E-lite se podělila o zážitky z hraní v Kolumbii

E-lite se podělila o zážitky z hraní v Kolumbii

10. 07. 2007  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (5)
Djka E-lite nám slíbila své zážitky z hraní ze zahraničí a my vám je nyní neupravované zprostředkováváme. E-lite hrající pravidelně v Itálii, Francii, Německu a Maďarsku se se svými deskami podívala i do klubu v dalekém Maroku a tento článek je celý věnován její nedávné návštěvě Kolumbie.
Asi vím co by Vás zajímalo nejvíc, ale pěkně popořadě. Bylo 7 hodin ráno, čtvrtek 21.6. a právě jsem se chystala na můj nejdelší let v životě. Létání miluji, ale upřímně koho nedělá nervózním být jedenáct hodin nad Atlantikem...?

Kolem 9. hodiny jsme přiletěli do Paříže, letadlo mělo zpoždění a mně zbývalo už jen 50 minut na přesun z terminálu 1 na terminál "550". Tolik jich tam samozřejmě není, ale kdo někdy přestupoval na tak velkém letišti ví, že 50 minut je tak 50% úspěšnost, že letadlo stihnete. Což by znamenalo, že tento víkend do Kolumbie prostě nedorazím.

Nějakým zázrakem jsem to stihla a nebýt toho, že jsem málem nastoupila do úplně jiného letadla (nebudu tady popisovat jak k tomu došlo, utvrdila bych vás jen v tom, že jsem blondýna, ale mám proto dobrou omluvu - když jsem ve velkém stresu přestávám myslet),

Vše proběhlo “hladce”. Žádné velké turbulence, žádní ptáci v motoru a ani jednou nevypadly kyslíkové masky. Ze všech hlášení kapitána jsem sice rozuměla jen Seniora Seniore, Madam Monsieur and Ladies and Gentlemans, ale výrazy spolucestujících mi naznačovaly, že nic důležitého se neděje.

Přistáli jsme asi kolem 17:00 tamního času (23:00 českého času). Na letišti už mě čekal promotér Nano, později jsem se dozvěla, že je to zakladatel houseové scény v Kolumbii, ještě před 5 – 6 lety se tam hrálo jen techno. Dá se říct, že hlavně díky němu se kluby a velké festivaly v Kolumbii staly jedním z nejnavštěvovanějších míst, kde pravidelně hrají ti „největší“ DJs z celého světa jako jsou David Guetta, Bob Sinclair, Steve Lawer, Junior Sanchez , David Vendetta, Antoan Clamaran, Hatiras, který je tam mimochodem hodně oblíbený a mnoho mnoho dalších (snad jen s výjimkou Erica Prydze).

Nano mi popsal můj plán na příští dva dny. V pátek mě čekalo hraní v jednom z nejprestižnějších klubů Bogoty - Cha Cha, ve kterém vystupovali také již zmiňovaní DJs a v sobotu hraní ve městě Medelin, které bylo vzdálené asi 400 km od Bogoty.

Poté jsme se jeli ubytovat, zapadla jsme do postele a vzbudila se až druhý den odpoledne. Kolem poledne mi zavolal Nano, že mě vyzvedne jeden z místních DJs, vezme mě na oběd a trochu mě provede Bogotou. Také jsme si měli udělat zvukovou zkoušku, především kvůli gramcům. V Kolumbii mají problém s dovozem desek ze zahraničí a vždy měli, takže DJs hrají už delší dobu jen z CD players.

Z Bogoty jsem toho moc neviděla, převážně bylo škaredé počasí a hodně pršelo, jak jinak, když tam měli zimu! Můj největší zážitek z tohoto výletu byl asi z jízdy autobusem do místního DJ shopu, můžete si ho zastavit kdykoliv a kdekoliv, což je docela nepříjemné pro řidiče, obzvlášť když jedete za takovým autobusem. Musíte mít hodně dobré brzdy!

Bylo asi 11 večer, když mě vyzvedli a jeli jsme do klubu. Klub byl ve 41. patře v jedné z nejvyšších budov Bogoty, měl asi pět místností s kapacitou 400 lidí, ale nejúchvatnější byl pohled na celou Bogotu z otevřených teras po obou stranách klubu. Kolem půlnoci už bylo plno a party byla v plném proudu. Dala jsem si drink, říkám drink, protože jejich poměry Redbulu k vodce jsou docela vražedné (vodka s Redbulem stojí asi 4e).

bogota

Můj set začínal kolem půl druhé, to už byl klub naplněný totálně k prasknutí. Zvuk byl dobrý, hrálo se mi výborně! Něco po třetí se klub lehce vyprázdnil a zůstali jen ti největší pařmeni. Takže jsme si s jedním z rezidentních DJs dali ping –pong a i když tohle moc nemusím, docela nám to sedlo a hráli jsme až do sedmi do rána. Ať jsme hráli cokoliv, lidi na každý track reagovali jakoby ho znali odjakživa.

Druhý den jsme vstávali asi kolem 11 a rychle na letiště do Medelinu. Cestou z letiště jsme se zastavili v rádiu, udělat menší rozhovor. A pak ještě malé interview pro místní televizní pořad. V klubu Kasala jsem začínala také něco kolem půl druhé a i když účast nebyla zdaleka taková jako v předchozí den, lidi reagovali úplně stejně jako v Cha cha.

elite

Tady jsem si mohla zahrát o něco tvrději a hodně do elektra, takzě chvílemi jsem se možná nechala unést a do houseu to mělo trochu dál, ale zvuk byl také hodně dobrý a hlavně čistý. Což se o dalším klubu,do kterého jsme se potom přesunuli nedalo říct. Gramce mi zapojovali na poslední chvíli a podle toho to taky znělo. Ale vypadalo to, že to nikomu nijak zvlášť nevadí, nakonec jak by ne s 1g za 2e v kapse 

Z plánované hodiny hraní se staly dvě... poté se otevřela střecha klubu, rozsvítila světla a moje série hraní stejně jako návštěva Kolumbie byla u konce.
 
5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

14. 07. 2007 | 14:41:13
+0 | -0

Supéér Esterko !!! ;)))

Tak to musel být hustej zážitek, Ester! :))) A místní týpci tam z tebe museli bejt ve smyku..;)) Doufám, že se brzy někde potkáme a povyprávíš dojmy..

11. 07. 2007 | 21:51:21
+0 | -0
Noooo, husté :o) sakra.
chrapak
11. 07. 2007 | 15:57:32
+0 | -0
ceho?
KOTI
11. 07. 2007 | 13:51:18
+0 | -0
1g za 2e ? kolik si privezla ?
frantisek
11. 07. 2007 | 07:21:28
+0 | -0
well done Ester
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika