vystupují:
Telefon Tel Aviv, Sonority
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika