Nordic Mission: Dj Cave očima odborné poroty

Nordic Mission: Dj Cave očima odborné poroty

12. 02. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jihočeská taneční akce Locomotive s norským headlinerem DJem Cavem proběhne 31.3. v Katovicích u Strakonic. U této příležitosti oslovili pořadatelé s otázkou „Co se Vám vybaví, když se řekne Dj Cave?“ některé z českých i světových osobností taneční scény.
Dj Ginger
Cave je pro mě, jako prodejce gramofonových desek, záruka zajmu ze strany zákazníka. Snad žádná deska kterou vydal u nás neležela dlouho ladem. Vždy se mu podařilo v jeho typicky tribalovsky hitovském stylu udělat super techno vypalovačku a v poslední době dokonce zabrousil i do čím dál víc populárnějšího minimalu. Na druhou stranu u mě ho nikdy neuslyšíte, jedná se o něco co jde absolutně mimo mě :-) O to tu ovsem nejde. Myslím, že pokud jeho vystoupeni bude alespoň z půlky tak "happy" jako jeho produkce, nebude na party určitě nuda!

Dj Daho
Dj Cave?Pro mě osobně to je průměrný producent. Před lety byl díky svým releasům na labelech přidružených firmě Prime, speciálně mezi pražskými djs docela oblíben. Na svém kontě má několik hitů ve švédském stylu a řadu dalších maxáků. Teď stejně jako jeho kolegové zabředává do minimalu a myslím, že velice na úrovni s ním koketuje. Jeho vystoupení bude jistě dost zajímavé. Nechme se překvapit : )

Dj Mark Antonio
Opravdu výborný producent, mám rád jeho funky – tribalové věci. Nikdy jsem ho však neslyšel hrát jako Dje, ale jsem si jistý že bude určitě dobrý.

Dj Boss 
Dj Cave? Producent zo severu, nie moc moj styl ale myslim ze vela djov hrava jeho dosky.

Dj Spyro
No jednoznačne tribal techno,vím že hraje a tvoří cca 7-8 let , vyšlo mu mrtě desek. 100% ní je, že je scandinávec,podle vzhledu určitě. Rád si ho poslechnu.

Ozzby
Jako člověka ho moc neznám, ale byl jsem sám překvapený, kolik jeho hudby jsem už někde slyšel, aniž bych věděl, že patří jemu.

Dj Home
Tak touhle otázkou jsi mi udělal docela radost. Nevím, jaký je Cave dj, ale jako producenta ho mám rád. Dělá super desky, ať už je to hutné minimalistické techno s atmosférickými plochami, minimal, nebo tracky, ve kterých je občas cítit vliv Holandska :) Každopádně, já nedám dopustit na Plutonium, což je jednoznačně nejlepší skladba! Jeho djské kvality mne proto celkem zajímají.

Dj Agent
Upřímně tohoto chlapíka moc neznám, lepe řečeno neznám ho moc dlouho. Z těch pár desek co jsem slyšel mě všechny zaujali, ale není to styl který já osobně presentuji ve svých setech. Moc chválím snahu přivézt Cavea do Čech.

Dj Marco Bailey
Dj Cave? Je dobrý!

Dj Spirit
Cave? Šavle nahoru dolu, mraky filtrů a triků. Prostě groove techno kde se pořád něco děje :-)

Dj Nika 77
Vybaví se mi nějaký starší Primevil, kde taky vydával. Jinak celkem aktivní a známý techno producent, ale to je tak vše, co o něm vím. Jeho věci v současnosti nehraju.

Dj Neuf
Dj Cave? Street Carnival EP, label Ingoma, celkem technicky nadaný dj, co při svém energickém setu ze tří gramofonů nenechá postávat nikoho široko daleko! Big up

Dj Franke
Musím ti říct že mam na něj skvělej zážitek z jedné BUdapašťské párty, tušim že to bylo v roce 2005.Byl jsem s Dančou u příbuzných v Maďarsku a přes noc jsme si vyšly po Budapešti na procházku. Upoutal nás na jednom sloupě plakat ,kde hrál Toky a Cave ,v té době jsem měl ještě menší rozměr ve stylech a Cave jsme takřka neznaly.Hlavním lákadlem byl Toky a tak jsme zapadly do klubu.Tato vražedná kombinace Toky a Cave byla senzační a dost nás odvázala k nepřetržitému křepčeni na parketě. Jsme rádi že zrovna přijede do jižních Čech, protože je potřeba tuto část ČR oživit a to Funtastic crew dost dělá. Jsem zvědav jak se od té doby rozvíjel jeho djský um a co nám na Locomotive předvede.Takže se určitě 31.3 v Katovicích potkáme.
 
www.locomotiveparty.tk  


Inge Kjeilen alias Dj Cave se narodil v hlavním městě Norska, Oslu. K djingu se dostal v roce 1998 a již o rok později začal vystupovat v klubech a na různých větších eventech. Hraje rychlé energické techno ze tří gramofonů s prvky tribalu a elektra. Do svých setů zapojuje nejrůznější efekty a speciální vlastní produkci, která umocňuje zážitek z jeho hraní a využívá jí právě pouze pro své Djské vystoupení.

dj cave

V roce 2001 začíná Cave s vydáváním techno tracků a zanedlouho následuje první release nazvaný "Carne Levale EP", který vychází na labelu Bena Simse "Ingoma", sublabelu "Theory/Hardgroove" a zaznamenává obrovský úspěch po celém světě. Track z tohoto EP nazvaný "Street Carnival" je pravidelně hrán těmi nejlepšími světovými Dji jako npř. Tiesto, Carl Cox, Chris Liebing, Judge Jules, Adam Beyer, Mauro Picotto, Ben Sims, Umek, Marco Bailey atd.. "Street Carnival" je také trackem roku 2003 pro kanadskou techno legendu Mistress Barbaru a v tomtéž roce se stává ústředním songem mega akce "Innercity 2003" v Amsterdamu.

Remixy hitu "Street Carnival" na sebe nenechají dlouho čekat a podepisují se pod ně Ben Sims, Gary Martin, Maxe Walder a také houseová legenda Nick Holder!

Po "Carne Levale EP" následuje v roce 2004 další výlisek s názvem" The Carima EP" na londýnském labelu Hydrophonics, s dalším hitem "Carima". Od té doby zažívá Caveova produkce velký boom, vychází na mnoha dalších známých značkách jako např. na labelu Carla Coxe Intec dále na značkách: Primvil, Primate, Terminal M, Ingoma, Wet Music Real Session atd. Zanedlouho poté Cave zakládá vlastní label Spilo Records a v roce 2005 zaznamenává velký úspěch jeho první release. Spilo Records se rychle rozjíždí a začínají na něm vydávat jména jako Joey Beltram, Ben Sims, Chris Liebing, Hertz, Marko Nastic, Bryan Cox, Felipe a Nicolas Bacher, Boriqua Tribez a mnoho dalších.

O rok později vychází Caveovi také první CD kompilace" Cave vs. Ortin Cam LIVE!", s materiálem z jejich společného live projektu. V současné době jezdí Dj Cave po světě jako Dj, i jako live act. Často také se svým kamarádem Ortin Camem. Zatím navštívil přes čtyřicet světových zemí na pěti kontinentech. Hrál například v Japonsku, Velké Británii, Austrálii, Brazílii, Maďarsku, Venezuele, Holandsku, Litvě, Itálii, Portugalsku, Turecku, Francii, Španělsku, Belgii, atd.

Pro rok 2007 je bookován do mnoha dalších zemí světa. Zvuk jeho produkce, který každý kluber určitě dobře zná, aniž by třeba věděl, že pochází právě od Cavea, je velmi podobný zvuku, který prezentuje ve svých setech, tedy barevné nápadité a energické techno.

Jeho DJ sety a live acty jsou ke stažení na Caveovo webu www.cave.no , kde je také možno shlédnout jeho kalendář vystoupení.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

NORDIC MISSION

Pátek 16. 3. 2007
Vystupují:
Bude upřesněno
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika