FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Afrika Islam: Ibiza jde mimo mě

Afrika Islam: Ibiza jde mimo mě
19. 06. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (10)
Uragán z New Yorku, syn zakladatele hip hopu Afriky Bambaaty a jeden z nejvýraznějších hip hop DJs, který se v Evropě věnuje i taneční muzice. Spolu s Westbamem tvoří kultovní electro projekt Mr. X and Mr. Y. a stojí za nejznámější party světa, berlínskou Love Parade. To vše je Afrika Islam, který se příští týden chystá na svůj první letošní open air, festival Sundance.
Afrika Islam je v České republice velmi známé jméno...přesto, povídej, kdo je to Afrika Islam?
Afrika Islam je prostě kluk z jižního Bronxu z New York City… od Zulu Nation, party tvrdejch týpků. Je to také hip hop DJ kterej miluje hrát taneční muziku tak nějak jiným způsobem.

Jak vypadá tvé léto? Co třeba party na Ibize? Nebo světoznámé festivaly? Kde všude bude slyšet Afrika Islam?
Ibiza jde trochu mimo mě. Preferuju jiná místa ve světe. Třeba Nature One, Summer of Love, Electric Tunnel. Rád trávím čas v Polsku, Turecku, Chorvatsku a letos konečně i v New Yorku.

Jsi jednou z osobností stojící za Loveparade. Toto momentálně horké téma mě přivedlo na otázku. Je Loveparade stejná jako dřív? Nemyslím počet lidí. Spíš mne zajímá podstata, myšlenka, která byla pro LP důležitá.
Loveparade byla vlastně důvod, proč jsem přijel hrát do Berlína, do Německa…kde teď žiju. Ale teď není žádná „parade“ a tedy i žádná „love“. Je to celé velmi smutné…

Jak bys popsal svůj styl? Troufám si tvrdit, že je nezařaditelný, BPM tvých setů a jednotlivých desek je nezměřitelné...Co je pro tebe v tvém setu nejpodstatnější?
Já ti ani nevim… asi neznám Dje, který byl hrál stejným způsobem jako já. Já prostě miluju různý, rozdílný desky.. na který se dobře tancuje a paří.. toť vše… jsem prostě takovej „new world order style of DJ“… jesi mi rozumíte… :)

Jak vypadá tvůj ideálně strávený večer na party?
Moje ideální party? Tak to ses radši neměla ptát. Já a 1000 nahejch koček… Brazilky, Češky, Polky, Rusky, Asiatky a pár taky z Kalifornie. Prostě samý roštěnky, pláž… viagra :) a opice, kterou naučim mixovat. Spousta kondomů a CDček s muzikou na nějakym opuštěnym ostrově… no, víš jak..

Ty si známý mírnou slabostí pro české slečny. O těch se všeobecně říká, že jsou krásné. Jaký je tvůj názor? Stojí Češky za to?
Zrovna si hledám přítelkyni….Češku!! A rád bych jí potkal 29.6. na Sundance!!

Co máš v plánu? Na jakých projektech se vlastně nyní podílíš?
No, co mám v plánu. Teď zrovna v nejbližší době vyprodukovat album pro kámoše Ice – T…pak dělám muziku (a pojedem i turné) pro projekt jménem „X and The Machine“…je to nová kapelka se spoustou výborných a známých muzikantů…však brzy uvidíte… no a v neposlední řadě se musim konečně dostat na ten ostrov s těma 1000 roštěnkama…jak jsem říkal…

Underground v hudbě, v životním stylu, názorech a aktivitách, jaký má toto slovo význam pro tebe?
Underground? Tak říkají v Británii metru.

Kdyby ses měl možnost vrátit v čase do jakéhokoliv momentu, souvisejícího s tvou hudební kariérou...který den by to byl?
Vrátil bych se do momentu, kdy to muj táta dělal s mojí mámou a počkal bych… abych byl já ta poslední spermie.

Máš rád léto? A kdybys měl na výběr strávit měsíc klidné dovolené někde mimo branži...v zemi nepolíbené moderním stylem života...jaké místo by sis vybral? A dovedeš si takový relax představit?
Afrika začal rappovat. (pozn. red.)
summer is my hummer
with a new cell number
and sun…fun…a special one
some chewing gum…a gangsta one
beach..NYC hot streets
electro beats
my czech girls is sweet
and something great to eat….
thats… Summer!!

Co pro tebe znamená hiphop? Byl by Afrika Islam, nebýt hiphopu?
Hip hop je to co dělá Afrika Islam. Zdravim pionýra Hip hopu…toho kdo to celé začal… mého otce Afriku Bambaatu. A nesmim zapomenout na dvě jména…DJ Herc a Grand Master Flash. A vlastně všichni break dancers, djs, rappeři, tvůrci graffiti a všechny roštěnky… .tihle lidi…to je HIP HOP !!!

OK, super. Díky moc Afriko za rozhovor a těšíme se 29.6. na Ostrově.
Jasný, taky se těšim… Jedu si 29.6. na Sundance najít holku a pořádně se bavit… „ROCK THE HOUSE!!“ … zbourat to tam…hlavně taneční parket… Jo a taky mam pro každou sexy roštěnku připravený CD, které budu rozdávat…no prostě přijďte….

Zdraví vás Mr. X aka AFRIKA ISLAM!!

ptala se -kat-
SUNDANCE

SUNDANCE

Pátek 29. 6. 2007
Vystupují:
Afrika Islam, Toky, Orbith, Home, Molczik, Majkl, Martin Wind. Michael C, Monotype, Lito, Deny, Damoon, Muerte, Martin Meise, Dáva, Mind
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
luke | 01. 12. 2007 | 09:04:01
no ja zas říkam že je to největší frajer a když jejeho fota je zakladatel djingu tak řikam že oni dva jsou nejlepší v djingu na světě takže stím že1,5 dj je lepší než on sam tak s tím nazorem jdi do píči možna že ostatní dj mají dobrý zvuky ale to není vše afrika ma styl,techniku a schopnost udělat z hovna takovou bombu že cudaci tvý dj tiše mohou zavidět martine prosazuj si svoje ale do afriky se neser
firestarter | 21. 06. 2007 | 06:34:26
nejhustější dj co znám

afrika je best of, je to frajer, hrubej styl, hrubá muzika, hrubí akcičky, nehraje jako každej sebelepší dj, má svůj styl - a to hrubě nejlepší, možná je to hip hoper, ale když zahraje SCHRANZ tak je to takovej masakr, že nechápu, viva SCHRANZ a Afrika Islam
firestarter | 21. 06. 2007 | 06:31:08
nejhustější dj co znám

já sem SCHRANZAŘ
Josifek | 21. 06. 2007 | 12:02:48
nevim nevim

No me osobne jeho hrani nijak 2x moc nenadchne kor kdyz da za set 2x stejnej track :) Ale myslim ze skrecovat umi narozdil od ostatnich djs kteri se o to jenom pokousej. A jak rikate umi bavit lidi a je snima vzdy jedno telo jedna duse a umije pobavit. A a a o tem to je :)
martin | 20. 06. 2007 | 07:11:47
afrika

teda ještě že jste napsali, že je nejvýraznější hip-hop dj na světě a né nejlepčí! určitě má hip-hop v krvi, ale hip-hop djing? řekl bych, že každý 1,5tý hip-hop dj je lepší v technice než afrika islam! nic proti němu, je to řízek a bavič jak píší ostatní, ale zachraňovat to že nemíchá a scratchuje podprůměrně desky tím že je hip-hop dj není na místě ;) je to asi dobou, dnes už je turntablismus mnohem dál
Martin | 20. 06. 2007 | 06:54:29
Re- Squa Ter

Afrika je super tipek, vzdycky me skvele pobavi. Jeho muzika se mi taky liby.
tlx_man | 20. 06. 2007 | 09:13:25
to : sQuaTer

h o v a d o ...
b2lik_ | 20. 06. 2007 | 08:50:55
je to rizek ....
zdeněk | 20. 06. 2007 | 08:32:55
Odborníci na hiphop a Afriku Islama lezou z děr, koukám. To tady bude zas sranda. :))))
sQuaTer | 20. 06. 2007 | 06:10:02
"Ibiza jde mimo mě"....Jistěže jde mimo tebe protože ty jsi Dj kterej neumí hrát....člověk kterej to nema srovnaný ani v hudbě, ani v životě...

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |