Honzinův report z Paul Van Dyka

Honzinův report z Paul Van Dyka

18. 09. 2007  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (12)
Datum 14. září jsem měl u svých dates již jakou dobu zapsáno. No aby ne, když do ČR se měl skoro po více než roce vrátit dosavadní král žebříčku časopisu DJ MAG, světově uznávaný a nejvíce bookovaný, proslulý producent, remixér a v neposlední řadě i DJ Paul van Dyk.
Na párty jsem dorazil těsně před třiadvacátou hodinou. V tu dobu na stage končil svůj set Holaďan Pacific. Takže jeho vystoupení nemohu zhodnotit, ale již v tu dobu byl parket i tribuny poměrně dost zaplněné, a vše nasvědčovalo tomu, že tento večer se zařadí k party eventům, na který se bude nějaký ten pátek vzpomínat. Stage byla poměrně málo nasvětlená, ale s tím jsem celkem počítal protože - jak je známo - Paul rád hraje v šeru. Z toho důvodu byla v T-Mobile Areně po většinu PvDho setu pro někoho „tma“. Jinak lasery a projekce se snažily dohnat tento nedostatek nasvětlení a myslím, že se jim to po většinu večera dařilo velmi dobře.

Úderem třiadvacáté hodiny hala na chvilku ztemněla a intrem byl uveden další hostující, tentokráte domácí DJ na tomto eventu, Michael Burian. To co jsem od Michaela během večera slyšel, jsem ani v nejmenším nečekal. Na Michaelovi, stejně tak jako na ostatních bylo vidět, že si tento event přišel užít, a taky to podle toho také vypadalo. Zahrál během svého setu od starších tracků až po novinky. Zazněly Underworld – Born Slipy, následoval Alex M.O.R.P.H. & Rank 1 - Life Less Ordinary, v poslední době nově předělaní a hodně hraní Cut And Run – Out Of The Space, nečekaný Iio – Rapture, který ve svých setech prezentoval v roce 2004 samotný Paul van Dyk, nadějné duo producentů Super8 & Tab - Needs To Feel ve Wippenberg Remixu.

Michael Burian

Již během Michaelova setu, necelou třičtvrtě hodinu před Paulovým vystoupením, se na stage objevil Paulův technik, který připravil staré známe Apply a klávesy. Celý svůj set Michael zakončil trackem Ronski Speed – The Space We Are. V tu chvíli snad celá T-mobile Arena měla ruce nad hlavou a všude, kam jsem se podíval, tedy spíš kam jsem dohlédl, jsem viděl spokojené výrazy. Michael za svůj set sklidil zasloužený potlesk. Hodinky v tu dobu ukazovaly za pět minut jedna, ale to už došlo k dalšímu střídání na stage.

Paul Van Dyk and his computers

Za klávesami a Apply se objevil Paul van Dyk. Samozřejmě byl uvítán bouřlivým potleskem a svůj set začal pěkně zostra trackem od Pascal Feliz - From Inside The Speaker. Na Paulovi bylo vidět, že si tento večer doslova a do písmene přijel pořádně užít. Chvilku po začátku svého setu zařadil svoji novou věc New York City, která vychází na jeho novém albu In Between a dočkal se prvního bouřlivého potlesku, a to si jich navíc během večera vysloužil hned několik. Do setu dále zařadil Alex M.O.R.P.H. & Rank 1 - Life Less Ordinary, dále zahrál jeho nezapomenutelnou klasiku For An Angel v novém Paul van Dyk 2007 Re-Work (brutal ) Edit, následovalo nové Let Go opět z nového alba, dále Super8 & Tab - Needs To Feel v Wippenberg Remixu. Neopomněl ani skladbu od Filo & Peri s vokálem od Erica Lumiere – Anthem jak jinak než v Paul van Dyk editu, či své produkční Crush.

Opravdu bylo na Paulovi vidět, že se náramně tento večer baví, jeho live podání For An Angel či Nothing But You v doprovodu kláves tomu všemu nasvědčovalo. Hodiny již dávno ukazovaly po čtvrté hodině ranní, ale Paul dál a dál přidával, ke konci svého setu zařadil opět jeho produkční track Let Go a stylově se rozloučil se samplem z James Bonda - The White Stripes - Seven Nation Army (Paul van Dyk Remix).

Paul Van Dyk mixing

Bylo půl páté ráno a Paul se definitivně vzdálil, za svůj více jak tří a půl hodinový set sklidil obrovský potlesk. Celý event ukončil polský DJ Angelo Mike, bohužel jeho vývojový směr, kterým se teď ubírá, mě nic moc neříká. Spíš jsem si posteskl, že už nehraje tak jako v roce 2004, kdy také vystupoval po Paulovi v T-Mobile Areně. A tak jsem se po více jak šesti hodinách odebral domů nabit pozitivní energií s myšlenkou, že příští pátek opět vyrazím za hranice do sousedního Německa, kde se v berlínském klubu Arena koná event Popcom Night, kde vystoupí Paul van Dyk, Guiseppe Ottaviani, Duderstat a Felix Da Housecat.

Sám za sebe mohu říci, že tento event jsem si nádherně užil a dlouho na něj budu vzpomínat. Paul mě tentokráte nezklamal a zahrál přesně to, co jsem od něj čekal, to kvůli čemu většinou vyrážím za hranice na Vandit Night. Paula jsem navíc slyšel již potřetí v tomto roce, a to, co předvedl během tohoto večera, by se dalo přirovnat k tomu, jak se prezentuje v Berlíně na své rezidentní párty.

Paul van Dyk 14.9.2007 @ T-mobile Arena set list bez pořadí (nekompletní):

Paul van Dyk – Let Go
Paul van Dyk – Talk In A Grey (Non Vocal Version)
Paul van Dyk – For An Angel (New 2007 Edit, live with keyboard)
Paul van Dyk – Crush
Paul van Dyk – Nothing But You (live with keyboard)
Paul van Dyk with Guseppe Ottaviani – Far Away
Paul van Dyk & Starkillers & Austin Leeds feat. Ashley Tomberlin - New York City
Paul van Dyk & Alex M.O.R.P.H. feat. Ashley Tomberlin - Get Back
Paul van Dyk feat. Jessica Sutta - White Lies (Berlin Mix by Paul van Dyk and Alex M.O.R.P.H.)
Paul van Dyk feat. Ben Lost - Another Sunday
Paul van Dyk - Sabotage
FKN vs Jahala – Why(Aly & Fila Remix)
The White Stripes - Seven Nation Army (Paul van Dyk Remix)
Chemical Brothers – Hey Girl, Hey Boy
Filo & Peri feat. Eric Lumiere– Anthem (Paul van Dyk edit)
Rank 1 - Breathing (Airwave 2003)(Breaks Mix)
Pascal Feliz - From Inside The Speaker
Oliver Smith – Tomahawk
Marcos - Just For A Day (Marc van Linden Remix)
Fred Baker & Greg Nash - Atlantis City
Alex M.O.R.P.H. & Rank 1 - Life Less Ordinary (Mekk remix)
Dubfire – Roadkill
Super8 & Tab - Needs To Feel (Wippenberg Remix)
Dave Clarke - Wisdom To The Wise

Fotografie: Acid, bladeblade a Jára
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

IN BETWEEN ALBUM TOUR

Pátek 14. 9. 2007
Vstup: Předprodej 600 Kč, na místě 700 Kč
Vystupují:
Paul van Dyk, Angelo Mike, Pacific, Michael Burian
Další informace
12 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

03. 10. 2007 | 23:35:00
+0 | -0

PVD

pro DjDkDave: tak už to mám :) tu písničku jsem našel takže super tak zatim

03. 10. 2007 | 19:33:16
+0 | -0

Paul Van Dyk

pro DjDkDave: zdravíčko... mám dotaz ohledně Paul van Dyka, jak byl v praze, bylo to uplně super ... ale chci se zeptat jestli se nekde dá sehnat ten set co hrál v té aréně 14. září.... a hlavně se mi tam líbila jedna písnička ale neznám název ani interpreta..... tak jestli je ten setik nekde k dispozici... Dík a zatim ahoj
Devil
20. 09. 2007 | 19:40:51
+0 | -0

Paul Van Dyk

co na to říct Michael Burian mě překvapil a Paul Van Dyk no ten byl užasný fakt supr party! Sound 1*

20. 09. 2007 | 07:31:46
+0 | -0

NET

No jenze je vázne smutny, ze nemuzu operatora zmenit! Kabelovka neni rozvedena,wi-fi neni stabilni a zmenit poskytovatele nemuzu, protoze na to musi bejt nejaka modernizovana ustredna a rozvody a to musi udelat tahle nejmenovana společnost z vlastni vůle, pak az by si jejich linky mohl pronajmout jinej poskytovatel a tomu bych platil. O3 neni ničim nucen tu rekonstrukci udelat a tak takhle dal vesele monopolne vladne, Čechy krásné, Čechy mé...Äž to ty modráci rozběhnout, určite pisnu, co to je, ale uz se neni moc čeho chytit, páč jsem si to už přetextoval, abych si to mohl cele zpívat :-).
michal
19. 09. 2007 | 22:39:27
+0 | -0

track

nelibil se vam chlapi nahodou track Let go???podle popisu by to dost sedelo
Til (NL)
19. 09. 2007 | 21:14:37
+0 | -0

pro DjDkDave

cau nemuzu s tebou uplne souhlasit.me se to ,co predvedl v arene libilo hodne. na streetu hral dobre na floatu ale vecer na hlavni to bylo divny. pro me hral dobre od podlahy.

mej se

19. 09. 2007 | 17:12:14
+0 | -0

achayo@trancovka

lol, nejmenovana bublinkova spolecnost s debilnim netem muze byt jedine byvalej errortel :) taky sem jim kdysi na jejich kecy nalitl a po 2 mesicich jsem to jejich slavny cdma urychlene prodal jinymu chudakovi :) od ty doby bych si od tyhle firmy nekoupil ani slanou vodu :))) anketu vylasovat nemusime, ptze by ji kontumacne vyhrali :)))
trancovka
19. 09. 2007 | 16:51:41
+0 | -0

.........

achayo: nebude to nahodou bejvalej eurotel??s timdle operatorem jsem skoncila a jsem zato rada jsou to vydridusi...si zarid nekde jinde net ne?tak to sem fakt zvedava jakou pisnicku mas na mysli:)az ji nekde splasis tak mi napis:)

19. 09. 2007 | 14:08:12
+0 | -0

hmmm

Tak já jsem ten Pauluv set neviděl až tak superlativně, slyšel jsem ho letos 5x a tento výkon bych řadil až někam na 4 místo (horší se mi zdál snad jen na Dance Valley, kde jsem to nevydržel a šel na vedlejší stage, kde řádil Biomehanika).....

Nejvíc se mi líbil jeho set na Nature One, to byla opravdu špica :-)
achayo
19. 09. 2007 | 12:49:29
+0 | -0

2trancoka

:-) no hele, uz jsem ji nekde slyšel, ale tam to mělo uplně jinou sílu, je tam parádní mužskej vocal , pak nájezd a skvelej beat. Hrozný na tom je, že uz jsem našel pár playlistů a ty tu ted taky píšeš přesnej název, ale já si to nemůžu stáhnout, jelikož jedna nejmenovaná bublinková společnost poskytující internet(bohužel jedina mozna varianta) , mi proste ze srandy doma vypla internet a řekli mi k tomu, že neví proč a že to 14 dní zase zapnout, dobry ne? ješte se mi ta operatorka smala do telefonu, ze je to prej zajimave...?! Nevyhlásíte anketu Nejhorší společnost roku? Měl bych černýho koně...
trancoka
19. 09. 2007 | 10:33:57
+0 | -0

.....

achayo: to by me zajimalo jaka pisnicka ti utkvela v pameti...ja ted nemuzu dostat z hlavy tuto pisnicku Filo & Peri feat. Eric Lumiere– Anthem (Paul van Dyk edit)

achayo
19. 09. 2007 | 08:25:17
+0 | -0

DÍKY!

Od pátku mi v hlavě pořád zní jeden track, nemůžu ho dostat pryč, tak ho tady snad konečně najdu a naposlouchám ho do zblití, to mi jediný vždy pomůže! Díky za playlist a víc takovejch!!!
SOUTĚŽTE
Paul van Dyk - 14.9.
5 x 1 volný vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika