Rozhovor s pořadateli koncertů Faithless a The Chemical Brothers

Rozhovor s pořadateli koncertů Faithless a The Chemical Brothers

22. 03. 2007  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (5)
O blížícím se koncertu Faithless se toho kromě data, ceny a místa konání moc neví, a o koncertu The Chemical Brothers jakbysmet. Vyzpovídali jsme proto PR manažera Jardu Hainzla, který nám odpovídal za pořádající agenturu 10:15 Management.
Ahoj Jardo, pojďme na to od samého začátku a představ nám prosím agenturu 10:15. Kde a kdy se vzala, jak vypadá váš tým a kolik lidí ho tvoří, a co vše už máte za sebou.
Naše přesné jméno je 10:15 Management a naše historie je v téhle branži nejdelší v České republice. Existujeme na našem trhu již 16 let a jsme zavedenou agenturou v oblasti koncertních produkcí a PR. Na kontě máme stovky úspěšných velkých koncertů. Všechny je najdete na www.1015.cz. Náš stálý tým tvoří v této chvíli 4 lidé + další externí spolupracovníci.

Rád bych ještě vypíchnul festivaly JAM, především ten ročník s Bjork :-) Proč tenhle legendární festival po čtyřech ročnících skončil?
Festival Jam (dříve také E.T. Jam) je dodnes velkým pojmem a dosud nepřekonanou legendou. Festival skončil především ve špatné době ze špatných důvodů, říkejme jim např. v té době utichající zájem návštěvníků navštěvovat jakékoliv produkce především z finančních důvodů.

Letos jste mě ale poprvé překvapili, když jste se pustili do koncertu Faithless, přeci jen bych od vás čekal spíše něco na styl právě AC/DC nebo Bob Dylan :o) Co Vás přivedlo k taneční hudbě a jaké máte na „trhnu“ s touto cílovkou ambice?
Jsem rád, že jsme tě překvapili, ale upřímně řečeno, naše portfolio je už dlouhá léta multižánrové, z taneční scény máme za sebou i vystoupení Underworld nebo Brand New Heavies. Nevidím profesně tak velký rozdíl mezi koncertem R.E.M. nebo Faithless. Oba koncerty lze chápat jako produkt, který nabízíš jisté cílové skupině… Ambice jsou zcela stejné již 16 let, trh máme v ČR pouze jeden.

faithless

Původně oznámený prostor byl Veletržní palác, avšak ani ne po měsíci jste se rozhodli koncert přesunout do prostoru s několikanásobně větší kapacitou, T-Mobile Arény. Překvapila Vás snad vyšší poptávka?
Samozřejmě nepřekvapila, s větší venue se v podstatě počítalo již od začátku.
Zájem je ale samozřejmě velký, což nás těší. Faithless určitě také.-) Bude to 10. dubna skvělá show!

A nemáte ani trochu strach, že by se tento tah nemusel vyplatit, vezmeme-li i v potaz, že v okruhu několika dnů je scéna doslova nabitá dalšími významnými, hudebními událostmi?
Když nabídneš jisté cílové skupině kvalitní produkt s velkým jménem, které je v dané době tak populární, že tzv. „značka prodává“, není třeba mít z toho strach. Navíc „prodávající“ si musí být jistý tím co nabízí. Hudebních událostí s blížícím se létem přibývá a rozhodně se nedá najít měsíc, kde není několik velkých koncertů. Riziko existuje ale vždycky.

Pojďme dále. Ani jsem se nestihl vzpamatovat z oznámení koncertu Faithless a Vy jste mě, musím se přiznat, zcela dorazili, když jste jen o pár dní později oznámili, že letos v srpnu přivezete i Chemical Brothers, kteří jsou u nás už velmi dlouho očekáváni, především díky velmi úspěšnému albu Push The Button. Jak dlouho jste tuhle událost plánovali? :-)
Všechny koncerty se plánují vždy globálně s větším předstihem, plánují je managementy umělců, plánujeme je my i ostatní agentury na našem či jiných trzích. Je to většinou běh na dlouhou trať.

A bylo náročné zabookovat je pro Českou republiku, nebo jak si mám vysvětlit, že je k nám někdo nepřivezl už dříve?
Žádný booking není jednoduchý, stejně jako jiné obchody. Ale vždy je to otázka finanční nabídky. Tím odpovídám v podstatě i na druhou část otázky :-)

the chemical brothers

Nedá mi to se nezeptat. Nemyslíš si, že je trošku škoda, že Chemiky zavřete v letním měsíci do haly? Přeci jen letní festival by jim slušel mnohem více…
Letních festivalů sice u nás přibývá, nicméně žádný není zatím u nás tak velký, aby si mohl dovolit více jmen typu např. The Chemical Brothers. Proto většina festivalů volí jednoho, maximálně dva headlinery, je to hodně finančně náročné.
Nemyslím si, že by tento rok byl někdo schopen uspokojit finanční požadavky The Chemical Brothers na zdejším festivalu. Hala pro jejich vystoupení 10. srpna byla zvolena záměrně, nejen pro případné riziko špatného počasí, ale i vzhledem k tomu, že většinu tohoto turné absolvují kultovní The Chemical Brothers v halách. Ty už víš, že v létě bude teplo? Co když bude mrznout? (viz letošní zima :-)

Také mě zajímá něco z Vašeho světa promotérských agentur. Jak Vás letos vnímají promotéři, kteří se u nás věnují scéně s elektronickou hudbbou mnohem déle? Víte třeba, že Faithless letos původně plánoval i jeden letní festival?
Zajímavý dotaz, ale to by ses měl zeptat možná jich.-) Samozřejmě víme, že o Faithless měl zájem festival Summer Of Love, ale za prvé bych rád zopakoval, že realizace koncertu je otázkou načasování turné interpreta, finanční nabídky a v neposlední řadě rovněž renomé promotéra…


Rozhovor bych rád zakončil otázkou, která se sama nabízí. Můžeme letos z Vaši strany čekat ještě nějaké horké překvapení? Třeba znova Underworld?
Čekal bys, že po tom co jsem ti v předchozích řádcích napsal, prozradím něco více?.-) Tohle správný PR manažer nikdy neudělá .-) Klikejte na naše webové stránky www.1015.cz a o každém našem koncertu budete vědět vždy první.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE CHEMICAL BROTHERS

Pátek 10. 8. 2007
Vstup: Předprodej 770 Kč
Vystupují:
The Chemical Brothers
Další informace
5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

08. 08. 2007 | 22:35:36
+0 | -0

blee

Skoda, jen ze takovy vyborny kapely jako jsou Chemici a Faitless vozi apsoutne neschopna agentura jako je 1015. Koncert Faitless me tak sklamal, ze jen doufam ze se nic podobnyho se uz stat nemuze...

Agentura 1015 muze poradat koncerty tak AC/DC ale prosim vas neporadejde uz koncerty tanecnich kapel!!!
Ales
24. 03. 2007 | 15:04:22
+0 | -0
Neni nad to kdyz clovek opravdu miluje tanecni muziku!!! "Nevidím profesně tak velký rozdíl mezi koncertem R.E.M. nebo Faithless. Oba koncerty lze chápat jako produkt, který nabízíš jisté cílové skupině…" takove Mc Donald's tanecni sceny dopotucuju bojkotovat.
richard to andrew w
24. 03. 2007 | 14:02:09
+0 | -0
a ktere lidi myslis? .... jo cilovou skupinu :-D
andrew w
23. 03. 2007 | 19:08:38
+0 | -0
tento pán je pouze a jenom obchodníkem bez sebemenšího vztahu k elektronické hudbě, prostě jenom produkt, PR, cílová skupina a především peníze, naštěstí scénu tvoří i jiní lidé

23. 03. 2007 | 12:33:37
+0 | -0
jééé to je škoda že faithless nebudou hrát na summeroflove. vzdycky kdyz tu byli tak to byl uzavreny prostor a ted kdyz je jejich popularita u nas na nejvetsi urovni. a lidi na ne prijde hodne tak zase hala ale i tak to bude super show. dik 1015 a ales b. by jsi meli vytvorit vetsi lesk v zahranici.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika