Break4Beats 23.02.06 - velmi solidní průměr

Break4Beats 23.02.06 - velmi solidní průměr

28. 02. 2007  |  Autor: Obsession  |  Komentáře (2)
Tak, máme za sebou další z úspěšné série dnb a breakbeatových akcí jménem Break4Beats. Návštěvnost byla uspokojivá, sice se to téměř vyprodané prosincové B4B s JohnemB rovnat nemohlo, zato se prostorem Flédy dalo nerušeně pohybovat a pro tentokrát si užívat hodně temné stránky našeho oblíbeného stylu.
Přišla jsem tradičně o trochu později, než jsem plánovala. Kolem jedenácté večer už bylo v klubu hodně rušno. Můj doprovod byl dost překvapen nízkým věkem přítomného osazenstva. Nad skutečným věkem některých kluberů jsem se už dávno přestala zamýšlet, ale o pár domů dál na Apokalypse to určitě taky napadalo kde koho. Moralizovat je zbytečné. Dost možná si já a mí přátelé jen nedovedeme připustit, že stárneme, a to, co vidíme, nejsou zbloudilé děti, které to ten večer přehnaly (nejen) s alkoholem, ale nastupující generace vyznavačů taneční muziky. A každý z nás přece nějak začínal.

Line-up večera ještě téhož dne prošel vítanou úpravou. Blulajta měl zahrát v devět večer a vrátit se později s Buraakem na stage ve čtyři ráno. Myslím, že byl dobrý dramaturgický tah zařadit Sayka tradičněji blíže ránu a dát tak více liduplného prostoru hostům z Bulhar a UK. Příležitost slyšet Sayka hrát v Brně máme přece jen poměrně často.

Kolem deváté se nepopulárního úkolu prvního hrajícího zhostil Blulajta – brněnský rezident akce Stepslet, důvod, proč si v pondělí zajít do Perpeta, a neúnavný nu-skoolový mág, kterého si vždy ráda poslechnu. Dobře, že po čase zase dostal na této klubovce svůj zasloužený prostor. Příchod jsem si ale naplánovala až na dobu, kdy se k němu přidá flétnista Buraak, jehož jsem na minulých B4B slyšela s X.Morphem. Jejich výkon se tehdy pro mnohé z nás stal vrcholem akce, což je hned po příchodu nečekaná - a o to vítanější - euforka. Nabízí se tu srovnání X.Morpha a Blulajty, z čehož X.Morph vychází citelně lépe. Možná se o to minule zasloužil i výborný MC Tweety Twizta, že se mi spojení této trojice líbilo o dost více, než spolupráce Buraaka s panem Lajtou. Překvapilo mě zjištění, že Buraak hraje s Blulajtou daleko delší dobu. S X.Morphem mi přišli sehranější, i selekce desek se zdála vhodnější.

Break 4 Beats - people

Bulharský dj a producent Digital Soul navázal hodně tvrdě a dobrou hodinu masíroval neustále narůstající dav, očividně s chutí a úsměvem. Při pátrání, kdo je vlastně Dragomir Taskov zač, mi začalo být líto, že tento klavírista a violoncellista, který se po přechodu k elektronice bavil mixováním různých hudebních žánrů, nepřenesl kousek muzikantské duše i do své dnb produkce, potažmo živého hraní. Tvrdé, podle kolegy Muzzyho technoidní beaty už mě krapet ubily a zatoužila jsem po oddychu. Chillout už na B4B dlouhou dobu nefunguje, takže nezbylo než se jít podívat na barovou stage. Tam Matěj z Jahly sound předváděl vtipnou koláž z desek a pekelnických zvuků do mikrofonu.

Headliner akce Brit Charlie Bierman aka dj Break v půl jedné vystřídal svého východnějšího kolegu a předvedl něco, co se z mého subjektivního pohledu nejvíce blížilo dnb v jeho ryzí podobě. A není to zrovna můj cup of tea. Zajímavé beaty a jednodušeji poskládaná rytmika, temnější nálady a rozhodně žádné vokály. Break má muziku vystavenou především na rázných beatech - žádné speciální polohy, ohlušující efekty či překvapivé zvraty. Breakovy věci se od sebe přinejmenším na první poslech nijak výrazně neliší a mohou splývat. Krom svých tracků hrál ještě produkci vlastníka labelu Quarantine dj Fierce, na kterémžto labelu také sám vydává. Na parketu mě celé dvě hodiny setu neudržel, ale mnozí z mého okolí si ho očividně vychutnávali do poslední kapky. Break předvedl to, co měl, my jsme dostali, co jsme chtěli, když jsme něj zašli, takže si není na co stěžovat.

Jízda na dobře naložených sáňkách svištících strašidelným lesem mě začala trochu ukolébávat a zpět do zajetí tanečního víru mě dostal až Ogonek, další host ze stáje H.M.S.U. Digital Soul a Ogonek hrávají často společně, Ogonkovo hraní mi sedlo do noty o dost lépe, užila jsem si konečně i trochu té melodiky a přišlo dlouho očekávané uvolnění a tanec na nejlíbivější set večera. Na další řezničinu už mě přešla chuť, takže jsem si ještě chvíli poslechla Sayka s doprovodnými MCs Vaantem a Lobotomií a odebrala se k domovu.

Možná to bude znít naivně, ale našel by se kromě mě i někdo další, komu by se zamlouvaly liquidové B4B? Posledně byly takto laděné B4B s LTJ Bukemem a od té doby utekly téměř tři roky. Poslední dobou je na Flédě hodně temno...

Fotky z Break4Beats od Muzzyho

2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

03. 03. 2007 | 22:41:53
+0 | -0
těším se na příští bassinfection s Concord Dawn. To bude mela:)

03. 03. 2007 | 15:56:34
+0 | -0
Velmi vydařená akce. Fléda nepraskala ve "švech" díky počtu tanečníků (rozhodně víc lidí než na posledním Bassinfectionu), ale díky kvalitě, za kterou jsem vděčen všem účinkujícím, ale především Saykovi a MC Lobotomii.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika