Kletba zlatého věku

Kletba zlatého věku

19. 06. 2007  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Imperátor Ping, hlava dynastie Tang, vládce Číny desátého století, spalován neskonalou láskou i nenávistí vůči své ženě Phoenix rozehrává tragédii, která zasáhne každého člena královské rodiny. Kletba zlatého věku v kinech od 21. 6.
V podvečer Festivalu Chong Yang je císařský palác zaplněn zlatými květy. Císař (Chow Yun Fat) se nečekaně vrátil se svým druhým synem princem Jaiem (Jay Chou). Jeho záminkou je oslava svátku v rodinném kruhu. Vzhledem k tomu, že vztah mezi císařem a císařovnou (Gong Li) je velice chladný, důvodu jeho návratu nikdo nevěří. Císařovna a její nevlastní syn korunní princ Wan (Liu Ye) jsou už léta milenci. Wan však miluje dceru císařova lékaře Chan (Li Man) a sní o jejich společném útěku z paláce. Oddaný syn císařovny Jai má starost o zdraví své matky a její posedlost zlatými chryzantémami ho ničí.
Císař zatím splétá tajné plány, o nichž ví pouze jeho lékař. Jakmile začne pociťovat rostoucí nebezpečí, stěhuje celou lékařovu rodinu do odlehlého paláce.Po cestě je však přepadnou záhadní vrazi. Chan a její matka Jiang Shi (Chen Jin) jsou donuceni vrátit se nazpět do císařského paláce. Jejich návrat odstartuje bouřlivý řetězec událostí. Během nádherného a velkolepého festivalu začínají na povrch vycházet strašlivá tajemství.  Za měsíčního svitu je rozdupáno tisíce chryzantém a krev potřísní celý císařský palác.
 
Čína / Drama, Akční, Romantický, Dobrodružný / 2006 / 114 minut
 
Režie: Yimou Zhang
Hrají: Yun-Fat Chow, Li Gong, Jay Chou
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika