Známe kompletní obsazení Electronic Beats

Známe kompletní obsazení Electronic Beats

10. 09. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (7)
Festival Electronic Beats, který bude Praha hostit už druhým rokem, uvede 27. října ve Veletržním paláci v Praze opravdové legendy elektronické hudby - skupinu Underworld. Rick Smith a Karl Hyde v rámci koncertu představí i materiál ze svého nového alba Oblivion with Bells. Kompletní obsazeni naleznete v článku.
underworldDoposud poslední album Underworld A Hundred Days Off vyšlo téměř před pěti lety, poté vydali Underworld antologii svých skladeb z let 1992 až 2002 a pracovali například na soundtracích k celovečerním filmům Dveře dokořán (Breaking and Entering) Anthonyho Minghella a Sunshine Dannyho Boylea. Mimo jiné stihli navázat partnerství se společností Apple a s frankfurtským techno gigantem Cocoon. Během této doby pečlivě rozvíjeli nápady pro chystané album. Kromě svých výkonných laptopů využívali při jeho vzniku jak svá vlastní studia, tak i legendární nahrávací komplex Abbey Road. Nové album Oblivion with Bells oficiálně vychází 15. října (label Different Recordings, Traffic; producent: Rick Smith).

Dalším z headlinerů festivalu bude německé electro duo Alter Ego, které je také známé díky své spolupráci s legendárním Svenem Väthem. Alter Ego v Německu mimo jiné provozuje tři hudební vydavatelství (Ongaku, Klang Elektronik a Playhouse) zaměřené na elektronickou hudbu.

Na Electronic Beats dále vystoupí zástupci frankfurtské klubové scény Booka Shade, kteří za velkého ohlasu předskakovali Depeche Mode na jejich posledním koncertě v Berlíně. Booka Shade mají na kontě dvě dlouhohrající desky Memento (2005), Movements (2006); provozují hudební značku Get Physical a experimentují s hudebními žánry jako například slow motion hip-hop, electro house nebo baleárský styl.

Německou trojici doplní berlínská electro formace The Man no.9. Za zmínku jistě stojí, že osm členů tohoto uskupení vyrůstalo ve společné komunitě se svými rodiči v jediném domě. Hudba The Man no.9 kombinuje elektronický swing s pouličním hip-hopem.

Vedle zahraničních interpretů na letošním Electronic Beats zahrají čeští Djové Josef Sedloň a Ladida.

Na webových stránkách www.electronicbeats.cz byla 10. září odstartována soutěž o 60 volných vstupů ve formě M-Ticketů. Soutěž potrvá do 21. října. Předprodej na Electronic Beats probíhá v síti Ticketpro, v těchto dnech byl spuštěn nový způsob doručení vstupenek M-Ticket. Tento způsob doručení bude umožněn exkluzivně a jako první na akci Electronic Beats. Lístek stojí do 30. září 450,- Kč, poté 550,- Kč.

M-Ticket je speciální 2D kód v mobilním telefonu, který bude zákazníkovi doručen formou SMS. Po předložení při vstupu do místa akce je kód zkontrolován čtecím zařízením. Poté již nelze znovu 2D kód použít.

Festivaly Electronic Beats, které jsou zlatým hřebem celé série akcí Electronic Beats, jsou živé hudební akce v duchu evokujícím atmosféru party. Dramaturgicky jsou koncipovány tak, aby se v jeden večer vystřídaly v programu jak živá vystoupení slavných i začínajících kapel, tak Djské sety. Letošní Electronic Beats bylo zahájeno na žižkovské věži v Praze vystoupením brněnské electro skupiny MIDI LIDI a pokračovalo květnovým ‘electronic beats club tour‘, které se odehrálo v klubech v Praze, Brně a Ostravě, kde vystoupili Ohm Square, N.O.H.A nebo Dj Bassline Smith.



Alter Ego

alter ego Roman Fluegel a Joern Elling Wuttke z Německa se dali dohromady koncem 80. let, to už měli nasbírané zkušenosti v podobě účinkování v mnoha kapelách. V roce 1993 společně s Dji Ata a Heiko MSO uvedli v život tři labely: Ongaku, Klang Elektronik a Playhouse. Pod pseudonymem Acid Jesus vydali několik maxi singlů a jedno album. Poté si změnili název na Alter Ego. Pro své experimentálnější nahrávky vytváří v roce 1994 projekt s názvem Sensorama.

První řadová deska formace Alter Ego vychází v roce 1994 na labelu Harthouse legendárního Svena Vätha, který patřil v té době mezi největší průkopníky elektronické hudby v Německu.

Úspěch ve Velké Británii vede Romana s Joernem k vydání alba pro anglický trh s názvem Deconding the Hacker Myth a k turné po Británii. Vystupovali také na zásadních hudebních akcích elektronické hudby jako na Tribal Gathering Festivalu v Anglii nebo na Sonaru ve Španělsku. V roce 2000 vydávají druhou řadovou desku pod název Slaughterhouse. Další album Transformer vychází v květnu 2004.

Alter Ego byli nominováni na nejrůznější ceny odborných hudebních časopisů (např. Groove: Nejlepší track, Nejlepší album, Nejlepší živý koncertů; Raveline: Nejlepší track, Nejlepší producent). Remixovali skladby interpretů jako Primal Scream nebo The Human League a spolupracovali na vzniku dvou alb Svena Vätha Contact a Fire. www.ongaku.de


Booka Shade

booka shade Projekt Booka Shade, dvojice DJů a producentů Waltera Merzigera a Arno Kammermeiera, na začátku své společné hudební tvorby Arno a Walter vystupovali jako syntezátorové popové duo. Vydali dvě alba a uspořádali několik koncertních turné, brzy je zlákaly zvuky trance a techna, které tehdy zněly ve frankfurtských klubech. Vydávali trancová alba u vydavatelství jako R&S, Tommy Boy a Harthouse Svena Vätha. Své tehdejší největší pecky, singly Kind of Good a Silk, pak vydali u holandské značky Touché, koncem 90. let založili svůj vlastní label.

Po zásadním setkání s Thomasem Kochem, jedním z nejzkušenějších DJů v Německu známým pod pseudonymem DJ T., se k této skupince přidali ještě Patrick Bodmer a Philipp Jung alias M.A.N.D.Y. V roce 2002 tak vznikla značka Get Physical; Booka Shade si vzali na starost veškerou produkci M.A.N.D.Y., DJ T., Sunsetpeople a Chelonis R. Jones, včetně jejich remixů. Za pouhých pár let si tato značka získala popularitu mezi DJi i díky širokému záběru různých stylů elektronické hudby, včetně trance, electra a techna.

Skupina debutovala v roce 2005 se svým velice úspěšným albem Memento (Get Physical). Vydavatelství Get Physical stálo i za klubovými hity Booka Shade z roku 2005, Mandarine Girl a Body Language. V témže roce se Booka Shade vydali na koncertní šňůru, na které získali pověst jedné z nejzajímavějších evropských skupin hrající elektronickou hudbu. Tento status si dále upevnili svým koncertem na festivalu Sonar v Barceloně, doprovodem norského dua Royksopp na jejich evropském turné a účastí na koncertě Mylo v Londýně.

Také se podíleli na remixech Mobyho (Mute), Juana McLeana (DFA) a klasického hitu Yello Oh Yeah. Navazující album Movements, které vyšlo v dubnu 2006, odráží Arnovo a Walterovo zaujetí pro dynamické basové linky, epické melodie a klubové aranže. Arne a Walter experimentují s dalšími styly jako například slow motion hip-hop, electro house a baleárský styl.

www.myspace.com/getbookashade

www.bookashade.com

 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTRONIC BEATS (ODLOŽENO)

Sobota 27. 10. 2007
Vstup: předprodej 450/550 Kč
Vystupují:
Underworld, Booka Shade, Alter Ego, The Man no.9, Josef Sedloň a Ladida
Další informace
7 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Santiago
16. 09. 2007 | 14:09:16
+0 | -0
jj taky se přimlouvám do t-mobile areny. v průmyslovámu by jsme se umačkali. Jo a doufám že ladida nebude hrát ten sasr... minimál.
Adéla
11. 09. 2007 | 20:33:17
+0 | -0
Průmyslák by byl fajn :))
IIIIII
11. 09. 2007 | 18:28:25
+0 | -0

UŽ MAM LISTEK

MĚ JE JEDNO KDE TO BUDE.HI HI
NIk
11. 09. 2007 | 15:50:03
+0 | -0
Transmission přesunuly, tak by to mohli dát do t-mobile areny. na prodigy sem byl a co se týče prostoru tak hrůza. sem pro t-mobile arenu
look
11. 09. 2007 | 13:53:26
+0 | -0
jasne,ze kazde jine misto je daleko lepsi absolutne nechapu poradatele firmu t-mobile,ze to porad cpout do takoveho hnusneho prostoru..obsazeni docela luxus sem zasadne pro zmenu mista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cajda
11. 09. 2007 | 13:23:09
+0 | -0
naprosty souhlas!!! vse je lepsi nez veletrzak!!
look
11. 09. 2007 | 13:05:53
+0 | -0
zmena mista by takove akci jen a jen prispela,Underworld sou urcite vetsi lakadlo nez Prodigy na ktere praskal ve svech veletrzak,takova t-mobile arena by byla super nemysliite??....
SOUTĚŽTE
Electronic Beats
Nove album Underworld - Oblivion with Bells
Electronic Beats
1x Sony Ericsson W880i
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika