FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Kytlice přivítal Čechomor a Tři sestry

Festival Kytlice přivítal Čechomor a Tři sestry
24. 07. 2007   |   Autor: samantha   |   Komentáře (0)
Mladičkého, ale velmi úspěšného syna festivalu Rock for people, se jménem tak poetickým jako je místo konání tohoto festiválku, přichází obdivovat rok od roku čím dál tím více okouzlených návštěvníků. Pohádkové místo a skvělá dramaturgie – to jsou Kytlice 2007.
Festival Kytlice 2007 dal mnohým odpověď na otázku jak strávit takové příjemné letní červencové odpoledne, aniž byste museli sáhnout hluboko do kapsy. Čechomor, Tři sestry nebo Jarda Uhlířů se postarali o skvělou atmosféru, kterou tenhle fesťáček přenáší na všechny, ať věkem blíže k mateřské školce či k domovu důchodců a do toho všeho ještě během příprav aparatur jednotlivých vystupujících zněl z obřích reprobeden tklivý hlásek popového krále Michaela Jacksona :)

kytlice

Je to paráda lehnout si na záda a....jen tak se dívat a poslouchat. Téměř tropické slunce vysušilo fotbalové hřiště – místo činu – od dopoledního deštíku, stovky dek či jiných podložek byly obsazeny a osazenstvo se po první změně v programu (nevystoupila kapela Swayambu) pomalu začalo rozehřívat na skupinách Prohrála v kartách, Horkýže slíže nebo Báře Zemanové.

Ovšem největším překvapením nejen Kytlic, ale celého festivalového českého léta 2007, bylo vystoupení Jaroslava Uhlíře, který například písní o koňské lásce obměkčil i toho nejtvrdšího rockera a najednou všem bylo pět let a sborově se pod učitelským vedením začali učiti i nové písně. A hned nato vystoupení Třech sester - opět staré osvědčené songy zněly davem a když Fanánek poprostil skladatele a pianistu Jardu Uhlíře, aby si s nimi dal jejich „vykopávku“ Průša je úchyl, pan Uhlíř jen vykulil oči, pokrčil rameny, usmál se a v netradičním složení zněla píseň snad ještě lépe.

kytlice

A večer pod hvězdným nebem zazněla hvězda večera skupina Čechomor, které se určitě kdysi dávno, když začínali, ani nesnilo o tom, že prosté lidové a folkové texty dokáží chytnout za srdce statisíce fanoušků. Ten, kdo si chtěl trochu za-ská-čkovat, tak měl jedinečnou příležitost s plzeňským Tleskačem a celý festival ukončila skupina Wohnout, kteří byli perfektní tečkou za hudebním zážitkem.

Festival Kytlice se letos konal teprve po čtvrté v řadě, ovšem již druhý rok na něj přišlo více než 7.000 lidí. Letos už bohužel bylo vidět, že kapacita fotbalového hřiště začíná být nedostačující a to jak z hlediska prostorového, tak také co se týče dlouhých front a celkového zázemí. Organizátoři celého projektu Rock for people uvažují o možném přesunu festivalu typu Kytlice do Českého Brodu, odkud se letos odstěhoval, teď již hradecký, Rock for people. A není se co divit, vždyť v Kytlicích na loňském ročníku vystoupili kupříkladu britští Levellers, kteří byli také letošním účastníkem Rfp v Hradci.
  

KYTLICE MUSICFESTIVAL

Sobota 21. 7. 2007
online předprodej 250 Kč
Vystupují:
Čechomor, Vladimír Mišík & ETC. + hosté, Jaroslav Uhlíř, Prohrála v kartách, Swayambu, Tleskač, Tři sestry, Horkýže slíže, Wohnout, Bára Zemanová
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |