Rozhovor s Frankem Kvittou

Rozhovor s Frankem Kvittou

10. 05. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hardtechno okolo 150 bpm ze 3, a někdy i ze 4 gramofonů. To je Frank Kvitta, který je společně s Valentinem Kanzyanim hlavní hvězdou desátého Pig Festu. Chcete pár otázek a odpovědí?
Ahoj Franku, jak se daří, co právě děláš?
Ahoj, mám se skvěle a jako víceméně pravidelně poslední dobou se přes týden věnuji vlastní produkci a připravuji se na weekendový nářez.

Ve spojení s tvým původem se skloňují hned tři země: Německo, Mexiko a také Česká republika, konkrétně Plzeň, můžeš nám to prosím vysvětit?
To je velice jednoduché: moje matka pochází z Mexika a můj otec je napůl Němec a napůl Čech a proto v mých žilách koluje mexicko-německo-česká krev.

Zaslechl jsem, že tvoje začátky jsou spojeny s trancem a s Marcusem Schulzem, co je na tom pravdy?
Ano to je pravda, Marcus je jeden z mých nejlepších kámošů a on byl první kdo si kdysi koupil gramofony, které jsem si od něj půjčoval. Strašně mě to tankovalo ale napoprvé jsem u toho nezůstal. Potom později jsem se přes dalšího kámoše ke gramcům vrátil a začal poctivě trénovat každý den 5 – 8 hodin. Jinak že jsem hrál jen trance není až tak úplně pravda, víceméně jsem zpočátku hrál všechno co se mi líbilo od techna po elektro a dokonce i minimal (ale ten starej, poctivej ne to co dnes), dokonce jsem si kupoval desky od Paul Van Dyka. Ale to mi taky nevydrželo dlouho, krátce po té jsem začal hodně přitvrzovat.

Mnozí říkají, že schranzz potažmo hard-techno ztrácí na popularitě, jak ty osobně vnímáš postavení této hudby ve světě?
Vůbec si nemyslím, že by Hradtechno ztrácelo na popularitě, spíš naopak, Hardtechno je mnohem silnější než kdykoliv předtím. Samozřejmě že nastane doba, kdy tomu bude naopak, ale to je stejné jako s jinými styly. Pokud budeš dělat pořád stejné party s pořád se opakujícími dji, začne to lidi nudit a začnou chodit někam jinam.

Na tvých stránkách jsem se dočetl, že od letošního roku vystupuješ i jako Live Act. Jaký je Frank Kvitta live?
Frank Kvitta LIVE je stejně šílenej a fucking hard jako Fank Kvitta za gramofony. Navíc mám k liveku připravený speciální oblek a taky speciální performace…přijďte se podívat a udělejte si obázek sami.

Slyšel si už o Pig Festu a je něco co by si chtěl všem, jež se chystají na tuto akci, vzkázat?
Jasně, že jsem o Pig Festu slyšel a mám velkou radost, že si tam budu moci zahrát. A všem, kdo se na Pig Fest chystají vzkazuji: Rozsekáme to tam společně!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PIG FEST 10

Pátek 18. 5. 2007
Vystupují:
Valentino Kanzyani, Frank Kvitta, Agent, Golpe, Jack-R, Katcha, Wenkow Sound, Adam Cro
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Pigfest - 18.5. v Plzni
1 x 2 volné vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika