Ticho a hluk na Stimulu

Ticho a hluk na Stimulu

08. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V Divadle Archa se tuto sobotu odehraje druhý z koncertů podzimní řady festivalu Stimul. Tématem sjednocujícím koncepci večera budou dva hudební extrémy, kterým se v aktuální hudbě dostává čím dál větší pozornosti – ticho a hluk.
Hlavní hvězdou bude legendární japonský hudebník Keiji Haino. Jeho vystoupení, při němž bude doprovázet svůj charakteristický zpěv pouze kytarou, se ponese ve znamení undergroundové stylizace, rockového zvuku, freejazzové zběsilosti a improvizace.

Rakousko-kanadští Trapist sdružují dvě nejvýznačnější postavy současné rakouské improvizované scény: Martina Brandlmayra na bicí a Martina Siewerta na kytaru a elektroniku. Jejich pestrobarevný hudební výraz osciluje mezi mnoha vlivy, avšak zůstává osobitý a zvukově nezaměnitelný: invenční směs improvizovaného minimalismu, rocku a elektorniky. Dále vystoupí italské psychedelické duo My Cat Is An Alien, vzestupující objev posledních let se svými křehkými, elektrizujícími a specificky melancholickými skladbami, které si oblíbili členové skupiny Sonic Youth.

Festival Stimul končí příští víkend 20. – 21. října vystoupením špičky současné progresivní hudby: americké alternativní hiphopové skupiny Dälek, hráče na laptop Fennesze se svou superskupinou nebo vystoupením legendy improvizované kytary Freda Frithe s hosty.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

STIMUL FESTIVAL

Sobota 13. 10. 2007
Vystupují:
Keiji Haino (JP), My Cat Is An Alien (IT), Trapist (AT/CAN)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika