Chris Liebing: Žádný minimal, ale moje techno!

Chris Liebing: Žádný minimal, ale moje techno!

05. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
On sám je svou hudbou, především svým charismatickým vystupováním a osobitým stylem techna již natolik specifický, že není publikum, které by neznalo jeho live DJ show plnou dunivých prožitků a pozitivních vibrací. Máme pro vás povedený rozhovor.
Ahoj Chrisi! Na Apokalypse jsi už jednou vystupoval – vzpomínáš si na toto vystoupení? Jsi rád, že se na Apokalypsu opět podíváš?
Zdravím všechny! Samozřejmě, že si na tuto party vzpomínám – bylo to tuším v roce 2000. Už tenkrát to byla skvělá party a jsem moc rád, že se budu moci v listopadu podívat, jak se tato akce vyvinula kupředu a co všechno se změnilo. Je to pro mě zvláštní pocit, vrátit se po takové době na místo, kde to teprve „začínalo“ a podívat se, kam se Apokalypsa za tuto dobu vyvinula. O Apokalypse pravidelně slýchávám od svých kolegů a všichni si tuto party doslova nemůžou vynachválit, co mě samotného nenechává chladným a mohu říci, že se němůžu dočkat! Cítím, že to bude mé velmi emotivní vystoupení 

V České republice jsi už hrál tedy několikrát…naposledy to bylo na letním festivalu Summer Of Love. Jak se ti tam hrálo a obecně – co říkáš na české party people?
Summer Of Love je skvělý festival s bohatým line-upem, hrálo se mi tam výborně. Na Summer Of Love 2007 jsem dostal prostor po vynikajícím projektu Ellen Allien & Apparat, čímž mně trošku navnadili na mé více experimentální vystoupení a jsem za něj rád. Ale rád vzpomínám třeba taky na Hradhouse. Vůbec – myslím si, že v České republice se taneční hudbě daří, koná se u vás mnoho zajímavých akcí. A jinak co se týká vašich clubberů – jsou bezprostřední a mají rádi hudbu – a tak to má být :o)

chris liebing

Na čem v současné době pracuješ? A prozraď nám, jaké jsou tvé plány v následujících měsících?
Momentálně připravujeme SPINCLUB Ibiza 1.5 DVD a mix CD. Víte, před několika dny jsem teprve ukončil sezónu Spinclubu na Ibize, dnes jsem byl po uplynulém létě poprvé ve studiu… Čeká mě spousta práce a podzim chci strávit hlavně hudební produkcí, kterou jsem přes léto trochu zanedbával.

Právě o tvém letním „působení“ na Ibize bych teď chtěla mluvit… Vím, že jsi zde měl společně s Mauro Picottem rezidentní noci „Meganite“ a že jsi letos zahájil sérii vlastních akcí Spinclub. Jak hodnotíš první sezónu Spinclubu na Ibize? Jsi spokojený? Koho ze známých DJů jsi pozval?
Ibiza…Spinclub…Space…pro mě to bylo velmi krásné léto, plné zážitků. Z Privilege klubu, kde byla akce Meganite, jsme přešli do Space klubu a bylo to velmi dobré rozhodnutí, za které jsem rád. Sezóna Spinclubu skončila minulý čtvrtek, takže všechny dojmy co mám, jsou čerstvé a plné emocí. Celá série Spinclub parties proběhla skvěle, nad moje očekávání a vše bylo naprosto perfektní – soundsystem, promotéři, tanečníci, vystupující DJs… Během léta zde vystoupilo spoustu skvělých DJů - rezidenti Nick Ac, Benny Rodrigues, Angel Costa a James Kameran, dále zde vystoupili mí hosté - Radioslave, The Advent, Joris Voorn, Speedy J; Monika Kruse, Phil Kieran, Johannes Heil Live, Brian Sanhaji Live...

Jak tedy obecně hodnotíš Ibizu, coby vyhlášené místo „nočního života“? Je to z tvého pohledu to nejlepší místo, kde může DJ trávit léto a vystupovat zde?
Určitě, pro mě to je právě to nejlepší místo. Celý ten ostrov má takový náboj, zkrátka to tam „žije“. Během celého léta se tam každý večer koná nespočet parties a každá má něco do sebe. Samozřejmě ale také vidím, že by měli majitelé klubů více investovat do rekonstrukcí a úprav, také si myslím, že vstupy na party jsou zbytečně předražené… ale jinak je Ibiza úžasná.

Zkus popsat tvůj aktuální sound – co od tebe můžeme očekávat na Apokalypse? Určitě jsi zaznamenal, že mnoho skvělých DJů radikálně změnilo svůj styl. Je to i tvůj případ?
Ne, určitě jsem svůj styl nijak radikálně nezměnil a ani se k žádné změně nechystám. To, co hraji, je pořád jednoduše techno – a to také ode mne čekejte na Apokalypse. Tedy žádný minimal!

Musím se také zeptat na tvou spolupráci se Speedy J – vaše společné sety byly vyhlášené… Pracujete ještě spolu? Chystáte do budoucna nějaký společný projekt?

Určitě něco chystáme – na začátku prosince plánujeme rozjet další „vlnu“ společné produkce. Jsme oba stále velmi zaneprázdnění, oba každý víkend někde vystupujeme, přes týden se věnujeme vlastním projektům, také máme rodiny…je toho zkrátka hodně. Ale díky rychlému internetu můžeme pracovat i na dálku, aniž bychom museli jeden vedle druhého sedět.:)

Za uplynulé roky tvé kariéry jsi vydal mnoho desek – na kterou z nich jsi nejvíce hrdý? A prozraď nám – co je pro tebe nejlepší inspirace, když děláš hudbu?
Myslím, že se mi povedla Audio 7 a také jsem spokojený s albem Evolution. Tyto desky mám pořád rád a rád je hraji. Moje inspirace…inspirací mi bývá často hudba, třeba nějaká melodie, kterou uslyším…

Chápu, že jsi velmi vytížený, hodně cestuješ, pracuješ ve studiu… Jak ale trávíš svůj volný čas, jak odpočíváš? Pokud nikde nehraješ, jdeš také někdy do klubu, jen tak, za zábavou, nebo poslechnout si jiného DJe?
Pokud zrovna nehraju, do klubů nechodím a spíš si užívám toho, že mám volno. Jinak pro mě je odpočinek produkce, je to zároveň i moje zábava. A jinak si nejlépe odpočinu s mojí malou dcerou Gretou.

playChris Liebing - Meganite Ibiza
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA LET´S GO TECHNO

Pátek 23. 11. 2007
Vstup: Online předprodej 369 Kč, na místě 479 Kč
Vystupují:
Chris Liebing, Tube-Tech, Brian Sanhaji, Boriqua Tribez, Boris S, Mayla, The Keeper & Steen, Michal Poliak, Jerry, Misa Salacova, Golpe,Roman Hyde, Adam N, Martin Gredner, No Money, Ringo, Ian Void
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
....
06. 10. 2007 | 17:12:14
+0 | -0
tak hlavně aby si to dodržel!!!!!!!:)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika