Dj Golpe: Jsem hrozně rád, že si mě Dalin všiml

Dj Golpe: Jsem hrozně rád, že si mě Dalin všiml

21. 09. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dj Golpe je v podstatě nejmladší český DJ, který vystupuje na hlavním podiu, ale musíme uznat, že zde vystupuje opravdu právem. Sám nemá rád jakékoliv vzory, avšak libí se mu technika a vystupovaní DJe OBIho a Pet Dua. DJ Golpe hraje směs schranzu a hardtechna a do svých setů zapojuje vždy ty nejnovější skladby v oblasti těchto stylů.
Ahoj Golpe. Ve tvém případě začnu malinko netradičně. Nejsi totiž jen dj, který vystoupí poprvé na Apokalypse. Ty jsi docela věrný fanoušek této akce, nepamatuji si v poslední době díl, kde bys nebyl a dobře se nebavil. Od kdy vlastně jezdíš na Apo?

Ahoj, ano téhle party hodně fandím, moje první Apo byla s headlinerem Lukem Slaterem. Mám dojem, že to byla Apokalypsa Versus. Hned mě uchvátil prostor, světla a vše kolem mě.

Apokalypsa představila už většinu hardtechno ikon. Pověz mi, prosím, který dj nebo live act tě nejvíc nadchnul. Máš nějaké informace o tom, jak oni svá vystoupení u nás vnímají?
Nejvíc ze všech Apokalyps se mi líbili Pet Duo, nikdo je moc neznal a když nastoupili o půlnoci místo Marka Nastice, který měl zpoždění, tak to hned pořádně roztočili a lidi se hned chytli. Mám z téhle party dvd a víc rukou nahoře jsem od té doby neviděl, opravdu úžasná atmosféra. Tak co vím, tak všichni říkají, že je to nejlepší party ve východní Evropě.

Jako jeden z představitelů hardtechna máš výhodu v tom, že lidé zhruba ví, jak budeš hrát. Chystáš se je nějak překvapit? Popiš svůj styl, aniž bys použil obvyklé výrazy.
No určitě se chystám překvapit, jenom ještě nevím čím, hehe. Budu se snažit připravit něco, čím nenechám nikoho sedět ani stát v klidu. Bude to takové tvrdé, svižné a energické hardtechno.

Jsi velmi známý také díky svému nezaměnitelnému výrazovému projevu. Vzpomeneš si na pár reakcí vyvolanými tvými "ksichty"?:) Vím, že třeba na fóru rave.cz se o tobě v určitém období velmi živě diskutovalo.
Takových reakcí bylo hodně, většinou, že vypadám jako debil. Hned pak následovala moje reakce ,,proč jako?“ hehe. Ale nějak extra mi to nevadí, já se u těch fotek rád zasměju.

Dále se spekuluje o tvé schopnosti hrát v "pozdních" hodinách. Pověz mi, jak to je v případě, kdy máš vystupovat. Umíš být za každou cenu profík a vzdát se prokaleného večera?

Lidi, co mě znají ví, že já začínám kalit vždy po svém hraní. Před hraním si dám 3 prcky něčeho, rád hraju střízlivý.

Vím, že o tobě Dalin mluvil už dlouho. Těšil jsi se, že jednou opravdu budeš na druhé straně na místě těch, kterým se to podařilo?

Jsem hrozně rád, že si mě Dalin všiml. No, nejdřív jsem tomu moc velké šance nedával, ale když jsem slyšel pozitivní věci od Dalina, tak jsem si začal představovat - co kdyby to fakt vyšlo, zahrát si vedle takových zvučných jmen - nakonec jsem se sem dostal a nemůžu se už dočkat.

Myslíš si, že díky možnosti zahrát si na této akci přijdou i jiné šance? Necháš to na náhodě, nebo tě to nakopne?
Rád bych, aby přišli i jiné nové šance zahrát si někde, kde jsem si ještě nezahrál, ale tohle nechám náhodě.


OK, a jak se ti líbí line-up tohoto dílu?
Podle mě zatím nejlepší line-up, co Apokalypsa měla. Těším se tam na každého dje, ale hlavně na Tube-Tech. Jsem opravdu rád, že moje jméno je součástí takového line-upu.


Malinko odbočím. Od kdy se dají počítat tvé začátky? Jak jsi se vlastně dostal k djingu?
Moje začátky byly kolem roku 2003, kdy mi kamarád dal CD Svena Wittekinda. Mně se to tak líbilo, že jsem si začal mixovat na PC programech a ke konci roku 2003 jsem si koupil gramce a začal cvičit, pak zhruba od roku 2005 hraji po klubech a různých místech v ČR.

A co pro tebe znamená být dj? Je to zábava, způsob vyjádření, smysl života? Umíš si představit, že bys přestal hrát?
Pro mě je to svým způsobem smysl života, rád bych se jednou živil jen muzikou. Je to od každého trochu - bavím lidi, snažím se jim předat energii, kterou mám v sobě...je to jedna z věcí, pro které stojí za to tady být.

Vím, že to nemáš v osobním životě vůbec jednoduché. Dovedeš se od svých problémů při hraní oprostit a užít si "svůj" večer? Myslím si, že to určitým způsobem může i pomáhat, nemám pravdu?
Jo, máš pravdu, jen hudbou se vždy dokážu odreagovat od svých problémů, ať jsou jakékoliv. Když jsem nemocný, tak i ta hudba mě léčí rychleji než nějaká antibiotika, opravdu.


A na závěr mne zajímá jedna věc. Kdybys měl jakkoliv vystihnout pocit, který právě teď máš při představě, že do začátku tvého setu na Apo zbývá pět minut. Představ si lidi, atmosféru, světla... a řekni, jak ti je? A co to držíš za desku?
Srší ve mně energie na rozdávaní a nepopsatelně se těším na svůj malý splněný sen, o kterém se mi do té doby jen zdálo. Desku říct ještě nemohu, protože ještě sám nevím, jakou budu držet jako první, ale určitě to nebude žádná „zpomalovačka“.

Foto: Dejf (Rave.cz)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA LET´S GO TECHNO

Pátek 23. 11. 2007
Vstup: Online předprodej 369 Kč, na místě 479 Kč
Vystupují:
Chris Liebing, Tube-Tech, Brian Sanhaji, Boriqua Tribez, Boris S, Mayla, The Keeper & Steen, Michal Poliak, Jerry, Misa Salacova, Golpe,Roman Hyde, Adam N, Martin Gredner, No Money, Ringo, Ian Void
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika