Znuděný koncert Marilyn Mansona

Znuděný koncert Marilyn Mansona

18. 06. 2007  |  Autor: Kollba  |  Komentáře (7)
Každý, kdo očekával nezapomenutelnou show kontroverzního zpěváka, zřejmě ve středu odcházel z T-Mobile Arény zklamaný. Ale ten, kdo si chtěl poslechnout Mansnovy pověstné skladby, mohl být nad míru spokojen. Tak abyste vše pochopili, pojďme si to celé zrekapitulovat.
Koncert Mansona se pro obrovský zájem fanoušků v České republice přesunul z prostor Veletržního paláce do vedlejší T-Mobile Arény. Ale kam se všichni ti fandové ztratili? Před arénou sice byly dlouhé fronty nedočkavců, ale uvnitř už to tak slavně nevypadalo. Alespoň bylo zase po dlouhé době na koncertě trošku víc vzduchu a ani nesnesitelné vedro se nekonalo.

Samozřejmě zde byli i vyznavači bílého make- upu, černě namalovaných očí, černého laku na nehty i oblečení. Docela mi mezi posluchači chybělo odění sado maso, ale tenhle nedostatek vykompenzoval Manson, jenž se na večer vybavil latexovým oblečkem, který postupem času doplňoval o další výstřední kousky.

marilyn manson

Jako předkapela vystoupila skupina Banana- česká skupina, která vznikla kolem roku 2002 v Ostravě, vynikají především díky své nonkonformní zpěvačce se zajímavým jménem- Vladivojna La Chia. Předkapela hrála asi 45 minut a pak na podium padla opona, nezbylo nic jiného než čekat. A že jsme se načekali! Přibližně za hodinu se rozprostřela tma, v ní se objevila rudě nasvícená opona a za ní jen míhající se stíny členů kapely. Chvíle napětí a přišla úvodní skladba If I Was Your Vampire, která je i první písní aktuálního alba Eat me, drink me, které si žádalo propagaci pomocí tohoto turné. Spustila se i projekce, kde jsme mohli zahlédnout hodiny běžící pozpátku.

Docela překvapivé bylo, že po každé písničce se setmělo, chvíli nebylo nic vidět a pak se pokračovalo. Působilo to neosobně. Za celý koncert dal Manson dohromady dvě věty, které si stejně přizpůsobí každému městu a má vyděláno.

Následovaly hity jako například Disposable Teens, Sweet Dreams, mOBSCENE, Tainted Love a Rock Is Dead, který se všem vryl do paměti hlavně díky soundrtacku k filmu Matrix. Potom přišel zatím poslední singl: Heart- Shaped Glasses. Klip k tomuto singlu je pro mnohé kontroverzním, protože v něm Manson souloží se svou přítelkyní. Dokonce se povídá, že soulož není předstíraná a že si „to“ zopakovali třikrát, aby měli na klip dostatek materiálu. Manson je sice považován za úchyla a díky tomu se stává hodně diskutovanou osobou, ale pravděpodobně to bude jen přetvářka, která mu velice dobře prochází.

Dokáže se dobře zmalovat, nafotit hrůzostrašné fotky, rozšířit fámy o své osobě… tím se stává slavnějším a slavnějším. Já osobně už po koncertu ničemu z toho nevěřím. Bylo vidět, že ten člověk nepotřebuje vymýšlet nějakou strhující show jako třeba na začátku kariéry. Viděla sem vystoupení znuděného člověka, který většinu koncertu zpíval vleže na zemi a který párkrát ukázal svůj zadek aby všechny pobavil. Tohle vážně nepovažuji za opravdový koncert.

Zajímavá byla projekce při songu The Dope Show- na začátku se za plátně objevil obrovský nápis DRUGS, potom tam začaly padat desítky pilulek a na konec se objevila jediná pilulka, která když se otočila, tak měla na sobě nápis EAT ME. No comment! Po songu The Beautiful People se již klasicky setmělo, ale tentokrát to trvalo nějak dlouho. Asi po pěti minutách jsme zjistili proč - na podiu se objevila obří židle, na které seděl Manson, který zatím představoval song The Nobodies.

Pomyslela jsem si, že když song skončí, počkáme si dalších pět minut ve tmě, zatímco budou na podiu sundávat Mansona z obří židle a pak ještě musí odstranit židli samotnou. Ale to jsem ještě netušila, co se stane. Po písničce se rozsvítilo a byl konec. Žádné přidávání, žádné „Bye, moterfuckers!“, celý koncert trval přibližně 75 minut.

Koncert byl průměrný. Lépe udělali ti, kteří si od koncertu nic neslibovali. A ti, kteří čekali něco víc, budou zklamaní ještě dlouho. Pro mě tento rodák z Floridy klesl na své hodnotě nejen jako hudební interpret, ale i jako člověk. Přestala jsem mu věřit, protože celá jeho postava je jen lež. A co vy?

Foto: Jedi
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: MARILYN MANSON

Středa 13. 6. 2007
Vstup: Předprodej 730 Kč
Vystupují:
Marilyn Manson
Další informace
7 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Frances
29. 09. 2007 | 22:12:22
+0 | -0
Mě se koncert líbil, a to, že nedělal hovadiny, nic neměnilo na tom, že hudba byla super! Myslím, že se tak jako každý jiný zpěvák vyvíjí, kdyby dělal pořád dokola to samé, tak by to přece všechny začalo nudit...
Bomber
21. 06. 2007 | 21:20:30
+0 | -0
Já na něm byl v roce 2001 a to byl skvělej zážitek, byl jsem nadšenej. Nemám rád koncerty kde show předčí hudební stránku. Musí to být vyrovnaný a to on předvedl. Na tenhle koncert jsem se bohužel nedostal a proto nebudu soudit (jak hodně lidí v různejch diskuzích dělá a je to ubohý). Jen chci poznamenat ohledně image, kterou si vytváří - už jste v tý neskutečný konkurenci, která v amrice je, viděli, aby prorazil někdo průměrnej, někdo kdo neupoutá? já ne... a jak to udělá už je jedno. Pokud je to ovšem originální jako v případě Marliny tak klobouk dolů.
Krysicka
20. 06. 2007 | 14:12:40
+0 | -0
Na Go Planet Roxy mě jeho konzert nadchnul, jeho nové album mě po téměř 10 letech co ho poslouchám jako první neuchvátilo. Jeho zarytí fanoušci zřejmě ani přídavek nečekali, protože okamžitě mizeli a nevypadali naštvaně. Mě tenhle konzert neuchvátil ani neurazil, průměr :)
Aneta
19. 06. 2007 | 14:56:09
+0 | -0
Na koncert jsem šla kvůli jeho hudbě. Jeho výstřelky jsou na zpestření jeho osobnosti. Pro mě byl koncert velice dobrý. Ale ta předkapela byla strašná!

V reportáži se také objevilo, že se ani vedro nedostavilo. Tak jak je možné, že jen kolem mě se několika lidem udělalo špatně a sama já byla celá mokrá..
Kollba
19. 06. 2007 | 09:48:01
+0 | -0
Jj, je jasné, že MM je inteligentní člověk, jinak by ani nevybudoval takovou úspěšnou kariéru. Ale je vidět, že má už natolik peněz, že nemusí vymýšlet nic nového.
keepsmile
19. 06. 2007 | 09:24:24
+0 | -0
dobrej report, souhlas - někdy okolo 2000 +/- když byl v Praze, lidi si o té SHOW povídali měsíce po tom. Na Love Planet pro mne byl kvalitním zážitkem (ač mi jeho hudba vůbec nic neříká).... odchod měl uplně stejný - tma - světlo -> prázdný podium. Tenhle člověk chce šokovat. Nevím co bereš za lež - v reálu je to relativně normální a inteligentní člověk :-)



Možná se ale teď víc chodí na show jak na muziku, viz polemika okolo S.White;)))
jirka
19. 06. 2007 | 00:16:39
+0 | -0
v praze sem ho neviděl.....od jeho vystoupení na love planet sem taky čekal víc, ale víc jak v televizi samozřejmě nikdy nepředvede...většinu času se taky válel pozemi a show hodně moc ubohá.....nesmí sa na něj chodit kvůli prasárnám ale kvůli hudbě a to že většina historek o MM je jen chytře budovaná image je přece známo
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika