Jeff Bennett na 4 Seasons: Kde se stala chyba?

Jeff Bennett na 4 Seasons: Kde se stala chyba?

20. 02. 2007  |  Autor: Obsession  |  Komentáře (3)
Sobotní 4 Seasons s Jeffem Bennettem byla velmi podivná párty. Počet návštěvníků se za celou noc dá odhadovat na 50, ti platící vypadali jako náhodní kolemjdoucí a zbytku osazenstva zbyly jen rozpačité pohledy. Kde asi byli všichni ostatní?
Do klubu jsem dorazila o půl jedenácté, půl hodiny po ohlášeném začátku akce. U šatny jsem si vzala doposud nejnižší číslo v historii - 13. Šatnářka noci ještě dávala jistou naději, já jen doufala, že se klub naplní alespoň tak, aby vystoupení headlinera Jeffa Benneta nebyla jedna velká ostuda.

Prostor Flédy byl díky absenci živého hlukového síta – tedy lidí, naplněn zvukem až po půdu a trochu nesnadno se nám hledalo místo ke klidnému hovoru. Na barové stagei bohužel skoro výlučně jen pro barmany hráli v ČR domestikovaní Francouzi Afrodrops, pohodové melodie a taneční beat nám sedly do nálady dobře a po chvíli jsme se odhodlali k návštěvě sálu. Napočítala jsem dohromady 16 lidí i s Lukášem Mičkou za pultem. Muzikálně jsem si čekání na Bennetta užila na maximum, na podobné akce vlastně nechodím a ani mi příliš nevadilo, že hlavní star začala svůj live act o hodinu později, protože mé nadšení nebralo konce ani u dalšího předskakujícího dje JFP. Můj entuziasmus z barvitých plánů na další návštěvy podobných akcí citelně kalil stín pochybnosti o tom, jestli se ještě někomu bude chtít po tomto jistém prodělku pořádat podobnou akci v klubu s odpovídajícím zvukem a zázemím.

jeff bennett

Uprostřed noci už bylo několik málo lidí slušně ve varu, jiní odcházeli, další začali na pohovkách podřimovat. Jeff Bennett se postavil ve dvě ráno za pult a kupodivu si začátkem svého live actu neudržel ani těch několik rozjařených návštěvníků pod pódiem. Atmosféra v klubu v podstatě žádná nebyla, hrstka lidí nemůže takový prostor naplnit příhodnými vibracemi, i kdyby byl jeden z nich bódhisattva Avalokitéšvara.
 
Bennett hrál docela svižně, párkrát nahodil zvuk podobný siréně, jakoby snad chtěl probudit ony dřímající klubery v pohovkách. Švédská star to tento večer neměla lehké, výraz ve tváři jí zůstal ryze profesionální, i když o spokojenosti by se asi těžko dalo hovořit. Přesto zahrál muziku, která mi místy vyrážela dech – eklektické spojení techhouse, deephouse, minimalu, techna a dubu s v podstatě líbivými melodiemi bylo bezchybné, i když vzhledem k pokročilé hodině hodně náročné na výdrž. Krátce po jeho dohrání jsem se odebrala k domovu.

fleda

Nabízí se několik důvodů, proč to vše dopadlo tak bídně : v Brně právě dobíhaly jarní prázdniny a lidé prchli z města. Ovšem kolik lidí ze základních a středních škol by přišlo? Nedostatečná propagace – plakátů po městě bylo poskromnu a kdyby mi akce nebyla vřele doporučená, zřejmě bych ji taky nezaznamenala. Plakát byl pěkný, ovšem nezasvěcené takříkajíc antiezoteriky může odradit sedící Budda bezpečně. Tento víkend zaznamenaly velmi nízkou návštěvnost i jiné akce. Páteční House Wars v 7. Nebi dopadly co do návštěvnosti prý taky bídně, ani oblíbená akce Scratch se nedočkala mnoha návštěvníků. A nebo se nabízí možnost další – a to, že hlavní den pro akce v Brně bude provždy pátek a taky, že house nikdy nenaplní klub s takovou jistotu jako jungle a techno. Co dělala brněnská house komunita, když si tento večírek nechala ujít?

Jeff Bennett - mix january 2007

3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
kuba
21. 02. 2007 | 12:58:49
+0 | -0
myslim ze tv... tvrdy Y X bude v brne znova, bennett uz ne???

Jeho Plastique jeste lidi uslysi 100x.

Tak spis skoda ze lidi nechtej zmenu.


21. 02. 2007 | 09:44:05
+0 | -0
Plakáty byly vytisknuty a vylepeny ve stejném rozsahu, jako na kteroukoli jinou akci na Flédě, vzhledem k tomu, že to i přímo zajišťoval klub. Plakát je věc osobního vkusu každého z nás, stejně tak line-up. Vůbec jsme nečekali, že dorazí plný klub, očekávali jsme návštěvnost jako např. na některém z prvních dílů Magionů. Pochopitelně se akce začíná stávat oblíbenou až časem. Příčinu vidím v té době probíhajícím zkouškovém období a jarních prázdninách, nezavedeností akce a bohužel nedostatku příznivců podobné elektronické hudby. Škoda, že si na tak kvalitního hosta nenašlo cestu alespoň trochu víc lidí.

21. 02. 2007 | 08:21:59
+0 | -0
Plakat humus a v prve chvili jsem mel pocit, ze by to mohlo byt na jazz. Asi teprve po tretim jeho shlednuti jsem si vsiml ze ne. Fléda nabízí tolik lákavého programu, že si vybírám. A mně ten lineup nepřišel zajímavý.

Oproti tomu jsem raději poprvé zašel do Perpeta na Plastique, protože Tvyks má formu jak nikdy.

Z toho vyplývá, že kvalitní jméno klubu (Fléda nemá v Brně konkurenci) nic neznamená. Lidé jsou trošku namlsaní. A pokud někdo odflákne plakáty (a to jsem jich moc po meste nevidel) a čeká, že na NEZAVEDENOU akci mu dorazí plná Fléda lidí, tak je blázen. Budovat návštěvnost akce je dnes běh na dlouho trať a třeba existence Skandál - Citadela club edition dokazuje, že recyklování zavedených názvů je jev, se kterým se budeme setkávat...
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika