Podzimní CzechPoint přidává reggae scénu

Podzimní CzechPoint přidává reggae scénu

21. 08. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pro někoho akce známá, pro někoho stále neobjevená. První podzimní CzechPoint proběhne opět v pražském klubu Abaton v pátek 21. září.Připravena je pořádná dávka legální drogy, jejíž hlavní ingrediencí bude drum´n´bass, techno, psytrance a nově i reggae. Na 4 pódiích se tak už nyní můžete těšit na téměř 25 českých Djs.

To, že se nacházející díl nebude nijak zásadně lišit oproti těm předchozím, určitě nemá znamenat, že by CzechPoint měl snad tendenci postupně sklouzávat k rutině, ale jednoduše si během pouhých třech vydání dokázal získat řadu svých fanoušků a naše domácí scéna je plná šikovných DJs, kteří si zaslouží pozornost širšího obecenstva, a tak na stávajícím konceptu není opravdu třeba nic výrazně měnit, určitě je a bude stále mnoho zajímavého, co vám i na jeho dalších pokračováních nabídnout.

Hlavní pódium tak už tradičně ovládne v současné době velmi oblíbená buben´a´bassa a to v co možná nejširším možném pojetí. Zpočátku proto nejprve začne první přicházející „liquidovat“ pražský DJ Hoover, který během svého setu postupně připraví náladu pro „temnějšího“ Dioptricka. Po něm už přijde na řadu profík zastupující něžné pohlaví, všem dobře známá DJka IM Cyber, která je v Abatonu „jako doma“ a jistě ji netřeba více představovat. Místo pomyslného předskokana dalšímu z hlavních hostů zaujme dj z pořádající produkce, DJ Frock, který pod pseudonymem Logick již téměř 8 let hraje techno, ale zcela nenásilnou a přirozenou cestou během posledních dvou let přesedlal k drum´n´bassu a protože stěžejně inklinuje spíše k jeho ostřejší verzi, tak svým setem určitě připraví vhodně plac pro DJe Pixieho, který u nás patří v současné době k velmi oblíbeným djům, prezentující se sety, z kterých vždy vyzařuje velká dávka energie, zkrocená do inteligentní formy, ideální kombinace zvedající ruce nejednoho „zlámaného“ nadšence. Celou akci na této stage dovede do zdárného konce o nic méně zkušený DJ Coolcream, který v nastoleném tempu nepolení a dovede celou akci do zdárného konce.

Druhá scéna se bude věnovat opět technu a pozici headlinera zde bude hájit dvojice zkušených moravských techno DJs Kaisersoze & Alleki, kteří jako headlineři vystupují i na mnoha jiných klubových akcích po celé ČR a nechybí jim už i řada zkušeností i s hraním v zahraničí. Celý večer na této stage bude otevírat i uzavírat trojice djs z pořádající Nextwave Production: Unit, Zviry a Wector, kteří si jako svého dalšího speciálního hosta pozvali DJe Aschu ze sound systemu Space Patrol, který celý večer okoření něčím novým, neokoukaným.

Svoji pevnou pozici si na CzechPointu vybudoval i další velmi zajímavý styl, psytrance, který se ale zatím ještě nezařadil svou pozorností k němu po bok ostatních stylů jako třeba techno či drum´n´bass, a tak abychom mu dali šanci proniknout do mysli dalším, kteří se s ním třeba ještě zatím na žádné akci nesetkali, bude i on již počtvrté nedílnou součástí tohoto večera. Navíc, nejedny hlasy už naznačily, že první setkání s touto hudbou, bylo pro mnohé zkušeností mile překvapující, často dokonce i do té míry, že hudba samotná přitáhla pozornost ucha posluchače psytrancu neznalého na převážnou část večera. Toto snad dostatečným lákadlem pro ty z vás, kteří ještě psytrance neměli příležitost slyšet, pro ostatní bude určitě dostačující výčet dalších skvělých jmen, statečně hájící barvy tohoto stylu. Z těch hlavních to bude speciální host ze sousedního Slovenska DJ Gubo, dalšími novými tvářemi budou tentokrát DJ Tranceformer a DJ Psyla a doplní je rezidenti této stage DJane Lolla a DJ Zbořa, jejichž hostem bude na CzechPointu již jednou vystupující DJ Cyrax.

Po vesměs pozitivních ohlasech a své premiéře na minulém CzechPointu nebudete ani nyní ochuzeni o ještě jednu další scénu, která bude opět plnit především roli chill outu, avšak to jak pro koho, protože reggae může pro někoho znít mnohem tanečněji než o poznání energičtější techno nebo drum´n´bass, a tak nechme raději být. Původní myšlenka jít si na toto místo pouze oddechnout, se totiž může rázem změnit v neodolatelný pocit zvednout se ze židle a zatančit na hudbu, kterou zde celý večer bude hrát dvojice djs. DJ Babylon Rocker a DJ Waddup ze známéno Jah atom sound systemu, které bude celý večer podporovat MC Dirty.

Před akcí bude připraveno v  pražských klubech několik stylově různorodých warm upů, na kterých si bude možno zajistit vstupenku s předstihem za nejnižší možnou cenu 80 korun, ale věříme, že i za opravdu lidovou cenu 100 korun v předprodeji (pouze na www.nwp.cz) a 150 korun na místě, jsme pro vás opět namixovali zajímavou směsici z naší domácí hudební scény a pokud přijdete CzechPoint do Abatonu podpořit, že si tam to své už určitě najdete a bude se dobře bavit, o to nám jde především.

Více informací o plánovaných warm upech, předprodeji vstupenek, soutěžích o volné vstupy, bližší představení některých z hlavních hostů a další podstatné ifo naleznete na oficiálních webových stránkách Nextwave Production - www.nwp.cz a webovkách hlavních mediálních partnerů akce: www.techno.cz, www.poslouchej.net, www.shadowbox.cz a www.drumandbass.cz.

 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CZECHPOINT 4

Pátek 21. 9. 2007
Vstup: Předprodej 100 Kč, na místě 150 Kč
Vystupují:
Hoover, Dioptrick, IM Cyber, Frock, Pixie, Coolcream, Kaisersoze & Alleki, Unit, Zviry, Wector, Ascha, Gubo, Tranceformer, Psyla, Lolla, Zbořa, Cyrax, Babylon Rocker, Waddup, MC Dirty,
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Czechpoint - 21.9.
3 x 2 volný vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika