Roisin Murphy na podzim v Roxy

Roisin Murphy na podzim v Roxy

19. 08. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(aktualizováno) Roisin Murphy, bývalá zpěvačka skupiny Moloko, zavítá 2. listopadu do Prahy, aby v klubu Roxy představila své další sólové album. Ukázky z nového alba si můžete poslechnout na jejím Myspace, rádiovka Owepowered se nyní už umísťuje na předních příčkách hitparád.
– Róisín Murphy, známá především jako zpěvačka kapely Moloko, vystoupí 2. listopadu v pražském klubu Roxy. Koncert je součástí turné k nové desce „Overpowered“, která vychází 15. října 2007 na značce EMI. Róisín je spoluautorkou a koproducentkou tohoto, v pořadí druhého sólového, alba. Spolupracovala na něm s celou řadou producentů a tvůrců – např. Seiji, Andy Cato (Groove Armada), Jimmy Douglas, III Factor, Parrot & Dean a Richard X. Nové CD bude obsahovat 11 skladeb, které stejně jako u Moloka či první oceňované desky „Ruby Blue“ spojují elektronickou taneční hudbu, trip-hop i funk s lyrickými vokály a chytlavými melodiemi do velmi nápaditého a vzrušujícího celku. Desku předchází dva singly – „Overpowered“ v červenci 2007 a „Let Me Know“, který vychází týden před samotným albem. Evropské turné Róisín Murphy začíná již na konci srpna a zahrne kromě Prahy například St. Pětersburg, Záhřeb, Paříž, Varšavu, Řím a Kodaň. Předprodej vstupenek na koncert probíhá v síti Ticketpro. Cena je 847,- Kč včetně poplatků. Koncert začíná ve 20 hodin a uvádí jej Transmusic Booking East Europe.

roisin murphy

Róisín Murphy se narodila v irském Dublinu. Když jí bylo 12 let, její rodina se přestěhovala do anglického Manchesteru. Na začátku její hudební kariéry stálo setkání s hudebníkem Markem Brydonem v jednom sheffieldském hudebním klubu. Tato dvojice pak pod jménem Moloko vydala čtyři velmi úspěšná a oceňovaná alba: od debutového „Do You Like My Tight Sweater?“ v roce 1995 až po „Statues“ v roce 2003. V létě 2005 vydává Róisín ve spolupráci s Matthew Herbertem, který do té doby remixoval několik skladeb Moloka, svůj první sólový projekt – album „Ruby Blue“. Moloko hrálo v Čechách několikrát – na festivalu Go Planet Roxy 2003 a ve stejném roce ve velkém sále Lucerny. Róisín se pak objevila sólově s doprovodnou kapelou v rámci turné k desce „Ruby Blue“ v pražském Veletržním paláci, kde sklidila velké ovace u diváků i hudebních kritiků.

www.roisinmurphy.com
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika