Roxy proti rakovině prsu

Roxy proti rakovině prsu

16. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Originální dámská módní značka Roxy, jejíž klientelou jsou mladí příznivci boardriderových sportů, přichází s charitativní kampaní pod názvem „Keep a Breast“.
Kampaň je zaměřená na získání finančních prostředků pro podporu prevence a boje proti rakovině prsu. Rovněž podporuje informovanost o možnostech speciálních vyšetření a léčby rakoviny prsu.

Jedenáct výjimečných žen ze světa showbusinessu, sportu a umění poskytlo sádrové odlitky svých prsou. Odlitky slavných poprsí posléze kreativně vyzdobilo 11 předních českých umělců a jejích díla budou vystavená během putovní výstavy v českých a slovenských nákupních centrech v době od 22.10 – 2.12.2007.

Vyvrcholení celé akce se uskuteční v rámci slavnostního večera, dne 7.12, kde se během aukce v hotelu Mandarín Oriental Prague budou dražit tyto nevšední umělecká díla.Výtěžek z projektu bude věnován asociaci Mamodiagnostiků www.mamo.cz, která sdružuje lékaře specializující se na prevenci a diagnostiku rakoviny prsu. Cílem asociace je především dohled nad kvalitou této mamární diagnostiky. Druhým příjemcem výtěžku z aukce je nezisková organizace Mammahelp www.mammahelp.cz , která sdružuje ženy s diagnózou rakoviny prsu a jejich blízké, lékaře, zdravotní sestry a sympatizanty. Usiluje o zlepšení veřejné informovanosti o výskytu, možnostech prevence a léčení této civilizační nemoci.

Přispět může i každý zákazník značky Roxy tím, že si v obchodech zakoupí Roxy náramek, Roxy triko „Open your heart“ či kalendář „Keep a Breast“. Nápad, jak získat peníze na boj proti rakovině prsu, se zrodil v hlavách Shaney Jo Darden, Mony Mukherje Gehring a Matrixou Darrigrand, marketingové ředitelky ROXY Europe. Snažily se o propojení sportovní události s uměleckým a charitativním projektem pomocí sádrových odlitků ženského poprsí, které byly vyzdobeny umělci, sportovci a celebritami celého světa www.keep-a-breast.org. Tohoto celosvětově úspěšného projektu se nyní chopila i česká divize značky Roxy, jelikož rakovina prsu je chorobou, která může postihnout ženu v jakémkoliv věku. Značce Roxy tento problém není lhostejný, a proto si velice cení angažmá, se kterým vstoupili do projektu následující čeští umělci a celebrity:

Sára Saudková – fotografka ► Jan Saudek - fotograf ►Barbara Nesvadbová – spisovatelka ► Vladimír Franz - multimediální umělec ►Dara Rolinc – zpěvačka ► Tomáš Císařovský - malíř ►Daniela Drtinová – reportérka ► Jiří David – malíř a grafik Zuzana Belohorcová – moderátorka ► Adolf Zika - fotograf ►Lenka Šmídová – česká jachtařka ► Jakub Špaňhel - malíř ►Helena Zeťová – zpěvačka ► Radan Wagner – malíř LaDida – vyhledávaná světová DJ ► Jan Bačkovský - malíř ► Lucie Váchová – miss ČR 2003 ► Antonín Střížek - malíř► Tonya Graves – zpěvačka ► Krištof Kintera - výtvarník a performer ► Alice Bendová - herečka ► Lukáš Rittstein – sochař


Výstava bude uspořádána v následujících centrech v těchto termínech:

22.10. - 28.10. 2007 OC Nový Smíchov
29.10. - 04.11. 2007 OC Galerie Vaňkovka
05.11. - 11.11. 2007 OC Chodov
12.11. - 18.11. 2007 OC Olympia
19.11. - 25.11. 2007 Aupark Shopping
26.11. - 02.12. 2007 OC Palladium


Jan Saudek: Proč jsem do toho, bez váhání, šel ? Důvody jsou dva – oba pořádné. Tím prvním je má zoufalá snaha přispívat na charitu: mám špatné svědomí a chci se vykoupit. Druhá příčina je vzpomínka, vzpomínka na krásnou holku, která nezapomenutelných let pár šla se mnou po stejné cestě – a tak já, pravda dost neobratně ale přece jen s úctou a v pokoře, pomaloval jsem odlitek jejích ňader – vždyť s nimi odkojila postupně tři má vnoučata, a to vždycky přes rok věku každého z nich, kdy už si děti pro mlíčko přicházely samy – a to je důvod k této skromné omalovánce snad nejpádnější – a já tak chci vyslovit svůj největší obdiv.

Jiří David: Do projektu Keep a Breast jdu především kvůli jeho charitativní podobě....pak i obecně kvůli prsům samotným, k jejich sugestivní erotice, ostatní je mimo záznam.....!

Tomáš Císařovský: Do projektu jsem šel, protože mám doma tři krasavice, svojí paní a devatenácti a šestnáctileté dcery.Velmi je miluji a chci, aby pečovaly o své zdraví.

Jan Bačkovský: Ženská prsa mne provázejí den co den. Jsou krásná a dělají mne šťastným. Jsem jim vděčný za mnoho emocí a ledasčeho pochopení. Chlapské řeči o parádních čtyřkách co vešly do hospody, jsou vlastně obdivné legendy. Zeptal jsem se toho dělníka, jak, že velký jsou parádní čtyřky. Pustil volant, přestal se dívat na cestu a velkýma, prací poničenýma rukama, mi odpověděl. Kamarád s velkým srdcem a naopak droboučkými ručičkami, jako každý z nás, touží po všem, co neunese, neobsáhne, neobejme, na co nedosáhne, co nemůžete mít ani v americkém snu. Od parádních jedniček dál, funguje jako pes cvičený na kokain. Je typ filmového hrdiny, kterému při pohledu na ženská prsa klapne klapka, oči se zasklí a se širokým úsměvem vyrazí trnitou cestou dobyvatele, který nikdy neprohrává, nebotˇ za jednotlivými bitvami, má veliký cíl. Vliv ženských prsou je úžasný. Kolik různorodé energie a všelijakých činností podněcují a já jsem proto velmi rád, že jsem se této charitativní akce mohl zúčastnit. Děkuji.


Adolf Zika: Do projektu jsem šel jsem, protože se to týká každého z nás! Bez žen by na této planetě totiž byla strašná nuda!

Radan Wagner: 
Proč jsem se rozhodl přijmout nabídku „nějak“ pojednat, respektive pomalovat bělostný odlitek ženského poprsí? Pominu-li bohulibý smysl celé akce a možnost podílet se na pomoci ohroženým ženám, pak mě oslovilo zjevné nasazení a přesvědčení milé slečny N. G. Nezanedbatelným motivem však také byla jistá výzva přinášející možnost projevit se jiným způsobem, dočasně vybočit z kontinuální práce v ateliéru a nečekaně se pozastavit a zkusit něco jiného. Aplikovat svou představu na uhrančivé torzo je jistě atraktivní, lákavé, ale podle mého soudu i závazné. Jde o hru, volné zadání, také však o příležitost spolupracovat na jednom „díle“ s mocnou přírodou či stvořitelem. Ženská ňadra – navíc zbavena anonymity – jsou inspirací přicházející náhle z jiné strany. Stávají se – oproti čekajícímu našepsovanému plátnu – aktivní součástí, jedinečným tvarem, pojmem, symbolem; hýbají naší myslí a iniciují (pod)vědomé procesy. Jsou věčným tématem a krásným tajemstvím.

Krištof Kintera: Se smyslem pro nesmysl obtěžovat čísi mysl, toť oč tu běží. Baví mě dekonstruovat racionalitu, s něhou rozbíjet stereotypy. Vše, co není načichlé bohapustou komercí, vše co má přesah přes otupělost a egomanickou hamižnost má smysl. Pevně věřím, že je to i tento projekt.

Antonín Střížek:
Když může umění pomáhat, tak je to pro mne pozitivní výzva.

Jakub Špaňhel:
Miluji ženy!

Lukáš Rittstein: Název díla „ Mléčná dráha“ I ve městě je někdy cítit láskyplné objetí naší velké matky. Je důležité, aby ňadérka měla dostatek mlíčka a miminko i maminka si to krásně užily.

Vladimír Franz: Prsa znamenají pro většinu lidí pocit bezpečí (zejména mužů). Škoda, že už nejsme ve zvířecí říši, neboť hlubina bezpečí by byla několikanásobně větší.


Daniela DTrinová: Je to právě deset let, co moderuji v České televizi pořad Události, komentáře a přišlo mi, že desetileté výročí je dobrou příležitostí zkusit i jiné aktivity, než jen "grilování" politiků. Když přišla nabídka zapojit se do projektu zaměřeného na boj s rakovinou prsu, navíc výslovně výborně připraveného, zajímavého a vymyšleného, vůbec jsem neváhala a svou bystu organizátorům ráda zapůjčila :-) I s ohledem na to, že součástí je prevence. Moje kamarádka martýriem této nemoci prošla, jako dvacetiletá, tak vím, že tato zákeřná nemoc se nevyhýbá ani mladým ženám.

Dara Rolinc: Téma rakoviny prsu pro mě není žádnou novinkou, tři roky se aktivně podílím na osvětové kampani v rámci jedné kosmetické značky. Proto, když jsem dostala tuto nabídku, ani na chvíli jsem nezapochybovala. Budu se asi opakovat, ale prevence a včasná diagnostika je lék na tuto nemoc a to se musí dozvědět každá žena!

Ladida: Tento projekt se mi líbí, protože pomáhá ženám, které jsou v nesnázích. Mám dobrý pocit z toho, že jsem se mohla zúčastnit a přispět ke zlepšení jejich situace.

Lenka Šmídová: Do projektu "Keep a breast" jsem šla hlavně proto, že jsem chtěla upozornit na problematiku rakoviny prsou v Čechách. Po většinu roku se pohybuji v zahraničí a vím, že například ve Spojených Státech je pro většinu žen i v nižším věku naprosto běžnou a banální záležitostí chodit každoročně na preventivní prohlídku prsou. U nás se podle mě většina žen domnívá, že jich se tento problém netýká. Projekt "Keep a breast" má vtip a neotřelý nápad jak spojit charitativní projekt s uměním a já jsem velmi rada, že mi byla nabídnuta možnost se ho zúčastnit. V neposlední řadě jsem velkým fandou značky Roxy, která jde k mému sportu a životnímu stylu vůbec.

Barbara Nesvadbová: Tohoto projektu jsem se zúčastnila, protože kamarádka onemocněla rakovinou prsu a myslím, že každých pár korun na výzkum, na péči, či na léky dobrých.

Lucie Váchová: Zdraví je to největší bohatství, které v životě máme. Vím, že každé takové bohatství by se mělo bedlivě střežit a zabránit tak jeho ztrátě. Proto chci podpořit tento projekt, abych pomohla ženám být těmi nejbohatšími až do konce života.

Helena Zeťová:
Po natočení svého druhého sólového alba, které vychází v listopadu 2007 přijala nabídku společnosti Quiksilver na charitativní kampaň Keep a Breast a nechává si do sádry zvěčnit své nesilikonové poprsí dokud je ještě čím se chlubit…

Sára Saudková:
Jsem maminkou tří cvalíků, svobodným člověkem, fotografkou a manažerkou Jana Saudka – každou z těchto rolí mám nebesky ráda, každá z nich je důvodem, proč jsem ráda na světě. V posledních pěti letech fotím-rodím-kojím a najednou si uvědomuji, jak je důležité zůstat zdravou, protože ty dětičky na mně zcela závisí. Tak jsem se rozhodla vyprsit, abych i takto nepatrně pomohla léčit nemoc, která bere dětem maminky.

Zuzana Belohorcová:
Když jsem byla oslovena se tohoto projektu zúčastnit, hned jsem byla přesvědčená, že do toho půjdu, i proto že to je projekt charitativního rázu a jde o dobrou věc. Nápad s odlitky poprsí a následné zkrášlení různými umělci se mi zdá velmi trefný a originální.

Tonya Graves: Pevně věřím, že prevence je nejlepší medicína. Doufám že mou účasti pomůžu získat dostatek peněz a povědomí o tom, že prevence by měla být nejlepším lékem.

Alice Bendová: Myslím si, že osvěta a prevence je hodně důležitá, vůbec nejdůležitější je takové zákeřné nemoci předcházet a nebo ji včas léčit.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika