DJ Amok v rozhovoru

DJ Amok v rozhovoru

16. 04. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Amok přijede tento pátek do Ostravy na Antistatic, a tak zde máme krátky rozhovor, ve kterém se například dozvíte, co je u tohoto Dje nového.
Ahoj,má první otázka je stručná, jak se vede?
Díky, mám se fajn. Právě jsem se vrátil z jedné akce ve Strasbourgu ve Francii. Byl to můj první francouzský gig a fakt jsem si ho hodně užil.
 
Schranz a hard techno už získaly svou pevnou pozici na scéně, i když to nebyla jednoduchá cesta – obklopená určitým bojkotem a nepochopením hudebního vývoje. Jak podle tebe jako jednoho ze zakladatelů hard techno scény vnímá tento směr Německo a zbytek Evropy?
Máš pravdu, začátek nebyl vůbec jednoduchý. Když jsem se tomuto směru začal věnovat, byl to přesný opak toho, co bylo tenkrát trendem. Nicméně koncept energických rytmů a rychlých beatů je starý jako techno samotné. To vždycky lidi roztančí. Promotéři už to pochopili a hard techno se stalo respektovaným stylem. Bohužel myšlenka rychlého výdělku přinesla určitou komerci do této scény. Stále víc labelů vydává levně lisované a špatně masterované desky, nebo monotónní zmetky vyprodukované na domácím PC za 5 minut. Nebo trend vyplňovat sety bootlegy písní z 80.let namísto skutečného techna podle mě tento styl degraduje a tím i přiživuje předsudky vůči němu. To se může změnit jenom když budou fanoušci více kritičtí.

dj amok
 
Pověz nám, co je u tebe nového co se týče produkce? Na čem právě pracuješ?
Měl jsem teď pauzu poslední rok. Stěhoval jsem se a většinu času jsem pak věnoval rozběhnutí mé agentury Artillery Bookings, která zastupuje některé přední hard techno djs. Právě teď dokončuji zařízení studia, a už brzy začnu pracovat na další produkci. Během poslední doby jsem spolupracoval s lidmi jako Rude Awakening, Jeff Amadeus, Waldhaus a Weichentechnikk a výsledné skladby jsou momentálně připravené k vydání. „Divine Ignorance“ na labelu Third Movement 115 je již venku.
 
Jaký je mimo stage? Drsný jako jeho sety nebo pohodový?
Dobrá otázka:) Řekl bych, že od obojího trochu. Jsem nohama na zemi, nemám žádné hvězdné manýry. Většinou jsem v pohodě, ale jak přijde na hudbu, jsem perfekcionista a umím být zatvrzelý.
 
Jaké máš jiné zájmy – kromě muziky, samozřejmě:)
Mám rád umění, chodím na výstavy, koukám na filmy, poslouchám klasickou hudbu (Beethoven, Wagner), cestování. Kromě toho taky sportuju – jezdím na horském kole, bruslím, plavu a lyžuju. Mám rád kočky.
 
Teď zpět k Antistaticu. Lidi se na tebe těší, protože hraješ dost tvrdě. Myslím, že to můžu přirovnat k tomu být zbičován a užít si to. Dáš jim takový hudební výprask?:-)
Hehehe, to zní trochu masochisticky...No..každopádně jste na správné adrese:-) Ale pak neříkejte, že jsem vás nevaroval! Bude to nářez, žádné bootlegy, žádný kinder věci, prostě jen 100% hard techno..
 
Poslední věc – pokud chceš něco vzkázat svým fanouškům, tak tady máš prostor:
Doufám, že se uvidíme v hojném počtu!:-) A přidám pár tipů na zajímavé stránky :-)

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ANTISTATIC

Pátek 20. 4. 2007
Vstup: Předprodej 260 Kč, na místě 350 Kč
Vystupují:
Gayle San, Amok, Laydee Jane, Hifi Princess, Boss, Martin Gredner, Clou-D, Pluschen, Evil Kid.
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika