PVD má za sebou první Vandit Night v letošním roce

PVD má za sebou první Vandit Night v letošním roce

19. 02. 2007  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (1)
Touto reportáží bychom rádi uvedli nového člena redakce, kterým je fanda zahraničních tranceových party, Honzin. Pojďme se tedy nyní přenést do Maschinenhausu, části kulturního centra Berliner Kulturbrauerei, kde 10. února proběhla Dykova první letošní Vandit Night s kolumbijským hostem, Edgarem V.
Se začátkem nového měsíce jsem shrnuli výčet plánovaných akcí a udělali velký seznam jak domácích, tak i zahraničních akcí, a co si budeme povídat, je jich na tento rok připraveno více než dost, a to jsme teprve v jeho první polovině. Jedna halová akce s velkými jmény střídá druhou a o klubech už ani nemluvě, je toho opravdu hodně. Na druhý víkend v tomto měsíci jsme měli v hledáčku letošní první Vandit Night, což je vyhlášená berlínská noc s nejlepším DJem na světě dle hodnocení žebříčku světoznámého časopisu DJmag – resident, producent, DJ, remixer a rozhlasový moderátor v jedné osobě, sám Paul van Dyk. Jako host tohoto večera byl pozván resident ze známého klubu Space v Miami Edgar V, který pochází z Kolumbie a je i mimo jiné producentem úspěšné kompilace Trancemission a patří mezi časté hosty Paul van Dykových parties v Berlíně.

Cestu jsme plánovali s velkým předstihem, ale problém spočíval v dopravě do Berlína. Velký dík patří Slávkovi, který nám nabídl týden před akcí dvě volná místa a tím vyřešil náš problém s dopravou. Cestu jsem započali v sobotní podvečer kolem půl šesté z Prahy. Na cestě nebyly žádné uzavírky, objížďky ani kolony, takže jsme se po necelých tří a půl hodinách ocitli v Berlíně s dostatečnou časovou rezervou, čehož jsme využili jak k dobrému zaparkování auta, tak i k občerstvení. Po předchozí zkušenosti s Vandit Night jsme raději využili paying guestlistu, čili platícího guestlistu, z toho důvodu, abychom se vůbec dostali do klubu. Při minulém vydání byla kapacita klubu navýšena, ale i tak se na pár desítek tancechtivých návštěvníků vůbec nedostalo, nebo dostalo, ale až v pozdních ranních hodinách. Protentokrát jsme měli štěstí – žádná fronta u klubu na nás nečekala a mohli jsme se bez problému ocitnout v Maschinenhausu, části kulturního centra Berliner Kulturbrauerei.

Už když jsme přišli, byl klub z větší části zaplněn a u mixpultu stál Edgar V, který upoutal pozornost publika hned několika skvělými kousky, jedním z nich byl excelentní Sander Kleinenberg – This Is Not Miami, na který publikum ihned reagovalo velkým ohlasem. S přibývajícím časem se parket čím dál tím víc plnil a už dalo celkem zabrat se dostat bez menších problémů na bar pro osvěžení. Kolem jedné hodiny jsme zahlédli z dálky na podiu kohosi kontrolovat stříbrný notes od Apple, což samo o sobě říkalo, že se blíží čas nástupu krále žebříčku DJmagu. Edgar V jako svůj předposlední kousek zvolil Eric Prydz – Proper Education. Nevím, co ho k tomu vedlo, zda-li to bylo z nostalgie k originálu od Pink Floyd – The Wall, jejichž tričko měl na sobě, nebo mu prostě sedl do setu. Ať tomu bylo tak nebo onak, nic to nemění na tom, že se mu vystoupení povedlo, za což ho publikum odměnilo velkým potleskem.

vandit nightVzápětí se za DJský pult postavil dosavadní král taneční scény. DJský pult oproti minulému zimnímu vydání party vykazoval pouze absenci kláves, jinak laptopy a pro Paula neobvyklé CD playery byly připraveny na svém místě. Čas na hodinkách se přechýlil přes půl druhou a začalo právě teď to, kvůli čemu jsme podnikli tuto výpravu – Paulova prezentace elektronické taneční muziky. Ihned po nástupu byl odměněn velikým potleskem na přivítanou a hned spustil své dílo. Jako jedny z prvních tónů zazněl Dave Spoon, resp. jeho track At Night s pronikavým ženským vokálem, jež způsobil, že se celým klubem nesl vokál - we listen to this music at night...:o), co jiného říci, než že tento track neuvěřitelně zabral. Na publiku bylo vidět, že je z velké části tvořeno fanoušky. Paul je moderátor radiových pořadů, mimo jiné v Německu dobře známé Fritz Soundgarden a internetové VONYC Sessions. Během první hodiny svého podání muziky na obrátkách zcela určitě neubíral, ba právě naopak. Jeden z dalších tracků, který následoval, byl Jonas Steur – Second Turn a na Paulově tváři bylo vidět, že je spokojen s reakcemi, které dostával od publika. Během svého setu hodně spolupracoval se svými laptopy, ale ani na publikum nezapomínal. Rozdával pozdravy svým fanouškům a kamarádům z publika a i na autogramy během setu zbyl čas, i když dostat je nebylo tak jednoduché jako loňský rok při jediné Vandit Night spojené s oslavou Paulových narozenin. Ochranka tentokráte nebyla tak vstřícná a fanoušky, co se snažili natáhnout ruku blíže k DJ´s pultu, odháněla, ale i tak se na některé usmálo štěstí a získali cenný podpis. Když došlo na track Amiel - Lovesong s nádherným ženským hlasem, skoro celá hala měla ruce nad hlavou, v tu chvíli to byl snad jeden z nejlepších zážitků večera, co byl k vidění, a pro mě jeden z nejlepších tracků večera, co byl ke slyšení. Během setu došlo i na Paulovu vlastní produkci, jak z nového připravovaného alba, tak i starší tracky, a to namátkou na Stormy Skies, The Other Side, ale i na remixy Schiller mit Heppner - Leben (I Feel You) a Depeche Mode – Martyre, ale i na velmi povedené mashupy v jeho osobním podání. Na jeho tváři bylo vidět, že ho jeho práce velmi baví a hraní si hodně užíval, což dával také kolikrát najevo, ať už tleskáním, výskoky nebo reakcí na potlesk. Večer nám vcelku rychle utekl, a tak jsme se celkem divili při pohledu na hodinky, které ukazovaly šest hodin, tedy čas, který předpovídal náš odjezd. Paul se s námi stylově rozloučil a na cestu nám zahrál Filo & Peri - The Anthem Song, což je jeden z tracků, které patří mezi mé nejoblíbenější, které si rád poslechnu, zvláště v Paulově setu. Sice nás moc mrzelo, že nebudeme do úplného konce skvělé párty, vždyť šanci vidět a slyšet Paula, zvláště v klubu, nemáme každý den, ale nic jiného nám nezbylo kvůli dalším povinnostem v Praze.

Po odchodu z klubu nás venku malinko zaskočilo sněžení, zima a zatím neupravené pozemní komunikace. Ale v návratu domů nám to zjevně nebránilo, jen po dálnici na německém území jsme jeli něco kolem 80 km/h, naštěstí dálnice na našem území byly již v pořádku, ale i tak se nám návrat domů oproti cestě do Berlína o hodinku protáhl. Ale nezměnilo to nic na hodnocení večera. Klub je zcela určitě zvolen jako vhodná lokace pro konání Vandit Night (ne zas až tak pro nás, co tam jezdíme z Prahy,ale nestěžujeme si) v centru kulturního multiplexu. Ceny na barech jsou příznivé, celkem i srovnatelné s cenami u nás. A co se týče sociálního zařízení, nejde nic vytknout, čisté a udržované v průběhu celého večera.

Výhodou je také přítomnost Vandit shopu v místě, co je chill-out, kde seženete od vinylů, CD, triček, klíčenek snad vše co je spojené s labelem VANDIT nebo s Paul van Dykem. Za pultem stojí velmi milá obsluha, která vám bez problému pomůže s výběrem jakéhokoliv artiklu. Jako bonus při nákupu jsme dostali propagační materiály (flyer z večera, pohlednice s fotem Paula van Dyka a samolepka VANDIT) v tašce s logem VANDIT, za což by jsme chtěli mnohokrát poděkovat milému prodejci Lukášovi :o). Podtrženo, sečteno, tento večer patří ke vhodně zvoleným vyjížďkám do zahraničí, nic nás v další cestě neodradilo a hudba nás vždy nadchla. Příští vydaní bude s malinkou změnou v Aréně a hostem bude světoznámý Paul Oakenfold.


Průřez toho, co bylo ke slyšení od Paula (nezávisle na pořadí):
Joseph Armani pres. Corkscrew - Elbow,
Substate - The Following,
Amiel – Lovesong,
Lange vs. Gareth Emery - Another You, Another Me,
Alex Morph vs. Rank 1 - Life Less Ordinary,
Richard Durand - Slipping Away,
Schiller mit Heppner - Leben (I Feel You),
Cosmic Gate - Should Have Known,
Paul van Dyk – Stormy Skies,
Paul van Dyk – The Other Side,
Marco V – False Light,
Filo & Peri - The Anthem Song,
Guiseppe Ottaviani – Through Your Eyes,
Kuffdam & Plant – Dream Maker,
Depeche Mode - Martyre (Paul van Dyk Dub Vox),
Dogzilla - Without You,
Mark Knight – Susan,
Sassot – Whatever,
Greg Downey - Vivid Intent (Giuseppe Ottaviani & Marc van Linden Remix),
Thomas Bronzwaer – Constellation,
Kuffdam & Plant - The Ones We Love,
DJ Choose – Lucite,
Leonid Rudenko - Summerfish (Scandell Sunset On Ibiza Mix),
Activa pres. Mekk – Twisted,
DJ Atmospherik - Straight Flush,
Terranova & Leeds - Only You,
Galen Behr vs. Hydroid – Carabella,
Robbie Rivera feat. Justine Suissa - Float Away,
Lost World - A Life Elsewhere,
Mike Koglin - Untitled Audio (Nitrous Oxide Remix)

www.vanditnights.com

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

02. 03. 2007 | 13:39:42
+0 | -0
Čus, ferovej článek, už se těšim až bude v září tady... Chci se Tě zeptat, jestli náhodou ten track Filo & Peri - The Anthem Song nemáš v MP3, nemůžu ho nikde sehnat, jen ze setu:( Dík za odepsání!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika