Finští HIM se vrací do Prahy

Finští HIM se vrací do Prahy

14. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Finští rockeři HIM se vrací do České republiky představit své nové album „Venus Doom“. Drsné melodie a romantika, TO je charakteristický hudební mix pro tuto finskou pětici. HIM se v České republice představí v rámci jednoho exklusivního koncertu ve velkém sále pražské Lucerny. Kapacita sálu je omezena.
„Venus Doom“ je šesté album HIM a jejich fanoušci tentokrát mohou očekávat razantnější a “tvrdší” zvuk s vlivy jako Black Sabbath, starší Metallica, Soundgarden a další. Skupina nahrávala album s producentem a jejich letitým přítelem Timem Palmerem (U2, Switchfoot a Hot Hot Heat) a s co-producentem Hiili Hiilesmaanem ve studio Finnvox ve Finsku. Palmer spolupracoval s HIM již na předchozím albu Dark Light z roku 2005.

him

Frontman HIM, Ville Valo, který se již ve věku osmi let rozhodl věnovat muzice, založil v roce 1996 skupinu "His Infernal Majesty", jejíž název se později zkrátil pouze na počáteční písmena všech tří slov - HIM. Kapela si během velmi krátké doby našla své posluchače ve finských klubech. Jenže sever Evropy je na nějaké rockové talenty docela skoupý. Jediná šance, jak se proslavit, byla v koncertování mimo Finsko. Klubové publikum tak začalo velmi záhy pozitivně reagovat na Him v Německu, Holandsku a dalších státech. Později přišel čas, kdy Ville netoužil žít pouze v iluzích, ale chtěl dělat hudbu, co by oslovovala lidi a nechávala v nich zvláštní pocit romantiky a síly. Bylo napsáno několik pomalejších a melodičtějších písní, nakonec došlo na podepsání smlouvy s BMG Finland a krátký čas nato vyšlo debutové album s názvem „Greatest Lovesongs vol. 666“, kterému předcházely singly „Your sweet six six six“ a „Wicked game“. Největší sláva je ale teprve čekala... Dostavila se singlem „Join me in death“, který také zazněl ve snímku Rolanda Emmericha „The 13th Floor“. Jemné zvuky klavíru, lehce zapamatovatelná melodie, to vše udělalo z této písničky evropský hit, který se v roce 1999 objevil snad ve všech hitparádách. Na začátku ledna roku 2000 se píseň dostala na první místo v německé hitparádě a HIM postupně získávali srdce dalších a dalších fanoušků. Bylo vydáno jejich druhé album „Razorblade Romance“, mající opět obrovský úspěch.Z původního složení zůstali kromě Ville Vala také basák Migé Amour a kytarista Lily Lazer. Bubeník Gas Lipstick se připojil až poté, co ze skupiny odešli bývalí členové, jelikož se chtěli více věnovat svým rodinám. Také na místo klávesisty přišel Zoltan Pluto, ten však odehrál své poslední vystoupení na přelomu nového tisíciletí ve finském klubu Tavastia. Ve skupině ho nahradil Emerson Burton.

Další album dostalo název „Deep shadows & Brilliant highlights“. A celá historie se opakuje - HIM vyráží na obrovské turné k propagaci alba, zapůjčuje se k rozhovorům a objíždí celou Evropu. V rámci propagace se zastavují i 12.12. 2001 v Praze. Fanoušci už zde mohou na skupině vidět velikou únavu, která se projevuje i na náboji koncertu. Skupina nekomunikuje a vše je takové nemastné neslané. HIM na tom nejsou dobře ani zdravotně, ani psychicky a počátkem roku 2002 vyhlašují roční pauzu. Během pauzy se HIM věnují odpočinku, ale také skládání nových skladeb a plánování nového alba. To vychází v dubnu 2003 a jmenuje se „Love Metal“. Je o trochu tvrdší a dostojí stylu, který HIM zavedli a pro který se těžko nachází oficiální jméno - dá se mu říkat gothic rock nebo právě lovemetal a je spojením drsných melodií s romantikou. HIM v rámci propagace alba navštívili i ČR a to 27.6. 2003. Videoklipy k tomuto albu pro HIM už točí výhradně Bam Margera (kromě songu „Funeral of Hearts“), který se spřátelil s Ville Valem a můžete ho znát např. z pořadu JackAss. V roce 2004 HIM vydávají výběr toho nejlepšího pod názvem „1997 - 2004 The best of album And love said no…“

HIM zaznamenali se svým posledním albem „Dark Light“ velký úspěch především v USA, kde se ho v týdnu po vydání prodalo více než 45 000 kopií, a navíc se HIM stali vůbec první finskou kapelou, které se v USA podařilo prodat 500 000 alb.

Momentálně jsou HIM na turné po USA ke svému aktuálnímu počinu, kde budou do listopadu. Začátkem příštího roku absolvují evropskou část turné, 12. března pak zavítají i do velkého sálu pražské Lucerny.

www.heartagram.com
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: HIM

Středa 12. 3. 2008
Vystupují:
HIM
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika