Boris S: Dělat tracky pro jiné Dje byla chyba

Boris S: Dělat tracky pro jiné Dje byla chyba

24. 09. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jeden z mála skutečných odborníků na rytmické hardtechno tracky, které v sobě určitě nepostrádají originalitu a promyšlenost. Nezadržitelné BPM, typické hardtechno vokály a basová linka budicí dojem „rozjetého vlaku“ jasně dokazuje, že jeho Live vystoupení bývá tou nejvyšší ligou v hardtechno/schranz směru.
Ahoj Borisi! Moje první otázka bude již tradiční – jak se máš, co je u tebe nového a na čem momentálně pracuješ?
Ahoj, mám se výborně V poslední době se veškerá moje práce soustředí kolem přípravy již mého druhého alba - mělo by obsahovat to nejnovější z mé produkce. Také chystám několik desek, který by měly vyjít na labelech, se kterými dlouhodobě spolupracuji – tedy na Compressed, Inflicted a Artillery.

Léto už nám bohužel skončilo… Jak jsi ty strávil toto léto, kde všude jsi hrál? A na jaké vystoupení vzpomínáš nejraději, kde se ti líbilo nejvíce? Měl jsi léto pouze pracovní, nebo sis užil také dovolenou?
Musím bohužel říct, že toto léto pro mě nebylo až tak dobré, jak jsem očekával. Podstatnou část léta jsem strávil ve studiu, kde jsem chystal podklady pro nové desky. Dovolené jsem si tedy moc neužil – s přítelkyní jsme si jeli pouze dvakrát zaplavat. Hrál jsem také na několika festivalech – na Nature One, dále na akci Ruhr In Love v Oberhausenu, na Montagood festivalu ve Španělsku a také jsem vystupoval v klubu Tor3. A kde se mi líbilo nejvíc? Asi na Nature One – já mám k této akci takový „rodinný“ vztah.

boris s

Patříš k velmi uznávaným a respektovaným producentům – tvůj track „Travelpussy“ zná snad každý fanoušek hardtechna. V poslední době se ale také čím dál více prosazuješ jako DJ. Co tě baví víc – vytváření tracků ve studiu, nebo to, když si můžeš užívat skvělou atmosféru a publikum, coby DJ?

Nehraju pouze DJ sety – vystupuji také live (což se týká také Apokalypsy). A právě hraní live mě baví nejvíce, je to daleko více kreativní – pokud hrajete jenom z desek, je pouze malá „šance“ na tracku něco měnit. Když hrajete live, je jenom na vás, jak „to bude znít“. Sami si vytváříte smyčky, zvukové efekty, breaky… Také se při hraní live můžete daleko lépe přizpůsobovat nárokům publika.

Je o tobě známé, že jsi se podílel na realizaci tracků pro několik další DJů a producentů – vzpomeňme například DJe Overdoga, Grega Silvera a v neposlední řadě známého Felixe Kröchera… Musím se tě tedy zeptat – co přinášela tato spolupráce tobě a proč jsi se jako producent nesnažil prosadit spíše sám?
Pravda je taková, že v době, kdy jsem pro tyto lidi dělal tracky, tak jsem o nějaké vlastní kariéře moc neuvažoval, tedy zejména o kariéře DJe. Chtěl jsem se prosazovat zejména jako producent. Takže jsem vytvářel tracky pro své kamarády, oni je hráli a já jsem byl jen tím člověkem ve studiu. Musím ale uznat, že s odstupem času se na to dívám tak, že jsem dělal chybu a měl se věnovat spíše sobě, s tím už ale dnes nic nenadělám…

Založil jsi také label - Frown Records. Prosím zkus nám něco o tomto labelu prozradit – kdy Frown Records vznikl a jaké je jeho hlavní zaměření?

Frown Records je label zaměřený pouze na hardtechno a většina desek, které zde budou vycházet, budou z mé produkce. To ale neznamená, že se nechystám vydávat desky i jiným producentům – druhá deska, která na Frown vyšla, vznikla z mé spolupráce se Svenem Wittekindem, třetí deska v pořadí bude moje a další bude Boris S. a Robert Natus.

Pojďme k Apokalypse… Už jsi o této akci slyšel?
Samozřejmě, že slyšel. Mnoho mých kolegů už na Apokalypse hrálo – a musím vám říct, že všichni byli touto party doslova nadšení. Takže i já se moc těším a doufám, že si ten večer všichni opravdu užijeme!

A jak hodnotíš line-up tohoto dílu - Chris Liebing, Brian Sanhaji, Tube Tech live, Boriqua Tribez… Znáš se s někým z těchto DJů? A čí hudba je tvému srdci „nejblíže“? 

Snikým z vystupujících se bohužel neznám osobně, ale o to více se těším, až se s nimi setkám. Znám totiž jejich hudbu, která se mi u všech bez rozdílu moc líbí. A moje poslední otázka bude možná trochu nezvyklá – zkus několika slovy stručně definovat sám sebe.:) Tak to je skutečně těžká otázka… Neumím charakterizovat sám sebe, to by měli dělat ti, co mě znají.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA LET´S GO TECHNO

Pátek 23. 11. 2007
Vstup: Online předprodej 369 Kč, na místě 479 Kč
Vystupují:
Chris Liebing, Tube-Tech, Brian Sanhaji, Boriqua Tribez, Boris S, Mayla, The Keeper & Steen, Michal Poliak, Jerry, Misa Salacova, Golpe,Roman Hyde, Adam N, Martin Gredner, No Money, Ringo, Ian Void
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika