Irina Palm

Irina Palm

29. 08. 2007  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Evropský film, který získal své diváky už na MFF v Karlových Varech i na německém Berlinále. Úspěšný snímek natočil režisér Sam Garbarski, jako svůj teprve druhý celovečerní film. Hlavní hrdinka Marianne Faithfull zvártnila babičku, která se pro záchranu svého vnuka rozhodne stát masturbační pomocnicí v nočním klubu.

Jeden z nejsilnějších filmových zážitků roku přináší příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem, který je příběhem sám o sobě.

 

Režie: Sam Garbanski Scénář: Philippe Blasband, Sam Garbanski Hrají: Marianne Faithfull, Miki Manojlovic, Kevin Bioshop a další.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika