Edith Piaf

Edith Piaf

12. 06. 2007  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (2)
Od dětství až po léta slávy, od triumfu k zoufalství, z Belleville do New York. Neobyčejný život nejslavnější šansoniérky Edith Piaf. Skutečný příběh o jejím neuvěřitelném osudu nabízí pohled do duše zpěvačky a srdce ženy. Její osud na plátně bude k shlédnutí od 14. 6.
Narodila se na chodníku, vyrůstala v nevěstinci, vydělávala si pouličním zpěvem... Přesto se z ní stala světoznámá hvězda první velikosti. Život Edith Piaf (vlastním jménem Edith Giovanna Gassion) byl bojem o hudbu, přežití a lásku. Její magický hlas, vášeň a přátelství s hvězdami své doby (Marlene Dietrich, Jean Cocteau, Yves Montand...) jí od dětství v chudobě přivedlo k obdivu celého světa. Žila vždy naplno a "ničeho nelitovala..." . Díky své neuvěřitelně silné vůli a neobyčejnému nadání se vypořádala s tragickým osudem a její sen z dětství se stal skutečností. "Jednou budu bohatá, budu samé prachy. Budu mít bílý auťák a černého šoféra." Nechtěla dát světu šanci na ni zapomenout a povedlo se jí to beze zbytku. "Velcí umělci nepatří jen jedné generaci, zůstávají tu napořád."

Režisér Olivier Dahan (Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy/Les Rivières pourpres II - Les anges de l'apocalypse) obsadil do hlavní role svého nového filmu skvělou Marion Cotillard (Taxi, Velká ryba/Big Fish, Dobrý ročník/A Good Year). Pro natáčení si režisér kromě Francie vybral také Prahu. Zde si na pomoc přizval české herce v čele s Markem Vašutem.
 
Edith Piaf
Francie, VB, ČR / Drama / 140 minut / 2007
 
Režie: Olivier Dahan
Scénář: Olivier Dahan, Isabelle Sobelman
Kamera: Tetsuo Nagata
Hudba: Christopher Gunning
Hrají: Marion Cotillard (Edith Piaf), Sylvie Testud (Mômone), Clotilde Courau (Annetta Gassion), Jean-Paul Rouve (Louis Gassion), Pascal Greggory (Louis Barrier), Marc Barbé (Raymond Asso), Caroline Sihol (Marlene Dietrich), Emmanuelle Seigner (Titine), Catherine Allégret (babička), Gérard Depardieu (Louis Leplée) a další.
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

13. 11. 2013 | 08:43:50
+0 | -0

http://www.coupons-promotioncodes.com/st

I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days..

Markéta
01. 07. 2007 | 13:37:49
+0 | -0

To musíte vidět

Na tento film jsem zašla náhodou. Až teprva během filmu jsem si uvědomila o jakou zpěvačku se jedná. I přeštože film trvá více jak 2 hodiny, tak stojí za to ho vidět. Je to něco naprosto neuvěřitelného, děj je tak strhující, že nakonci filmu se vám bude chtít tleskat, ale až pak si teprve uvědomíte, že nejste na žádném koncertě, ale v kině. Úžasný film, určitě si na něj opět zajdu.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika