FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Alternativní stan na Hrachovce

Alternativní stan na Hrachovce
10. 07. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Ačkoliv je Hrachovka festival hudební, dotknout se tu nemusíte jen nových kapel. Pohodlí tu najde každý. Pro zdravotně postižené připravujeme speciální zónu, aby si mohli vychutnat v klidu své miláčky. Program alternativního stanu je přitom jako prohlídka intergalaktických prostorů.

Legendary Pink Dots – návštěva z vesmíru. Kapela, ve které se snoubí několik žánrů a vliv dvou zemí. LPD totiž původně vznikli v Londýně, pak ale začali působit v Holandsku. Svou tvůrčí vizi nazývají Terminal Kaleidoskope - krasohled namířený na pestrý vesmír chvíli před jeho zánikem - a její "chiliasmus" vyjadřují i sloganem SING WHILE YOU MAY, který nese obal každé jejich desky. Povinný zápisek do hudebního „čtenářského“ deníku každého posluchače. Pokud vás sci-fi výlet nestrhne, pak je tu éterická Irka Nina Hynes. Čisté a propracované skladby, rychlé i pomalé písničky a především strhující zpěvačka. Návštěvou z naprosto jiných končin jsou SDNMT/Seidenmatt – německý mladý projekt, který vsadil na kombinaci samplů a živého zpěvu. Svěží vítr na berlínské scéně – i tak by se dali nazvat mladí Ter Haar. Používají působivou převrácenou strukturu songů a perfektní drumbreaky. Na živo stejně jako na desce otevírají vystoupení basou, kytarou a bubny, jejich vystoupení je plné pohybu a vřavy. Na západě ještě chvilku zůstaneme. Nizozemskou písničkářku Wotienke už zná skoro celá Morava. Také proto, že svou kapelu oživila muzikanty z Valašského Meziříčí. Chybět proto nemůže ani na Hrachovce.  Ty Syčáci, Pavel Fajt a Autopilote nebo LongItal spojuje jediné: jsou to kvalitní uskupení. Jinak jsou naprosto odlišní a stejně se sejdou na jednom pódiu. OTK – nadějný projekt vynikajícího Ondřeje Ježka. Jednou nohou v undergroundu, druhou už teď na Hrachovce. A potom jako ochutnávka ve vinném sklepu: Lakeside X, Bullerbyne, MidiLidi, Abuse, Dva nebo Liger – vydařené vzorky ze skvělých oblastí. I když reggae už má v Česku svoje místo, když začínalo Švihadlo, byla to ještě hudba jen úzké komunity. A proto i tato skupina patří do alternativního stanu. Natálie Kocábová nechala svoje fanoušky čekat. Podle kritiků ale dozrála, a tak se máme na co těšit. A další návštěva z Brna: znovuzrození Bullerbyne a stálice jihomoravské scény Animé. Jako doprovod Swordfishtrombones, kteříposluchače tak trochu vrací do dob, kdy se hrálo z gramofonů, svým zvukem ale nabízí příjemnou moderní verzi indie-popu. Menšiny jsou také o rodném jazyku. Francouzštinu si za svou po svém způsobu vzali Miou-Miou. Naopak česky budou zpívat Žamboši. Jednou z nejžhavějších novinek jsou The Prostitutes – prolamují stojaté vody české scény a zlomit dokážou i každý předsudek. A party pokračuje až do rána, od toho budete mít v alternativním stanu DJe Gadjo Skalalaie.
 

HRACHOVKA

HRACHOVKA

Pátek 27. 7. 2007 až Sobota 28. 7. 2007
online předprodej 450 Kč
Vystupují:
Zoot Woman, LongItal, The Prostitutes, Electrick Mann, Post-It, Mauritius, Animé, Chikinki, Nina Hynes, Lord Bishop, Seidenmatt, Wotienke & band. Doi, Midi lidi, Moimir Papalescu & The Nihilists, Bullerbyne
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |