Koncert Marilyn Mansona se přesouvá do T-Mobile Arény

Koncert Marilyn Mansona se přesouvá do T-Mobile Arény

11. 04. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Poslední dobou bývá zvykem přesouvat koncerty z Veletržního paláce do T-Mobile Arény. Po koncertech Faithless a My Chemical Romance se přesouvá i koncert Marilyn Mansona.
Červnové vystoupení Marilyna Mansona, který do Prahy přijede 13.6., se pro obrovský zájem fanoušků v České republice, ale i okolních zemí přesouvá do T-mobile Arény na pražském holešovickém výstavišti.

Zpráva, že videoklip k prvnímu singlu 'Heart-Shaped Glasses (When The Heart Guides The Hand)' z nově připravované desky Marilyna Mansona s názvem Eat Me, Drink Me natáčí slavný filmový režisér James Cameron (Titanic, Terminator II) a v klipu budou použity i 3D efekty viditelné bez speciálních brýlí, vzbudila ohromnou pozornost medií a fanoušků. Zajímavostí je také fakt, že pro účinkování ve videoklipu si Marilyn Manson vybral vedle Evan Rachel Wood také několik dívek ze slavného erotického webu www.suicidegirls.com.

marilyn manson

V souvislosti s připravovaným albem a pražským koncertem zveřejňujeme také překlad rozhovoru s Marilynem Mansonem pro hudební časopis Revolver.

Sycení zuřivosti
"Celý život jsem pracoval, abych se dostal právě k této nahrávce" říká Marilyn Manson o své nové desce 'Eat Me, Drink Me', která vyjde u hudebního nakladatelství Nothing/Interscope. "Musíte se stále měnit do jiných podob, jinak byste jako umělec nemohli dále pokračovat, a tahle nahrávka je mou největší proměnou."

'Eat Me, Drink Me' - první deska od alba 'The Golden Age Of Grotesque', které vyšlo v roce 2003 - je koprodukováno samotným Marilynem Mansonem a jeho basistou Timem Skoldem, na mixu alba se největší měrou podílel Sean Beavan, který s Mansonem spolupracoval již na několika projektech, včetně alb Antichrist Superstar (1996) a Mechanical Animals (1998). Podle frontmana, se 'Eat Me, Drink Me' "ubírá úplně jiným hudebním směrem". Zatímco některé zdroje přirovnaly nový zvuk ke kapele Queen, sám Manson říká pouze: "Je lepší si to poslechnout, než to složitě popisovat." Dále však prozrazuje: "Na této desce jsem chtěl skutečně zpívat, muselo to vycházet z prostého, emocionálního ducha. Není to album o mě, jak brečím nebo trpím, ale myslím, že tahle osloví více lidí z různých důvodů, a to hlavně kvůli tomu, že jí nechybí lidské stránka."

Jak už skoro každý ví, Mansonovo roční manželství s královnou burlesky Ditou von Teese se rozpadlo koncem roku 2006. Jejich rozchod byl událostí, kterou Manson popisuje jako "Nejpodělanější rok svého života." Zapříčinil se také o to, že Manson se potácel z deprese do deprese. "V osobním i hudebním životě jsem si prošel tolika špatnými okamžiky, ale poslední rok života... divím se, že jsem vůbec naživu" dodává Manson s malým pousmátím. "Už jsem nechtěl dál dělat hudbu, ale tohle byla jediná záchrana, kterou jsem měl. Tak nějak jsem se z toho vyhrabal, hlavně díky psaní textů, z kterých jsme pak udělali skladby."

K písni s názvem 'Just A Car Crash Away' Manson říká: "Přirovnávám lásku k ohni. Jak vše požírá, na všem zanechává své stopy, všechno mění. Pár lidí, kterým jsem tuto píseň pustil brečelo. Já si však nemyslím, že je to smutná skladba, spíše je ohromně romantická." Skladby 'The Red Carpet Grave' a šestiminutová epická balada 'If I Was Your Vampire' jsou hlavními pilíři celého alba. Jak Manson později dodává: "Vzbudil jsem se na Štědrý den a napsal je. Je to tak trochu moje vysněná představa smrti."

Podle Mansona, Vampirismus je pouze jedno z temných témat na 'Eat Me, Drink Me'. "Kdybych měl dát dohromady nějakej náhled na celou desku, řekl bych, že má kanibalistický, zničující, posedlý, sexuálně násilný a romantický nádech, avšak s pozitivním smyslem" dodává se smíchem. Vedle zřejmého odkazu na vliv Lewise Carrolla a Ježíše Krista Manson vysvětluje, že "Název alba byl inspirován skutečnou událostí starou jen pár let, když si jeden němec podal inzerát, že chce být sněden a druhý muž, který na inzerát odpověděl ho opravdu snědl. I když se neztotožňuji se vztahem, kteří tito dva měli, myslím, že tento příběh je v pravdě velmi romantický. Nemyslím si, že mnoha lidem to přijde jako romantické, ale pro ty dva to určitým zvráceným způsobem romantické bylo a pro mě to tím samým zvráceným způsobem je romantické taky", směje se.

Odhadem je plánováno, že album 'Eat Me, Drink Me' výjde někdy během května nebo počátkem června, načež se Manson a jeho kapela (basista Tim Skold, bubeník Ginger Fish, klávesista M.W. Gacy a kytarista, který bude jmenován později) vydá na tour. "Dlouho jsem odpočíval, ale teď to nebude jen postupné vplížení zpět do společnosti", slibuje Manson. "Bude to obrovská šířící se nákaza."

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: MARILYN MANSON

Středa 13. 6. 2007
Vstup: Předprodej 730 Kč
Vystupují:
Marilyn Manson
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika