Midnight Sun: Přijede Koop a Jori Hulkkonen

Midnight Sun: Přijede Koop a Jori Hulkkonen

05. 06. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Koncem minulého týdne byly spustěny webové stránky www.midnightsun.cz, kde je po registaci možné zdarma získat vstupenku na tuto akci s velmi lákavým hudebním lineupem (Koop (Swe), Jori Hulkkonen (Fin), Skyline a Bratři Orffové.
Koop, originální severská hudební formace, zavítá ve čtvrtek 28. června do Prahy, kde v rámci akce Midnight Sun odehraje své vůbec první vystoupení v ČR. Představí zde skladby ze svého posledního alba s názvem Koop Islands, které je hudebními kritiky hodnoceno jako jedno z nejzajímavějších alb, jež v oblasti moderní jazzové hudby v poslední době vyšlo.

koop

„Než se budete ptát, kdo jsme, poslechněte si naši skladu Come to me,“ dočtete se na webových stránkách samotné skupiny Koop (www.dieselmusic.se/koop). Místo zdlouhavého představování se na pozadí spustí úvodní skladba z jejich poslední, v pořadí již čtvrté desky Koop Islands. Jejich muzika se hraje v řadě rádií, mj. také na britském Radiu 1 v show Dj Gillese Petersona, který se významně zasloužil o proslavení kdysi začínajících Koop. Svůj úspěch založila švédská Koop na originálním pojetí jazzu, kde vedle klasických nástrojů používá moderní elektronické prvky. Koop s oblibou sahají po hudebních samplech, které vytvářejí iluzi, že v pozadí hraje celý orchestr. Vedle toho kladou velký důraz na reálné vokály, a proto spolupracují s řadou prvotřídních zpěváků jako je Terry Callier, Rob Gallagher nebo Yukimi Nagano. Přestože se přímo vyžívají v typických jazzových postupech, swingových motivech známých ze 30. let minulého století, zní jejich hudba jedinečně a naprosto nadčasově.

Jori Hulkkonen například spolupracoval na projektu Tiga & Zyntherius - Sunglasses At Night, kdy za nickem Zynherius stál pravě on, ktery na Midnight Sun rovněž vystoupi.


1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
noname
07. 06. 2007 | 11:22:21
+0 | -0

respekt

respekt celé formaci koop, je to prostě paráda co předvádíte !!! Pomáháte mi přežít v džungli města. Fakt díky za to pohlazení !!!!!!!

MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika