Placebo chystají koncert v Brně

Placebo chystají koncert v Brně

25. 03. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Londýnské trio, které patří ke špičce alternativní scény, vyjíždí opět na turné. Na jaře navštíví zámoří, poté se přesunou do Evropy a 5.6. se představí i v moravské metropoli (hala Vodova).
Placebo na turné představí kromě zásadních skladeb své historie album „Meds“ - následovníka veleúspěšných počinů „Black Market“ (2000) a „Sleeping With Ghosts“ (2003), kterých se jen v Evropě prodalo více než dva miliony kopií.

placeboHistorie kapely se píše již deset let a za tu dobu stihli tito temní romantici a hudební experimentátoři ovlivnit svou tvorbou nejedno hudební seskupení. U zrodu kapely stál v první řadě Bryan Molko (kytary, zpěv) – nepřehlédnutelná a nepřeslechnutelná osobnost, a Stefan Olsdal (basa), původem ze Švédska. Později se k nim připojil bubeník Steve Hewit, který zároveň působil v kapele Breed a v Placebo nahradil Roberta Schultzberga. První stejnojmenné album vydali Placebo v roce 1996, kapela se stala senzací a skladby „Nancy Boy“ a „Bruise Pristine“ obrovskými hity. Následovala nabídka na předskakování takovým veličinám jako U2, nebo hraní na narozeninách Davida Bowieho. V roce 1998 přichází trio s novinkou „Without You I’m Nothing“, které se v Anglii výborně prodává, k úspěchu napomohl i singl „Pure Morning“, doprovázený vynikajícím klipem. Placebo působili jako zjevení na alternativní scéně – pro jejich skladby byly typické tyto ingredience: ostré kytarové rify doprovázené glamrockovou náladou a Molkovým uječeným vokálem. V tomto období přispěli Placebo předělávkou „20th Century Boy“ z dílny T-Rex na soundtrack k filmu „Velvet Goldmine“, ve kterém si také kapela zahrála.

Třetí nahrávka „Black Market Music“, která přinesla krom klasického kytarového zvuku i prvky hip-hopu a diska, vyšla v roce 2000 a obsahovala hity jako „Taste In Men“ a „Slave To the Wage“. Živě ji přestavili v Praze, na pražské Brumlovce (7/4/2001). Svoji tvrdší polohu nabídli Placebo na další nahrávce „Sleeping With Ghosts“ 2003. Skladby z ní, včetně hitů „Special Needs“ nebo „This Picture“, zahráli i v Malé sportovní hale (5/9/2003) v rámci svého evropského turné. Předskakovala jim pražská skupina The Ecstasy Of Saint Theresa , která se Bryanovi & spol. zalíbila natolik, že ji nechali remixovat skladbu „English Summer Rain“ ze svého zatím posledního alba „Meds“. To vyšlo loni v červnu a kapela jej představila živě v Praze. Zdá se, že si Placebo Českou republiku oblíbili, protože se 5. června vrátí tentokrát do Brna, kde se představí svým fanouškům.

www.placeboworld.co.uk  

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: PLACEBO

Úterý 5. 6. 2007
Vystupují:
Placebo
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
YannD
27. 03. 2007 | 09:46:33
+0 | -0
Jenom poznámka:"English Summer Rain" není z alba Meds, nýbrž z alba Sleeping with Ghosts" Z Meds jsou hity "Song to say goodbye" a stejnojmenný hit "Meds" ale to je celkem jedno, hlavně, že je opět uvidíme :-)
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika