Christian Fischer a Dj Murphy v rozhovoru

Christian Fischer a Dj Murphy v rozhovoru

20. 05. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Před červnovou Apokalypsou Water Gate tu máme rozhovor s hlavními představiteli toho šestadvacátého dílu. Přečtěte si rozhovor s Christianem Fischerem a Djem Murphym.

Jak jste se s hraním začínali, co vás ovlivnilo a co byl ten stěžejní „impuls“, který rozhodl, že jste se taneční hudbě rozhodli věnovat profesionálně?
Christian: Mě více než samotné hraní začala zajímat produkce, to jak elektronická hudba vzniká. Bavilo mě vymýšlet nové tracky, dokonce moje první deska, Xaja, mi vyšla když mi bylo pouhých šestnáct let.:) Deska měla úspěch, a ten byl pro mě asi rozhodující faktorem, proč jsem se této hudbě chtěl věnovat i dál. S hraním jsem začal pak samozřejmě také a dnes mě produkce i hraní baví úplně stejně, beru je jako rovnocenné složky mé práce.

DJ Murphy: Mě hudba bavila vždy, už na škole jsem věděl, že chci dělat něco v tomto smyslu. Zajímal mě ale spíš hip hop, než taneční hudba. Jenže na střední škole se začaly pořádat party, sháněl se DJ a já se samozřejmě nabídl.:) A pak už to šlo samo a já věděl, že budu hrát i dál. Začal jsem se orientovat i na jiné směry taneční hudby, na techno, minimal i hardtechno.

A jak jste se vy dva vlastně setkali a kdo přišel s nápadem spolupráce?
Christian: Absolvoval jsem tour v Brazílii a v klubu A Loca v Sao Paolu jsem hrál pávě před DJem Murphym. Moc mě jeho vystoupení zaujalo a říkal jsem si, že by o tomto neuvěřitelně talentovaném a technicky zdatném DJovi měli vědět i jinde, než jen v Jižní Americe. A tak jsem Murphyho pozval do Evropy. 

DJ Murphy: Přesně tak, byl to Christian, který přišel s myšlenkou naší spolupráce. Nejdříve mi Christian vydal track Tem Lenha na Definition records… Pomohl mi pak „otevřít“ dveře do Evropy, sjednal mi zde na začátku pár hraní nejdříve v Německu, přijel jsem, ukázal se v několika klubech, pak jsem už začal dostávat nabídky na vystoupení i v dalších zemích. 

christian fisher a dj murphy

Jak funguje vaše spolupráce, když od sebe žijete takto daleko? Jaké jsou momentálně vaše plány do budoucna? A ty Murphy, neplánuješ se třeba do budoucna přestěhovat do Evropy? 
Christian: Murphy hodně cestuje, jenom tento rok byl více než šest měsíců v Evropě a dlouho zůstal i v Lipsku, kde já žiji. Takže se vídáme poměrně často. Do budoucna se chceme zaměřit hodně na produkci, chystáme se vydat desky na více známých labelech. Teď jsme udělali remix pro Axel Karakasis. Také Ben Long a Ignition Tecnition bude mít remix našeho tracku, který pak vyjde na Definition.

Murphy: Jak už řekl Christian, baví nás společná produkce a tracky, co vydáváme jsou přesně tím stylem, který mě v tuto chvíli nejvíc zajímá. Zatím nad přesunem do Evropy nepřemýšlím, moje srdce stále „bije“ pro Brazílii. Je pro mě také důležité, abych byl známý jak v Jižní Americe, tak i jinde. Takže cestuji, létám po celém světě, ale domov mám zatím stále v Brazílii.

Na čem je založená vaše „Monster Battle“? Máte set nějak připravený nebo improvizujete na místě? Domlouváte se třeba, jaké desky budete hrát? 
Christian: Popravdě řečeno, moc se na společné vystoupení nepřipravujeme. Dobře se známe a tak víme, co od toho druhého můžeme čekat. Dokážeme odhadnou, jakou kdo z nás dá zrovna desku i to, jaké triky třeba Murphy udělá. Proto nepotřebujeme dlouho diskutovat o tom, jaký bude mít náš set průběh. 

Murphy: Přesně tak, nepotřebujeme se domlouvat, víme, že nám to spolu skvěle jde a vzájemně si důvěřujeme, jsme sehraní a hlavně, jak už řekl Christian, dobře se známe a to je při společném vystupování dvou DJs asi to nejpodstatnější.  Líbí se nám také úplně stejná hudba a máme také stejný hudební „cit“.
 
A moje poslední otázka – co očekáváte od Apokalypsy a jak by jste na své vystoupení „pozvali“ lidi, kteří se na Apokalypsu chystají?
Christian: Na Apokalypsu se už moc těším, hodně jsem o této party slyšel a doufám, že splní moje očekávání. Určitě si tuto party moc užijeme a věřím, že pro nás všechny bude Apokalypsa nezapomenutelným zážitkem. Vzkázal bych všem, ať se skvěle baví a ať vytvoří tu neopakovatelnou atmosféru, jakou jsem už v Čechách zažil.

Murphy: Já očekávám fantastické publikum a skvělou noc, plnou energie a zábavy. Budeme se s Christianem snažit vám ukázat show, kterou jste zatím v ČR nezažili a na kterou jen tak nezapomenete!
 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA WATER GATE

Pátek 22. 6. 2007
Vstup: 349/449 kČ
Vystupují:
Monika Kruse (de), Weichentechnikk, Christian Fisher vs DJ Murphy, Ian Void, Mario Ranieri, Cmeen, Scorn, Jerry, Misa Salacova, Orbith, Dan Cooley, Loutka, Roman Rai, Axiom, Airto
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika