Valentino Kanzyani a Frank Kvitta na Pig Festu

Valentino Kanzyani a Frank Kvitta na Pig Festu

12. 03. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
Po velmi vydařeném podzimní Pig Festu s Rushem jsme se právě dozvěděli o dalším pokračování této západočeské techno party, s podtitulem "Neverending Story". Zásadním bude změna místa, kterým se stane prostor bývalého kina Elektra v Plzni a mnohý určitě potěší headlineři, jimiž jsou Valentino Kanzyani a Frank Kvitta.
Největší západočeský festival elektronické hudby Pig Fest slaví v pátek 18.5. desáté výročí. Kulaté narozeniny si žádají řádně vypečený mejdan a prý přesně takový desátý Pig Fest „Neverending Story“ bude. Zbývá ještě doplnit dlouho utajované místo konání. Tím je prostor bývalého kina Elektra v Plzni. A kdo že to přijede potřást kopýtkem? Pro úvod jmenujme ty nejzajímavější: Valentino Kanzyani (SLO) a Frank Kvitta (D).

Valentino Kanzyanifrank kvitta

Ale zpět k místu oslavy jubilejního Pig Festu. Pro nezasvěcené je třeba dodat, že kino Elektra se nachází přímo v centru města Plzně na Americké třídě, jen několik stovek metrů jak od vlakového, tak i autobusového nádraží. I zasvěcené domorodce pak snad bude zajímat pár detailů. Například, že Elektra je druhý největší kinosál v České republice a kapacita festivalu tím pádem bude 3000 lidí. Funkcionalistická budova kina byla postavena v 30.letech, má zajímavé architektonické provedení a mimořádně dobrou akustiku. V jejích útrobách se skrývá luxusní pig-festivalové zázemí. Členitý terén umožní vznik dvou oddělených hudebních pódií. Na jedno z nich se vrátí oblíbené zvuky jungle.

kino

Třešničkou na dortu je ovšem fakt, že v hlavním sálu zůstává původní dvacetimetrové plátno, které bude týmem náležitě (zne)užito. Jednak tradičně jako projekční plocha pro signály zachycované z kosmu, ale také vám na něm budou promítány archivní materiály z minulých Pig Festů, na kterých se možná sami (ne)poznáte :) Co ještě k prostoru dodat? Snad jen že se budete moci pohybovat v sále dolním i na balkoně.

pigfest 10A kteří gratulanti to budou na Pig Festu k vidění a především k slyšení? V hlavním sále předvede své kvality slovinská hvězda světového formátu - Valentino Kanzyani. Techno v jeho podání je melodické, proměnlivé a proklatě zábavné. Vyznavače tvrdší ráže pak určitě nezklame přední německý schranz dj – Frank Kvitta. Jak jednou větou popsat jeho hudební styl? Těžko, ale sousloví: „je to masakr“, znělo na brněnské apokalypse, kde byl Kvitta jednou z hlavních hvězd , až podezřele často. Hvězdné duo ještě doplní jeden host ze zahraničí. K narozeninám, těm prasečím obzvlášť, ovšem patří překvapení a tak vám jeho jméno zatím neprozradíme. Domácí luhy a háje bude reprezentovat dj Agent, shranzový dj Golpe a plzeňský  dj Jack-R.

Na scéně věnované zlámaným beatům pak bude nefalšovaná královna české jungle, Katcha, Djka kterou si vyznavači D´n´B právem hýčkají. Zbytek noci pak bude v režii zástupcům sdružení Wenkow Sound. O přesném složení zástupců Wenkowa se dozvíte později.

www.pigsproduction.net

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PIG FEST 10

Pátek 18. 5. 2007
Vystupují:
Valentino Kanzyani, Frank Kvitta, Agent, Golpe, Jack-R, Katcha, Wenkow Sound, Adam Cro
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
soulbass
14. 03. 2007 | 17:43:29
+0 | -0
hmmmm tak Valentina bych si fakt rád dal,když sem se tam loni na Rushe nedostal :(

14. 03. 2007 | 10:37:28
+0 | -0
To jsou kecy proboha!

Proč tak lžete? Kvitta byl na Apokalypse pouze jednou.... Agente prober se, to tvý prdelolezectvi ti leze do mozku
SOUTĚŽTE
Pigfest - 18.5. v Plzni
1 x 2 volné vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika