Třináct let party I Love Techno

Třináct let party I Love Techno

25. 10. 2007  |  Autor: Jervin  |  Komentáře (9)
Už jen několik málo dní zbývá do začátku svátku techna. Již před několika dny jsme Vás informovali o letošním finálním line-upu této Belgické mega techno akce. Nyní se s námi můžete podívat do historie tohoto eventu, ve které vám přiblížime několik zásadních faktů o této party.
Event  zvaný I love techno je jedním z největších a nejzásadnějších techno festivalů v Evropě. Každoročně se do Belgického Flanders Expo, které se přesněji nachází v Gentu, sjede absolutní špička taneční scény. Loňský ročník zaznamenal rekordní návštěvnost sahající až ke třiceti tisícům návštěvníků, kteří dorazili z Holandska, Francie, Německa a dalších evropských států. Ideou, jak už název eventu napovídá, je oslavit lásku k techno hudbě.

Celá historie této party se začala odehrávat desátého listopadu v roce 1995, sice první ILT ještě neproběhlo ve Flanders Expo, ale už na prvním ročníku odehrávajícím se v koncertní hale ve Vooruitu bylo přítomno zhruba 700 navštěvníků, kteří si užívali zvuků například Daft Punk, Richieho Hawtina, či Jeffa Millse. To dalo impulz k tomu pokračovat dalšími epizodami a ročníky, a tak se v  roce 1996 opět odehrály párty v koncertní hale ve Vooruitu za tónin mistrů Darrena Emersona, Jefa Millse a spousty dalších. O jedničku přidáno na letopočtu, se na začátku května uskutečnila párty ve Flanders Expo s názvem "The full stereo event". Tento ročník nabídl návštěvníkům tři stage a spjal ILT s prostorem Flanders Expo. Od tohoto ročníku se tedy party natrvalo usídlila na tomto místě. Z "lásky k technu" se začal stávat kolos, jež se každoročním vývojem, růstem, obohacováním o nové technologie dostal až do dnešní podoby, kdy bezkonkurenčně patří mezi to nejlepší, co techno Evropa nabízí.

i love techno

V roce 2000 se ke svému pátému výročí se naplno obejvuje další symbol party. Dnes tolik známých pět barev značících pět  stagí na festivalu. O této doby se  tyto barvy objevují i v logu festivalu a dá se říci, že je i pevně stanoveno konání akce na rozmezí října a listopadu.

Během předchozích dvanácti let navštívili festival snad všechni významní producenti a djs, kteří zanechali svůj otisk lásky k technu. Výčet umělců je delší, jak učet za vypitou vodu, ale k nejzásadnějším jménům patří Dave Clarke, který má opět tento ročník na starosti svou "vlastní" stage. Díky nemoci letos chybějící Underworld, jež nejsou žádnými nováčky, když jejich vystoupení mělo být již čtvrté. Další často opakující se osobností elektronické hudby je  Laurent Garnier, který nedávno svým koncertem ohromil i české fajnšmery. Další jména jako je Tiga, Adam Beyer, Sven Väth, Richie Hawtin, Jeff Mills, Carl Cox, Carl Craig , Technasia, DJ Rush, Cristian Varela, Luke Slater, Marco Bailey, Speedy J, Steve Rachmad už patří mezi ty, co mají mají na kontě minimálně tři učasti. Mohlo by se mluvit o mnoha dalších, proto jsem přeci jen pro představu o kousek níže vypsal ten neuvěřitelný seznam jmen, tak jak se jednotlivě představovali v průběhu dvanácti předchozích let.

 I Love Techno 2006


Historie

2006

2 Many DJ's, Black Francis, Boys Noize, Carl Craig, Dave Clarke, Deetron, Digitalism, The Dominators, Ellen Allien & Apparat, James Holden, Joris Voorn, Justice, Kraftwerk, Laurent Garnier, Motor, Ortin Cam, Pet Duo, Philippe Zdar, Pierre, Q-Ic, Rush & Bold - The Unborn Twins, Shameboy, Shinedoe, Soulwax Nite Versions, Spacid, Technasia, Tiefschwarz, Tiga, Valentino Kanzyani.

2005
Adam Beyer, Andre Galluzzi, DJ Bone, Christian Smith, Collabs Feat. Chris Liebing & Speedy J, Dave Clarke, Deg, Derrick May, Dr.Lektroluv, Fixmer/McCarthy, The Glimmers, Jan Van Biesen, Magda, Marco Bailey, Matthew Dear, Miss Kittin, Nathan Fake, DJ Naughty, Pierre, Richie Hawtin, Robert Hood, Super Discount 2, Sven Väth, Tiga, Tobi Neumann, Tom Hades, Tony Rohr, T-Quest, T.Raumschmiere, Troy Pierce, Underworld, Vitalic.

2004
Alter Ego, DJ Amok, Anthony Rother, Carl Cox, Christian Varela, DJ Dan, Darko, Dave Clarke, Dr.Lektroluv, Felix da Housecat, Fred Nasen, DJ Ghost, Ivan Smagghe, Jacek Sienkewicz, James Ruskin, Joris Voorn, JRD, Justin Berkovi, Luciano, Marco Bailey, Michael Mayer, Miss Kittin, Mylo, DJ Peak, Pet Duo, The Prodigy, Reinhard Voigt, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, DJ Rush, Seba Lecompte, Steve Rachmad, Stijn, Sven Väth, Tiresz, Wings Of Sound, DJ Xentrix.

2003 (Outdoor & Indoor)
Ade Fenton, Agoria, Alexander Kowalski, Change feat. Mr. C, Charles Siegling, DJ Chess, Cristian Varela, Cyrix, Dave Clarke, Deetron, Filterheadz, Glimmer Twins, Honey Dijon, Jan Van Biesen, Luke Slater, Marco Bailey, Marco Remus, Paul Langley, Petar Dundov, Roger Sanchez, DJ Rush, Scan X, DJ Sneak, Speedy J, Squadra Bossa feat. Buscemi, Stanny Franssen, Sven Väth, Terence Fixmer, T-Quest, Umek.

2 Many DJ's, Adam Beyer & Carl Lekebush, Alter Ego, Andre Galluzzi, Ben Sims, Cajmere aka Green Velvet, Chris Liebing, Dimitri Andreas, Erol Alkan, Gayle San, The Hacker, Johannes Heil, Marco Bailey & Christian Smith, Michel De Hey, Miss Kittin, Monika Kruse, Olivier Bondzio, Psychogene, Redhead, Renato Cohen, Rezza, Richie Hawtin, Spacid, Stanny Franssen, Sven Väth, Toni Rios, T-Quest, Ur presents Red Planet, Vitalic.

2002
Adam Beyer, Anthony Pappa, Bryan Zentz, C1, Carl Cox, Darren Price, Deetron, Filterheadz, Jacek Sienkiewicz, Justin Berkovi, Marco Bailey, Marco Carola, Misstress Barbara, Oxia, Pascal F.E.O.S., Peter Novak, Redhead, Remy, Rino Cerrone, Rush, Stanny Franssen, Sven Väth, Timo Maas, Tomaz, Tom Hades, T-Quest, Trevor Rockcliffe, Underworld, The Youngsters.

2001
Alison Marks, Anthony Rother, Bandulu, Carl Cox, Chris Liebing, Christian Smith, Cristian Varela, Danny Howells, Dave Clarke, Frank Lorber, G-Force, Green Velvet, Jack De Marseille, John Thomas, Lucien Foort, Marco Bailey, Michel De Hey, Misstress Barbara, Mr.Sam, Psychogene, Push, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Rush, Slam, Sven Väth, T-Quest, Umek, Vladimir Trapeznikov.

2000
Carl Cox, Dave Clarke, DJ Freddy, DJ Ghost, DJ Hell, Jeff Mills, Jerome, Justin Berkovi, Marco Bailey, Marco Carola, Miss Djax, Monika Kruse, Pako & Frederik, Pierre, Psychogene, Remy, Richie Hawtin, DJ Rush, Speedy J, Steve Rachmad, Sven Väth, Technasia, Toni Rios, T-Quest, Yves Deruyter, Valium...

1999
Music & pleasure
Darren Emerson, Dave Angel, Derrick May, Jeff Mills, Laurent Garnier, Luke Slater, Surgeon, Sven Väth...
 
A true love strory
Cassius, Claude Young, Green Velvet, DJ Hell, Ian Pooley, Kevin Saunderson, Neil Landstrumm, Paul Van Dyk...

1998
Music & pleasure
Adam Beyer, Dave Clarke, Steve Rachmad, Sven Väth, Underworld, Yves Deruyter...

3RD anniversary party electric & exclusive
Carl Craig, The Glimmer Twins & DJ Morpheus, Mark Broom, Pierre, Useless...

Right place - right time - right music
CJ Bolland, Darren Emerson, Laurent Garnier, Luke Slater, Marusha, Westbam, Yves Deruyter...

1997
The full stereo event
Kirk Degiorgio, Kruder & Dorfmeister, Midnight Funk Association.

The next day: Over the rainbow
Apollo 440, Carl Cox, Daft Punk, Dave Clarke, Jeff Mills, Mark Broom, Robert Miles, Stacey Pullen.

1996
One year of  ILT
Darren Emerson, Jeff Mills a další.

F-comm label party
Laurent Garnier & F-Com DJ's.

Bobbys mission
Chemical Brothers, Daz Saund, Green Velvet, Marusha, Mr. C, Paul Van Dyk, Secret Cinema...

1995
Daft Punk, Jeff Mills, Richie Hawtin...


I Love Techno 2007


V oranžovém koutku se například představí Felix da Housecat, Justice, či strmě soupající Erol Alkan. Červené karkulčině nadílce bude vévodit Dave Clarke, Adam Beyer a Britští techno pankáči Regis se Surgeonem tradičně v live podání, jakožto British Murder Boys. V modré sprše elektronů si bude libovat Miss Kittin s Hackerem live, Ellen Allien, Dr. Lektroluv a chytat a držet prchající elektrony v digitální podobě na stagi budou Digitalism. Žlutá stage má ponorku, protože nezná hlavního headlinera, kterým mělo být původně duo Karl Hyde & Rick Smith aka Underworld, za něž se momentálně hledá náhrada a v brzké době se jí dozvíme ze stránek eventu. ( "Underworld regret to cancel their current tour after a band member was struck by severe illness. This means their performance at had to be cancelled as well. At this moment we are looking for a possible solution."  ) Barvu slunce tedy zatím hájí např. Trentemoller, Ben Sims a velmi kvalitní Stephan Bodzin. Poslední z hlavních barev je zelená, která patří tvrdším beatům, což dokazuje přítomnost Marca Remuse, Dje Rushe a hodně populární dvojičky Felixe Kroechera a live vystoupení Svena Wittekinda. Prostor nabídne i chill-out a růžovou Switch video stage, kterou svými live dovednostmi budou okupovat Mathew Johnson a Brazilec Gui Boratto.

Oficiální trailer ILT 2007



Line-up

Dave Clarke, Justice (live), Goose (live), Technasia dj set, Miss Kittin & The Hacker (live), Digitalism (live), Dj Rush, Trentemoller (live), Adam Beyer, Felix Da Housecat, Dr.Lektroluv, Ben Sims, Klaxons (live), Ellen Allien, Sven Wittekind (live), Mathew Jonson (live), Boys Noize, Marco Bailey, Erol Alkan, Redshape (live), British Murder Boys, Marco Remus, Stephan Bodzin, Felix Kröcher, DJ Ghost, 2000 And One, MSTRKRFT, Gui Boratto (live), Simian Mobile Disco (live), Len Faki, Electronmike vs. Bernd Isaac, Cosy Mozzy, Monica Electronica a zatím neznámý hlavní headliner ( Daft Punk, Prodigy?? - necháme se překvapit )


Mixovaná kompilace


Letošní kompilace k party nese jak jinak než název "I Love Techno" a na svědomí jí má mistr techna, zaroveň i umělec, který je jeden z nejvytíženějších techno djů světa. Mistr Dave Clarke namíchal kompilaci, která obsahuje dvacet vydaných i doposud nevydaných tracků, od umělců jako je Christian Smith & John Selway, The Advent, Joey Beltram, Kevin Saunderson, Rob Gibson a mnoha dalších. Na kruhový tácek s dirkou uprostřed, posetý zrcadlovou folií, je mistr přesného mixu vyskládal v následujícím pořadí. Pro poslechnutí ukázky jednotlivých tracků, si stačí mrknout do e-shopu, jako je třeba www.amazon.co.uk .

1. Christian Smith & John Selway - Coming Storm
2. Raudive - Magnetic
3. Peter Horrevorts - Evolver
4. Kevin Saunderson - Bassline (Joris Voorn Mix 07)
5. Public Energy - Three O Three
6. Quince - Sub-01
7. Substance & Vainqueur - Emerge 1 (British Murder Boys Remix 1)
8. Joey Beltram - Fractals
9. The Advent - Slave Rhythm
10. Matt Rissi & Mustafa Avdic - Oktave Jumper (Woody McBride Remix)
11. Side Four - Wrist Block (Joey Beltram Remix)    
12. Phase - The Hyperorganism    
13. Radial - Déjà Vu    
14. T.Linder - Respect feat. Blak Tony  
15. Detroit's Own DJ Surgeon - Electro Bass Head
16. DJ 3000 - Illegal Allien
17. Fastgraph - Evasion    
18. The Horrorist - Wire To The Ear    
19. Rob Gibson - Hutch   
20. Velvet Underwear - The Same

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

I LOVE TECHNO

Sobota 10. 11. 2007
Vstup: 43,-EUR
Vystupují:
Dave Clarke, Justice (live), Goose (live), Technasia dj set, Miss Kittin & The Hacker (live), Digitalism (live), Rush, Trentemøller (live), Adam Beyer, Felix Da Housecat, Dr.Lektroluv, Ben Sims, Klaxons (live), Ellen Allien, Sven Wittekind (live), Boys Noize, Marco Bailey, Erol Alkan, Redshape (live), British Murder Boys, Marco Remus, Stephan Bodzin, Felix Kröcher, DJ Ghost, 2000 And One, MSTRKRFT, Gui Boratto (live), Simian, Mobile Disco (live), Len Faki, Electronmike vs. Bernd Isaac, Cosy Mozzy, Monica Electronica
Další informace
9 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

02. 11. 2007 | 21:02:31
+0 | -0

Lístečky+info!!

Mám takový menší dotázeček, lístky se kupují až tam nebo nějaký předprodík? Kolik by to tak celkově stálo? Cesta? A kde přesně to tam je prosím prosím pisněte mi info podrobnějčí.. Kujuuuu.... :-*
BoRo
29. 10. 2007 | 11:43:01
+0 | -0

A kde je kurna Beltram?

jinak to cd ujde,samozrejme nej pecky od Joey Beltrama,hehe
a jéje
27. 10. 2007 | 18:57:25
+0 | -0
ještě oprava za lupen to vychází lehce okolo 1300.-peněz
b2
27. 10. 2007 | 17:13:50
+0 | -0

souhlas

tak neak to .. asi bude ... s tema penizkama
a jéje
27. 10. 2007 | 14:44:21
+0 | -0
zvažuju učast...lupen 1700.-+cca1000.-cesta ve 4 autem + 1000.- utrata je si myslím fér za takovouhle peckoidní axi....názor??
bery
26. 10. 2007 | 17:27:54
+0 | -0
a David Guetta tam nebude?:))
iTom
26. 10. 2007 | 12:13:52
+0 | -0

No tak..

tam bych propotil nejmíň troje trenky :)
Dan
26. 10. 2007 | 10:47:48
+0 | -0

spicka lineup

Tak lineup je bomba. Jedu.
Rybka
26. 10. 2007 | 10:15:31
+0 | -0
Pěkný, ale jak se tam má člověk dostat? :) ten bus tedy nepojede? nebo to už tady někde padlo....
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika