FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Vyjádření pořadatele festivalu Cosmic Trip

Vyjádření pořadatele festivalu Cosmic Trip
26. 07. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (27)
Tento týden velmi očekávané vyjádření pořadatelů k festivalu Cosmic Trip je na světe. Pořadatelé se v něm věnují komplikacím s chráněnými sysly, komentují nepříznivé počasí a nevyhýbají se ani tématu okolo zastřešení festivalu.
Velký dík a obdiv patří všem fanouškům elektronické hudby, kteří přijeli v sobotu 21. července do Roudnice nad Labem, kde se konal jedenáctý ročník festivalu Cosmic Trip. Bohužel se málem utopil v dešti, klimatické podmínky, které v noci nastaly, byly opravdu extrémní. Dovolte, abychom shrnuli několik významných faktů, které průběh festivalu ovlivnily.

Měla to být nová éra - nejsilnější line up v historii, nové místo, ze dvou dnů jeden. Až do 2 hodin ráno to opravdu vypadalo, že se Cosmic Trip povede na jedničku a vy všichni si odvezete parádní zážitek z festivalu. Pouhý den před festivalem jsme totiž svedli velkou bitvu s ochranáři o sysla obecného, jehož vzácné kolonie se na roudnickém letišti nacházejí a vypadalo to, že budeme muset Cosmic Trip úplně zrušit. Naštěstí jsme s ochranáři našli kompromis a mohli pokračovat ve stavbě, i když se značným zpožděním a museli jsme upravit již rozestavěný areál. "Odnesla" to Yellow Studio 54 Stage, kterou jsme museli přiblížit k Semtex Live Stagei.

Od pátečního poledne jsme pečlivě sledovali každou hodinu počasí. Z několika zdrojů jsme získávali informace o pohybu deště a rychlosti větru. Nebyly to příjemné zprávy. Vítr překračoval v nárazu rychlost přes 100 km/h, vody mělo spadnout přes 30 mm na metr čtverečný.

Na Cosmic Tripu nikdy v jeho historii nestálo žádné velkokapacitní šapitó, dopředu jsme s ním nepočítali ani letos. Vždy jsme ctili ryzí open air festival, koncerty a party v šapitó nejsou kvůli vysokým teplotám a velkému množství prachu uvnitř pro nikoho příjemné. Poprvé, kdy nás napadlo, že bude zřejmě potřeba, bylo v pátek večer. To už ale bylo pozdě jak na sehnaní, tak především na jeho stavbu. Žádný jiný přístřešek nepřicházel v úvahu. Vítr by ho snadno snesl návštěvníkům festivalu na hlavu. Ostatně přesně to musela produkce udělat se Semtex Chill Out stanem. Kvůli větru jsme také museli stáhnout bočnice na hlavních pódiích, což je běžné zabezpečení.

Když kolem 2. hodiny ranní přišla do Roudnice bouřka, předčila naše černá očekávání. Nejenže byla silnější, než jsme byli varováni, ale byla i zatraceně dlouhá. Přestože jsme byli na déšť připraveni i po stránce zabezpečení techniky, intenzita srážek v kombinaci s větrem o síle vichřice (zdroj: Český hydrometeorologický ústav) zapříčinila, že se do techniky déšť dostal a nebylo možné na ní dál pokračovat v produkci. Kvůli tomu nevystoupil DJ Friction, Katcha ani duo Nitropank.

Věříme, že předchozí koncert The Freestylers a djské sety Goldieho, Grooveridera, Koogiho a IM Cyber a koncert Skyline se vám ale líbily a budete na ně vzpomínat s úsměvem.

Metro Main Stage se bohužel problémům s deštěm také nevyhnula. Své vystoupení musel zkrátit především Dave Clarke. Jeho manažer mu nechtěl dovolit kvůli dešti vystoupit dřív, dokonce hrozilo, že Dave odjede z Cosmicu bez jediné puštěné desky. I přes pauzu se částečně podařilo navázat na výbornou atmosféru, která před bouřkou na tomto pódiu panovala a ranní set Space DJz patřil k tomu nejlepšímu, co jsme mohli v historii všech Cosmic Tripů slyšet.

Tradičně skvělá zábava byla na Yellow Studio 54 Stagei, které dominoval Američan Eddie Amador a hvězdy oblíbeného pražského klubu Studio 54. Vesměs s kladnými reakcemi se setkal i Red Zone, kde předvedl vynikající set Seb Fontaine a českému publiku své umění poprvé ukázala také jeho britská krajanka Mistress de Funk.

Další osud festivalu Cosmic Trip a především jeho setrvání na letišti v Roudnici nad Labem bude předmětem dlouhých debat.

Děkujeme všem příznivcům Cosmic Tripu, že přijeli a ještě jednou vyjadřujeme hlubokou lítost nad všemi komplikacemi, které vám pobyt a zábavu na festivalu znepříjemňovaly.
 
Za pořadatele Pavel Eichler
 
COSMIC TRIP

COSMIC TRIP

Sobota 21. 7. 2007
Předprodej 650 Kč, na místě 790 Kč a po 22. hod. 890 Kč
Vystupují:
Mauro Picotto, Eddie Amador, Dave Clarke, Dave Angel, Grooverider, Goldie, Dj Friction feat MC SP, Space Djz, Freestylers, Seb Fontain, Mistress De Funk, Skyline, Ladida, Pavel Krejdl, Koogi, Katcha, IM Cyber, Orbith, Tommy Rogers, Bela En, Enrico, Raju, Pete Walk, Madman, P@co, Quickie, Mountain, Nitropank, Goes-f, Bon Finix, Marcus Cooper, Eagle, Richie, Loutka, Tráva a Kaisersoze
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Killi23 | 18. 08. 2007 | 01:55:05
Hrůza

Na to, že jsem zaplatila cca 100 Kč za hodinu pobytu společně z dalšíma stovkama lidí to bylo dost ubohy. Organizátor, který nemyslí na lidi neni organizator. Mozna, ze kdyby se mohlo vychazet z arealu, tak by si lidi jen doběhli pro obleceni a plastenky, jenze to je tezky. Pak se nedivte, že se to po*ralo. Fakt jediny co bylo supr byli zase jen Skyline. Stage byly blizko u sebe. Nez jsem dosla z 1. stage na poslední, tak jsem myslela, že mi upadnou nohy. Organizace fakt na h*vno. Jsem zvedava na pristi rok, kde to bude, protoze do Roudnice fakt uz nikdy. Byla jsem na vetsine Cosmiku, ale tohle nene
Rasta | 07. 08. 2007 | 08:54:05
Paráda

Já si tu akci pořádně užil, super pařba, zpočátku mi ten déšť přišel vhod - docela osvěžující, ale takovej slejvák nikdo nečekal... Kůli počasí se myslím akce nemůže kritizovat, jednou je to open air... Zastřešení bych vynechal, podle mě tam stačilo někde mít pláštěnky do kapsy za pětku a před deštěm ochránit hlavně aparaturu... Co se týče těch syslů, to je prostě buzerace, protože jsem okolo projížděl cca týden před začátkem CT a byla tam nějaká akce, hlavně mě zařáží že neprotestují proti letišti, což je dlouhodobě horší než jedna noc paření... Příští rok bych uvítal stejnou mainstage a d'n'b stage... Moc mě to bavilo, díky :)
http://www.youtube.com/watch?v=4ViKu5HgaOk
Carlos | 30. 07. 2007 | 10:05:15
...a dál?

...bohužel takhle bude končit nejedno místo,on si taky někdo vzpomene,že dostih.závodiště Pardubice se dá pronajmout pro jiný účel,než,aby ho devastovali ,,feťáci"jak se jiní v bulvárech zmíňují! A další velkej fest.půjde do kopru.Myslíte,že na letišti někomu skutečně šlo o sysla?Vždyť je směšné jak ty kreténi co mají moc,rozhodnou o existenci čehokoliv.Nechci tady politic.prudit,ale neskutečně mě sere,jak se klidně prodá místo,kde pár tis.obyč.lidí prožije výborné víkendy.Satelit.městečko....hm,to je určitě potřeba...je jich málo?!
KK | 30. 07. 2007 | 01:25:54
to oozzi:

pudlák někdo koupil a pomalu tam roste satelitní městečko...pudláku navždy sbohem...
oozzi | 29. 07. 2007 | 11:41:02
Proc ne Pudlak?

Mam jeste jeden dotazek, z jakeho duvodu uz se nemuze konat Cosmic v Teplicich?
oozzi | 29. 07. 2007 | 11:26:49
Zdravim party people.
Myslim, ze zkracenim cosmicu ze 2 denni akce na jednodenni si organizatori pod sebou podtrhli zidli. Chvalim hlavni stage, aparatura a osvetleni staly fakt za to a organizaci festivalu celkove. Za sebe muzu jen rici, pokud se Cosmic bude dale konat ve stejnem duchu jako letos, asi jej radeji priste vynecham.
infos | 29. 07. 2007 | 07:11:16
>Emily

Uboha jsi ty. Kdo jsi, ze tak silan slova? Vyjadreni je dle meho naprosto ok. Mohli se na nejake oduvodnovani vykaslat nemyslis? Proste kdyby nechcalo, tak je super mejdan. Bohuzel chcalo hodne a tim se to vys*alo... Snad priste...doufam ze priste bude. Peace
Emily | 29. 07. 2007 | 05:53:24
Až na to že Grooverider hrál tak 15 minut!!! Jinak vyjádření pořadatelů je dost ubohý, co bysme vlastně chtěli zaplatili jsme jen pár stovek. Nepouštějte se do něčeho co nedokážete zvládnout!!! A s těma drogama je to fakt.
creamfields_man | 29. 07. 2007 | 04:27:12
Víte co ej problém českých lidí kteří choděj na akce?Jsou málo nároční...jim stači trochu smradalavých drog a nějaká hudba....a to je prů*er který stahuje kvalitu akci ke dnu....
Asi proto je lidma hodnocen Cosmic jako vydařený....
luky | 29. 07. 2007 | 03:45:59
Nemáte nekdo nejaky videa z vystoupení freestylers??? jestli jo tak mi to pls poslete na mail, díky.. <3 painkiller <3
nemesis | 29. 07. 2007 | 03:17:05
určitě se musí na netu ještě vyskytnout zkoušel jsem youtube, ale kde nic tu nic. Rád bych si ho ještě pustil
ozzby | 29. 07. 2007 | 02:43:18
jj, video to bylo trochu prehnany a kratce po zverejneni ho stream.cz zase stahl.
vector | 28. 07. 2007 | 04:58:43
nemesis

čeče bych řek ,že už tohle bylo trošku moc přes ráfek video.třeba chtěli být upřímní hoši,ale tohle zavání propagací drog ať už si to přebere každý jak chce.byl bych s tímhle opatrnější..
ad festival:pro pořadatele:byl to letos muj 4 fest a nebejt tý vychřice tak to bylo vše v cajku a držím palce do další práce.
prudiči atd:vím,že to bylo s tym extremem nahovno ale to snad chcete aby sme měli 2 elektronický festy.potom nezbejvá než jet ven a tam je to min. o 1/3 lépe 1/2 dražší.vše.
nemesis | 28. 07. 2007 | 03:05:37
videoreport???

kam se ztratil ten ten videoreport z cosmicu, kterej byl na stream.cz ???
Johniiicek | 28. 07. 2007 | 12:37:12
Hmmm....

Stim Frictionem to byl docela p*s*er, protoze Goldie stal za velky H****, jen Freestylers a Space DJ to fakt zachranili, protoze jinak bych festak hodnotil jako propadak....priste by to chtelo zase neco ve stylu Old True School Cosmic Trip a ne tohle...u me si timhle reputaci jedine zhorsil :/ ale Díky za Bena :-DDD
PAP | 27. 07. 2007 | 10:57:15
Přesuň to do HK

osobně si myslím , že na Cosmicu vše bylo OK,ale nechapu , proč to dělájí na místech kde festivaly nefungují . Osobně bych Vám doporučil letiště HK kde se děla několik zajimavách festivalů . Od Hangarů počínaje hip hop campem konče.
Santiago | 27. 07. 2007 | 10:10:55
Hej jako pro mě to byl zatím nejlepší fest na kterým jsem byl. A s tím deštěm jsem počítal a upřímně řečeno mi zas tolik náladu nepokazil. Chtěl bych organizátorům poděkovat. Bylo vidět, že se chtěli vytáhnout. Bohužel počásí neovlivní. Jediné mínus, necpěte na festivaly minimal. ten patří do clubu a né na takovéto akce, tak to má sekat.
Mirecek | 27. 07. 2007 | 09:23:55
super

Cosmic byl super, dest byl hustej, ale my si zkazit naladu nenechame. Dave Angel byl naprosto uzasnej!!!!! Priste pojedeme znovu.
tlx_man | 27. 07. 2007 | 06:02:06
přesně! přesně to dělalo cosmic cosmicem... že když po první noci ráno svítalo tak člověk věděl že to jen tak neskončí a že může pařit ešte den a noc... !!!
lokator | 27. 07. 2007 | 05:58:10
nebyl to cosmic

Byl jsem na každém ročníku tohoto festivalu a pamatuji na jeho začátky, je jasné že časy se mění a vše okolo také, ale za cenu jednoho dne jsme pařili vždy 2 dny což dělalo cosmic cosmicem, proto nebudu nějak komentovat nebo snad kritizovat určitě těžce udělanou práci kolem posledního ročníku. Můj názor je takový že Vás od těžkých kritik zachránili vystoupení asi všech hlavních hvězd na Metro stage, především SPACE DJz.
závěrem: Pánové příště už ty dny 2 at je to zase cosmic, a jestli se na vašich stránkách objeví sety ke stažení ( SPACE DJz ) určitě budeme nadšeni
Díky
to KAČA | 27. 07. 2007 | 04:28:25
co eště víc chceme??? určitě ne dát 8 kil za lístek a příjít o to kvůli čemu jsme tam jeli, frictiona, grooveridera a katchu... nic víc !
sisi | 27. 07. 2007 | 01:24:16
NEmůže se to srovnávat s minulostí

Bylo to fajn kluci. Před deštěm sme se schovali a pak k ránu to na hlavní byla fakt techno smršť. Super světla taky! A jak říká Pavel, tak díky koncertu Freestylers (ostatní sem bohužel neslyšela :() Budu na tuhle akci vzpomínat s úsměvem :-)
Kača | 27. 07. 2007 | 01:04:45
Bylo to fajn

Myslím, že pořadatelé měli dopředu myslet na to, že bude pršet, než si na to v pátek jen vzpomenout, když už je pozdě :-) Pro mě CT byl fajn, až na zklamání z hraní D.Angela, který pro mé uši hrál pouhých prvních 20 minut...I my jsme bohužel museli kvůli dešti odjet, ale jinak to byl celkem vydařený festival. A k security bych řekla jen to, že překvapivě byli více než příjemní (je to také hodně ovlivněné tím, jak se k nim člověk postaví...). Byla by škoda, kdyby se festivali začaly v ČR ztrácet ze scény, ale v dnešní době, už se asi člověk nezavděčí nikomu. Z mého pohledu si v Roudnici mohl po hudební stránce každý přijít na své. Tak mi řekněte, co ještě víc chcete lidi...? :-) Majte sa Kača
Kikinka | 27. 07. 2007 | 12:46:37
Dalo se to přežít

Myslim že to bylo fajn i ten déšť se dá přežít co mě ale nejvíce mrzí z těchto fesťáku, že bodigárdi nebo sekuriťáci nebo jak jim říkáte jsou velice nepříjemní a často se stává, že se chovájí vulgárně a neslušně a to fesťáku nepřidá ba naopak přihorší.Akci jsem si užila a za počasí nikdo nemuže.Díky papa
Yasmin | 27. 07. 2007 | 12:26:46
jesteze prselo, jinak nevim, na co by se tech 80% kritiky dalo vyuzit...
rasty | 27. 07. 2007 | 12:24:05
zase takove bahno nebylo,proste to byla intenzivni smrst
tlx_man | 27. 07. 2007 | 11:51:12
no bylo na čase......

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |