Dj Texx: Scéna se vrací na plné koule!

Dj Texx: Scéna se vrací na plné koule!

03. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (10)
Před nadcházející party Steam (5.10. na Občanské plovárně) jsme si vybrali rozhovor s jedním z její hostů, Dj Texxe, který zároveň působí na pozici  šéfredaktora serveru Techno.cz. Rozhovor o Ibize, domácích festivalech, současném stavu taneční scény a samozřejmě také o party Steam.
Ahoj Štěpáne, letní festivalová sezóna je už nějaký ten pátek za námi a tak nám nezbývá se trochu přiobléknout a vyrazit do klubu nebo na větší indoorovou akci. Přesto bych na léto rád zavzpomínal a zeptal se, jak jsi ho co by dj Texx prožil a jak ho hodnotíš?
Ahoj, musím říct, že mě tohle léto opět nabylo optimismem. Některé festivaly sice nedopadly úplně tak, jak bych si přál, ale zároveň třeba Hradhouse nebo Summer of Love byly úplně super a vysloveně jsem tam opět cítil to nadšení pro taneční hudbu. Co se týče Čech, tak pro mě nejlepší hraní bylo ráno v Red Zone právě na SOL, kde nejenže ochranka ráno nikoho nevyhazovala, ale dokonce si výslovně vyprosila skoro dvouhodinový přídavek a vlastně poprvé v životě jsem viděl securiťáky tancovat…to mi přišlo hrozně hezký… No ale vrcholem léta pro mě byl bezesporu booking na Salvation party v klubu Heaven na Ibize, hrát v klubu pro více jak 2500 lidí je pro kluka z Čech zážitek… Vrcholem bylo, když mě vlastně bezprostředně po hraní zabookoval promotér party znovu a měl jsem tu čest hrát v hlavním čase Closing party, kde se mnou hrál 4 hodiny i rezidentní bubeník Carla Coxe, což je opravdu úlet.

dj texx

Zahrát si na Ibize je sen snad každého českého dje. Tobě se jako jednomu z mála splnil a dokonce jsi se stal rezidentem party Salvation tamějšího klubu Heaven. Můžeš nám prozradit co tvému výletu na ostrov ,,Mejdanů´´ předcházelo?
Je to opravdu sen a pořád se mi tomu nechce úplně uvěřit. Díky svému společníkovi jsem se dostal k Salvation party již před více jak dvěma roky tak, že jsme získali práva pořádat tuto akci v Praze. Díky tomu jsem se během těch dvou let seznámil jak s majiteli, tak s velkou částí rezidentních Djů a zpěvaček. Salvation je totiž jednou z největších globálních akcí a koná se od Johanesburgu, přes Amsterdam, Londýn až třeba po Sydney… Už několikrát bylo v jednání, že bych hrál na některé z dalších Salvation, ale vyšlo to až teď a jsem rád, že se mi podařilo chytnout tu šanci za pačesy…

Jak probíhalo tvé samotné vystoupení v klubu Heaven?
Heaven je opravdu obrovský klub a party tam jsou něco zcela odlišného od toho, co známe z Čech a musím říct, že jsem z toho měl nejdřív celkem knedlík v krku. V klubu jsou spousty profesionálních tanečníků a tanečnic, samozřejmostí jsou obří dekorace a projekce. Z čeho se mi ale takřka doslova „srolovaly podkolenky“, byl zvuk. Jen DJ má k dispozici aparát, jímž by nepohrdl středně velký český klub!

Vnímáš nějaké rozdíly mezi naším a zahraničním publikem?

Rozdíly mezi publikem jsou při každém hraní, nedá se určitě říci, že by v tom hrála roli národnost. Navíc na Ibize je publikum skutečně kosmopolitní…

Vraťme se ale zpět do českých luhů a hájů.:) Mimo jiné jsi šéfredaktorem serveru Techno.cz což ti dává patřičný rozhled nad děním na naší scéně elektronické hudby. Co si o její současné situaci myslíš a jaký máš názor na její budoucí vývoj?
Jak už jsem říkal výše, letošní sezóna mě opět nabyla optimismem, v té pomyslné sinusoidě jdou zase kytary dolů a taneční scéna se vrací na plné koule! Díky internetu a snadné dostupnosti nových skladeb myslím, že se úplně smažou rozdíly mezi českými a zahraničními Dji, tedy pokud o to budou ti domácí stát a budou se opravdu snažit. Dobře to vidím, když sem vozím Djské hvězdy jako Chris Cox - stejné desky si už dnes může koupit snadno každý a je to už jen na každém, jak se s touhle šancí popere. Jestli budou dál Djové frčet v modelu taneční liga 50 nebo začnou hledat svůj styl.

Zaujal tě v poslední době některý domácí dj, projekt nebo producent, který má podle tebe potenciál dostat se do české top??? Proč?
V Čechách jsou karty víceméně rozdány, ani nevím jestli je o co stát být „top“ dj. Mnohem důležitější je hledat srovnání v cizině a ne se tu degenerovat vzájemným porovnáváním jednookých se slepými. Kromě Michaela Buriana, neznám jediného českého Dje, který by uměl mixovat na úrovni světové nebo alespoň evropské špičky (samozřejmě nemluvím o hip hopu, tam je situace zcela jiná). Samozřejmě to nejsem ani já, ale upřímně mě to trochu překvapuje. Naopak k Michalovi mám obrovský respekt, to co se podařilo docílit jemu, nemá v Čechách srovnání a myslím, že tu není zdaleka doceněn. Když je na plakátech rezidentní noci Paul van Dyka na Ibize napsán největším písmem hned po něm, tak to je obří úspěch, který se počítá v celosvětovém měřítku. Ale zpět k otázce – v poslední době mě velice zaujal slovenský DJ Southboy, jeho produkce je nečekaně dotažená a mám z něj podobný pocit, jako když jsem slyšel první tracky Romana Raie…

Když jsem zmínil slovo producent. Co ty a tvá vlastní produkce?

Tuctová odpověď – chuť by byla, ale není čas ani vybavení. Mám k tomu opravdu pokoru, udělat dobrou skladbu je dlouhá cesta na několik let a na to teď opravdu nemám…

Kromě mixingu jsou tvá vystoupení spjata s tvými výjmečnými tanečními kreacemi, které rozhodně přidají na atmosféře tvého setu a kterými rozhodně dostaneš publikum do varu. Můžeš nám říct pár slov k originálnímu pojetí tvého setu?
Hehe :o) No tak to fakt nevím, když hraju, tak si u toho i tancuju, absolutně se soustředím na hudbu a atmosféru, nic jiného pro mě v tu chvíli neexistuje. Komunikace s lidmi je pro mě stejně důležitá jako výběr desek, pokud s lidmi nekomunikuješ, tak nevycítíš, co máš dát za další desku a jen se v tom plácáš. Ale není to tak, že by to byl nějaký můj styl, jsem prostě takový :o)

V pátek přispěješ svým setem k dobré atmosféře vydařeného pražského mejdánku Steam. Jak se na něj těšíš a co si vůbec o celé koncepci seriálu parties Steam myslíš?
Na Steamu hrozně cením, že se dokázal vypracovat z malého mejdánku pro pár kámošů na prestižní akci, na které je pro každého Dje hrdost si zahrát. Takže nabídky na vlastně moje první oficiální hraní tam si hrozně vážím a těším se, až holkám a klukům pořádně vypráším kožichy! :-)

Připravuješ na pátek něco speciálního?
Každé hraní je pro mě speciální. Proto vždycky jezdím na místo už alespoň hodinu před hraním, raději ale více, abych nasál atmosféru akce a rozmyslel si, kam lidi dovézt. Takže dokud neslyším Dje předemnou, tak nemohu říct, co budu hrát, ale rozhodně to bude pořádný nářez plný novinek, které v létě rozsekávaly Ibizu!

Jak by jsi výstižně jednou větou pozval party people na páteční Steam?
Pokud máte rádi house, tak vůbec nechápu, kam byste chtěli jít jinam.

Ptal se Subgate
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

STEAM

Pátek 5. 10. 2007
Vstup: online předprodej 150 Kč, na místě 200 Kč VIP 390 Kč
Vystupují:
CHRIS SADLER (UK, Exclusive Steam Hit & House Show), Texx (Look Better Naked), Pete Walk Vs. Adam Cloud (Special Steam Ping Pong Show), Pete Walk (STEAM rezident), Adam Cloud (Housexit)
Další informace
10 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Tommy
15. 08. 2009 | 13:33:05
+0 | -0

mazaaak

vcera hral tady v hb a rikam je to mazak jako neco:)
Andreew
07. 10. 2007 | 15:19:29
+0 | -0
Pánové až budete hrát na Ibize jako tady DJ Texx tak si neprem můžete otvírat hubu kdo je tady kopáč a čur....
texx
07. 10. 2007 | 11:12:02
+0 | -0

roudnice

to je pravda, nepopiram - v Roudnici na Numark stage to bylo opravdu jedno z nejhorsich hrani v mem zivote. Promoter nezabezpecil podium, takze se kyvalo tak, ze se pri sebemensim pohybu musely drzet gramce, aby nespadly na zem, navic primo pod podiem byly woofery, ktere vse rozvibovavaly jeste vic. Bohuzel jsem v te dobe jeste nehral z CD jako ostatni DJove, takze jsem nemohl delat vubec nic, jen si pretrpet pekelnou hodinu...myslim, ze kdo nekdy hral, tak si dokaze predstavit, co to bylo... ale kdyz jsem hral o 2 hodiny pozdeji na narvane mecca stage, tak uz bylo vse uplne v poradku, zahral jsem si paradne a spravil si naladu, coz urcite vis, kdyz tak sledujes mou karieru:)))
...
06. 10. 2007 | 19:40:16
+0 | -0
No tak já ho viděl na festivale v roudnici nad laben když tam hrál carl cox..asi tak cca od 18 hod hrál na numark stagy a to co předvedl...radši no coment.ubohost..
Daniel Pánek
06. 10. 2007 | 01:16:38
+0 | -0

R.n.R.

Pánové nevim jak vy, ale já si poslechl Štěpána 2x a musim uznat, že jeho hraní je dost o pohodě. A opět se tu ukazuje česká závist s jednoduchým a ubohým nadáváním...
texx
05. 10. 2007 | 16:58:23
+0 | -0

hmm...

a mate neco konkretniho, nebo jen lecite mindracek nadavkama?
Robert
04. 10. 2007 | 20:37:23
+0 | -0

Texx

Souhlasím s Nickem, Texx je staršnej kokot !
nick
04. 10. 2007 | 18:55:15
+0 | -0

For Reptile

NAprosto souhlasím tenhle člověk to je strašnej čůrák...říkal sem si co se to z technem děje a když sem se dozvěděl že šéfredaktor je tady mistr štepán tak to půjde hodně rychle zas do prdele..dj texx haha..spíš kopáč
Reptile
04. 10. 2007 | 11:11:42
+0 | -0
Hm komercni cucak kterej leze lidem a djum max do prdele

skoda techna skonci jak Xmag pred lety... vsude Texx bejby
Vicking
03. 10. 2007 | 20:34:03
+0 | -0
Steam ou jéé .)
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika