Živě z Pilsner Festu 2007

Živě z Pilsner Festu 2007

04. 10. 2007  |  Autor: Roman Binder  |  Komentáře (1)
Tradiční oslava narozenin plzeňského piva se letos odehrává od středy 3.10. do neděle 7.10. ve vybraných plzeňských klubech, hospodách a v Pivovarském muzeu. Vrchol festivalu proběhne tento pátek a v sobotu. Celá akce očekává návštevnost okolo 60 tisíc lidí a proto jsme se rozhodli sledovat hlavní dění festivalu online.

Orientační mapka oslav
pilsnerfest


Pátek 5.10.


11:00: Program na všech scénách začne dnes v pět hodin a potrvá až do půlnoci. Největší nápor návštěvníků se očekává o víkendu, kdy se program rozběhne i v ulicích města a v pivovaru. Během včerejšího dne a uplynulé noci se v centru města na v prostorách pivovaru začaly objevovat stany a další stavby. Třista členů obsluhy zbudovalo tři hudební scény - v pivovaru, na stadionu Viktorie Plzeň a na náměstí Republiky.

V okolí fotbalového stadionu Viktorie Plzeň byla v průběhu noci patrná zkouška zvukové a světelné aparatury. V pivovaru samotném vyrostlo mobilní vysílací studio Radia Kiss. Na prostranství před Viktorkou se začínají tyčit nafukovací atrakce Gambrinus městečka.

Stavby a pódiovou techniku naváží do Plzně devět kamiónů a desítky dalších vozidel. Po trase Pilsner Festu se instaluje přehledný navigační systém. Desítky stánků s občerstvením posílí gastronomické provozy v pivovaru a hospody a restaurace v centru Plzně. Celkem přibude osmdesát kohoutů, z nichž poteče plzeňské pivo značek Pilsner Urquell a Gambrinus.

Počasí o nadcházejícím víkendu má být příznivé. Oslavy se protáhnou až do nedělního odpoledne. Optimistické odhady hovoří o tom, že by letošní Pilsner Fest, který svým rozsahem překonává uplynulé ročníky, mohl trhat návštěvnické rekordy. Minulý Pilsner Fest navštívilo přibližně 60 tisíc lidí. Další informace na www.pilsnerfest.cz

pilsner fest
 
17:20: 17 hodina je pryč a začala hudební část letošního Pilsner Festu. Během dnešního, zítřejšího a nedělního odpoledne zahraje návštěvníkům „Festu“ celkem 37 kapel.
 
Scéna města Plzně na náměstí Republiky bude dnes odpoledne patřit západočeským kapelám - Michal Šindelář, Sarin + Replay, LSD a Palice. Nejvíce hudebních fanoušků bude zřejmě s napětím očekávat vystoupení kapely Monkey Business (od 21 hodin na stadionu Viktorky) a jen o půl hodiny později začíná na Pilsner Urquell scéně v pivovaru koncert -123 minut.
 
Program ale běží již od pěti hodin odpoledne až do půlnoci, a pak zítra, takže nuda tady určitě nebude.
 
20:30: Na největší scéně Gambrinus, na fotbalovém stadionu Viktorky, zatím zahrál Žlutý pes. Pod pódiem je plno, ale na stadion se ještě v pohodě kdokoliv dostane. Na náměstí mezi tím vystoupil Michal Šindelář. Počasí se po celém týdnu umoudřilo, takže nás čeká hodně vydařený večer. Jedinej problém tak je, zda se vydat do pivovaru na půl desátou na „Minuty“ (-123 minut) nebo zůstat na Viktorce a vychutnat si Monkey Business...
 
21:05: Jak jsem už avizoval, blíží se vrchol dnešního dne, Monkey Business a -123 minut. Po zážitku z Monkey v Sazka aréně se o velkolepý hudební zážitek nebojím. Kdo jste to do teď do Plzně ještě nestihli, tak přidejte! Jestli máte pro dnešní večer již jiné plány, tak doporučuji alespoň zítřek. Organizátoři Pilsner Festu si na nás nachystali Janu Kirschner, Gulo Čar, Mňágu a Žďorp a plno dalších. A navíc, od devíti večer vystoupí Olympici, kteří tady pokřtí své nové album.

 
Sobota 6.10.

14:55: Včerejší večerní koncerty byly famózní. Jasná obloha zaručovala i na začátku října, kdy se pravidelně Pilsner Fest koná, zážitek ne nepodobný známý spíše z letních festivalů. Světelné efekty na koncertech doplňoval jasně zářící velký vůz a další souhvězdí, o jejichž jménech nemám představy. Na dvou ze tří večerních koncertech (-123 minut i Monkey Business) bylo dle organizátorů po pěti tisících diváků. Matěj i Tonya podali obvykle výborný pěvecký i „herecký“ výkon.
 
Dnešní program se teprve rozbíhá, už jsem byl v městečku G city – nafukovací překážky, které po fesťácích vozí značka Gambrinus – zvláště obdoba býka v podobě obrovské plechovky stála za to. Teď je ještě čas na doprovodný program, protože odpoledne slibuje nabitý hudební program. Na Gambrinus scéně na Viktorce bubnující Dumping Drums, Mága a Žďorp, Olymmpici (o křtu jejich nového CD jsem už psal), Semtex, Na PIlsner Uquell scéně přímo v pivovaru večer Jana Kirschner a Gulo Čar, v centru na scéně města Plzně Znouzectnost… Kdo dá přednost jinému žánru, může v podvečer zaskočit na Jiřího Suchého a Jitku Molavcovou J (Ten pravý odvaz přijde ale zítra – čekám na Vaše tipy dole v diskusi…)
 
19:00: Před chvílí dohrála skupina Jumping Drums. Ze stadionu Viktorie Plzeň bylo přes hodinu slyšet rytmické bubnování v rytmech Pilsner Festu. Během malé chvíle na stejnou scénu nastoupí Mňága a Žďorp, která bude hrát až do půl deváté. V centru města v průběhu dne zahrála kapela Hewer, na kterou jsem se ale z důvodu doprovodného programu nedostal. Zkoušel jsem účast na PIlsner Urquell olympiádě, ale na olympioniky v čele s Martinem Doktorem a Václavem Chalupou jsem neměl, ač se soutěžilo třeba v přendavání prázdných lahví z basy do basy... Si to schválně zkuste, rekord je 20 lahví za 8,44 vteřiny.
 
Večer mám v plánu vyrazit na Olympic a křest jejich nového alba. Ve stejnu dobu ale hraje v pivovaru Jana Kirschner, takže bych to viděl na přebíhání... Ještě že to je ze stadionu do pivovaru jen něco mezi 5-10 minutami chůze. No a samozřejmě vrcholem bude od 23 hodin Gulo Čar. Takže zatím, jdu ještě omrknout před scénou v pivovaru módní přehlídku Pilsner Urquell Collection, kterou pro pivovar připravila návrhářka Radana Ivančic. Celkem pěkná trička, mikiny... Takže batoh bude na cestě zpět možná o něco plnější.
 

20:50: Jak jsem avizoval, jdu se po zbytek večera věnovat zajímavým koncertům. Tímto se také loučím z letošního Pilsner Festu a znovu zase za rok. Zítra už se programu tady v Plzni neúčastním, bude vyhledáván především starší generací. Pokud přeci jen někdo nemůžete být bez Nýřaňanky nebo Evy a Vaška, tak máte ještě šanci si užít. Jinak ale ještě i během neděle bude pokračovat doprovodný program .
 
Ještě odpověď k návštěvnosti, za pátek tady bylo přibližně 15 000 lidí, jde to stěží odhadnout, protože festival probíhal oproti minulým ročníkům i mimo areál Prazdroje. Výsledky za sobotu ještě z pochopitených důvodů nejsou, ale v neděli organizátoři celkové výsledky oznámí.
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
jan
06. 10. 2007 | 16:53:20
+0 | -0
musí to tam být super!! kolik tam je tak lidi letos?
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika