Koncert Faithless: Ze saka až do naha

Koncert Faithless: Ze saka až do naha

12. 04. 2007  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (5)
Skupina Faithless vydala album To All New Arrivals a po letech tak konečně navštívila Prahu. Při poslechu jejich skladeb jde mnohým z nás mráz po zádech. Co teprve jak mrazilo při jejich živém vystoupení?
Kapela Faithless ve mně vyvolává obdobné pocity jako kdysi u náctiletých slečen Michael Jacskon. Avšak i přes mé obrovské sympatie k této kapele oplývající naprosto originálním a nezaměnitelným zvukem, se mi dostalo možnosti slyšet je naživo až toto úterý v T-Mobile aréně.

Faithles již dvanáct let neodmyslitelně patří k taneční scéně, tvoří si vlastní styl taneční hudby, díky tomu se jejich zvuk stal nezaměnitelný a „svůj“.
Vlastně každý člen z kapely je nezaměnitelný a originální, Sister Bliss je klavíristka s klasickým hudebním vzděláním, Rollo je producent a remixér, a Maxi Jazz je jediný buddhisticky rapper na této planetě.



Pražský koncert této kapely byl z původně plánovaných prostor Veletržního paláce přesunut nedaleko, do T-Mobile arény. Tím se zabránilo situaci, kdy jsou lístky vyprodané a zoufalí fanoušci, kteří je nestihli koupit, kupují za předražené vstupenky od překupníků. Přiznám se, že k T-Mobile aréně nechovám zrovna obří sympatie, ale skutečnost pak předčila moje očekávání a myslím, že to byl od pořadatelů krok správným směrem.

Na poslední chvíli jsem se dozvěděla, že budějovická předkapela Love Gangsters začíná hrát kolem osmé hodiny. Než však jsem se do arény dostala, bylo všude ticho a klid, jen obrovské fronty na barech. Původně jsem se domnívala, že jak bývá zvykem, ještě předkapela ani hrát nezačala. Ta však měla kolem půl deváté už „odkrouceno“, tudíž mi nenáleží jejich výkon soudit. Pár skladeb jsem si pouze poslechla na jejich webových stránkách. Faithless si údajně tuto kapelu při poslechu několika nahrávek vybrali sami jako předskokany, i když ruku na srdce, nebude to také proto, že pořádající agentura 10:15 je má v bookingu?

faithless

Faithless měli začínat ve 21 hod. A musím dodat, že toto byl snad můj první koncert z mnoha, kde se odstartovalo přesně jak mělo. Do poslední chvíle nebylo možné strávit u baru ve frontě méně jak půl hodiny, ale během prvních tónů linoucích se z útrob arény se chodby vyprázdnily a nebylo zde ani živáčka.
Nutno ještě podotknout že složení návštěvníků mi bylo velmi sympatické, starší ukázněnější osoby, ohleduplní, tak bych to uvítala na každé party nebo koncertu.

Zvolila jsem si taktické místo pro mé líné nohy a to v sedě na tribunách, což chvílemi nebylo zrovna šťastné řešení co se týče poslechové stránky, zvuk se tam občas poněkud tříštil, za to výhled byl naprosto fantastický. Světelný park nebyl nijak extra oslnivý, avšak stačil pro hvězdu takového kalibru. Myslím, že všichni jsme naše zraky a slechy upínali jiným směrem. Brzy byly ruce nahoře (málem i nohy) a celá aréna poskakovala s Maxi Jazzem.

faithless

Faithless přijeli se svým novým albem, ale rozhodně nás nenechali dlouho polemizovat, zda se dočkáme i starých hitů. Prvním z nich a jako třetí skladba zazněla Insomnia a to davem pořádně zahýbalo. A mně v tuto chvíli začalo ono známé mrazení z jejich zvuku. Ale tentokrát to bylo daleko silnější a vydrželo mi nejen do konce koncertu, ale cítím ho při každé vzpomínce na něj.

Dočkali jsme se jak skladeb z nového alba tak oněch hitů, bez kterých by jejich koncert asi nebyl tím pravým a mnoho z nás by bylo zklamaných. Fanoušky nejvíce rozvášnilo God is a DJ, I want more a We Come 1. To byla atmosféra naprosto nepopsatelná, která se mi vryla do paměti jako tetovací barva do kůže. Rozvášnilo to i Maxi Jazze, který přišel v saku a tričku a odcházel nahoře bez.

Celý konzert Faithless trval kolem hodiny a půl, mně to však připadalo jak ani ne třičtvrtěhodinky a minimálně hodinu bych si dala ještě přídavek. Toho jsme se ale dočkali a česky děkující Maxi Jazz nás nenechal odejít „ s prázdnou“.

Plna mnoha pocitů jsem se tupě zírajíc před sebe ubírala směrem k domovu, abych si pomalu nechala rozležet svůj zážitek v hlavě. Došla jsem k závěru a ptám se Kdy zase přijedou?

Járovy fotky z koncertu Faithless

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: FAITHLESS

Úterý 10. 4. 2007
Vstup: Předprodej 770 Kč
Vystupují:
Faithless
Další informace
5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
richard to jirka
14. 04. 2007 | 23:42:45
+0 | -0
Maxi Jazz. a vokalistky.
Jirka
13. 04. 2007 | 13:17:06
+0 | -0
Tak kdo to teda zpívá? Faithless poslouchám už pár let a myslím si to samé?!
P
13. 04. 2007 | 12:21:44
+0 | -0
napsat jsem to musela, s takovým nesmyslem je ten report neprofesionální
P
13. 04. 2007 | 12:20:21
+0 | -0
super akce, ale: už se to tady řešilo u jiného reportu - Sister Bliss opravdu nezpívá, jen hraje na klávesy - kam na to, lidi, chodíte?? když jste jejich fanoušci, tak byste to měli vědět, ne??
mick
13. 04. 2007 | 10:51:31
+0 | -0
mega moc gut koncert, ale to už se tu psalo dřív :))
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika