Scot Project: Potřebuju být součástí párty

Scot Project: Potřebuju být součástí párty

28. 10. 2007  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (20)
V minulých týdnech se poštěstilo domluvit rozhovor s praotcem hard dance music. Osobně se domnívám, že Scot Project je tajným trumfem vedle Ferryho Corstena a Above & Beyond party Transmission.
Jak jsem koukal na tvé dates, zjistil jsem, že máš vcelku nabitý program a hodně cestuješ. Když někam jedeš, zjišťuješ si informace o tom kam jedeš, nebo jezdíš jak se říká "na blind"?
Ano, cestuji vcelku hodně, ale na to už jsem zvyklý více jak 10 let a kupodivu mě cestování pořád baví (kromě toho čekání na letišti). Většinou nepotřebuji žádné informace o destinaci kde budu vystupovat, protože většinu z nich znám. Ale někdy, když vystupuji kde jsem nikdy předtím nehrál, tak si samozřejmě nějaké ty informace obstarám. Vždy mám přívětivé promotéry a ti mě vždy vše podstatné sdělí, což vždy přivítám, protože se aspoň necítím jako turista!

Tentokrát si byl pozván do Prahy na party Transmission. Byl jsi už někdy v Praze nebo je to tvoje první návštěva této země? Víš o ní vůbec něco?

V Praze už jsem byl s rodiči, ale to jsem byl ještě malej, takže si z toho opravdu moc nepamatuji. Ale vím, že Praha je opravdu nádherné město a Česká republika je překrásná země. Takže se tentokrát opravdu na tuto návštěvu těším.

Jak bys vlastně charakterizoval svůj sound, kterým se prezentuješ na parties?

Sám tomu říkám “the harder edge of trance” je to povětšinou trance se spousty prvků z techtranceu. Krásná melodie, ale s tvrdšími beaty. Víc našlápnuté v porovnání s pomalými a měkčími styly v tranceu.

scot project

Jak vypadaly tvé začátky?
Začal jsem ve 13 letech, kdy mě vlastně brácha zasvětil do tajů taneční hudby. Postupem času jsem se naučil mixovat. V roce 1987 jsem poprvé vystupoval v mládežnickém klubu a v roce 1992 jsem měl první placené vystoupení v místním klubu. Všechny vydělané peníze jsem následně utratil za vybavení do studia (samplery, synthetizatory..atd). Můj pvní release spatřil světlo světa v roce 1994 a další hned vyšel v následujícím roce. Druhý release byl o něco úspěšnější - (Scot Project – U (I got a feeling) , ten byl vydán na labelu Positiva v UK. Potom jsem začal být bookován po celé Evropě a zbytku světa. V současnoti mám na svém kontě něco kolem 200 tracků a remixů. Zbytek je historie.

Co jsi dělal před tvou karierou DJe?
Nikdy jsem neměl normální zaměstnání (dokonce mně i mamka říkávala, že bych si měl najít něco normálního :o) Vždy jsem se zajímal o hudbu a se stěstím se mně vždy podařilo vydělat peníze hudbou. Po škole jsem rok dělal společenské práce (místo armády) a pak jsem dostal nabídku rezidentury v jednom z klubů. Vždy jsem potkal ty správné lidi na správném místě, což se později opakovalo i u mého starého labelu Overdose.

Patříš mezi zdatné producenty a remixéry. Jen za poslední dobu spatřilo světlo světa hned několik remixů The killers – Mr. Brigthside, Evermore – Ride, Marco V – False Light, Marcel Woods vs Tiesto – Advanced, U2 – Beautiful day a Daft Punk a o dalších ani nemluvě. Prozradíš na čem teď pracuješ a řekneš své plány do budoucna?
V minulosti jsem vydal opravdu několik desítek remixů a tracků, to máš pravdu. Teď jsem zrovna vydal Tocs-2 (pozn. red. další track ze serie Tocs) na svém vlastním labelu Druck Records. V tuto dobu pracuji na svém druhém uměleckém albu (A2), které vyjde začátkem příštího roku. Plánuji taky vydat další díl Tocs a to Tocs-3 a chtěl bych udělat taky něco pro jeden z mých projektů Arome. Takže v budoucnu je se opravdu na co těšit.

Vím že jsi vlastníkem labelu Druck Records, kde jsi nedávno vydal další díl ze serie Tocs a to track Tocs-2 v pořadí jako 19 release tohoto labelu. Připravuješ něco speciálního na vydání 20tého release tohoto labelu.
Další release bude od nově začínajícího dj a producenta Louka z UK a to jeho povedený remix pro Kamui (velmi dobrý producent z Německa). Potom už je dál připravený nový track od DERB.

V průběhu minulého roku jsi vyprodukoval celkem dost tracků. Už jsi začal přemýšlet o svém druhém albu? Dočetl jsme se že by mělo vyjít někdy koncem tohoto roku, je to pravda? V tuto chvíli si myslím, že materiálu své vlastní prodkuce máš určitě víc než dost, takže kdy můžeme očekávat tvé Best Of Remix? A co třeba nějaká kompilace?

Moje první album bylo A1 a vyšlo tak před dvěma lety, na druhém albu se teď zrovna pracuje, a když vše půjde tak jak má tak vyjde na začátku příštího roku. Best of remix album (part 1) je též plánováno na začátek příštího roku. Zatím jsem nikdy nevytvořil vlastní kompilaci, vždy jen s někým ve spolupráci, jako tomu bylo u Technoclub Vol.22, na které jsem spolupracoval společně s Talla2xl. Ale nemusíš se obávat, má kompilace (C1) vyjde již brzy. V současné době je dostupné k poslechu mé mix cd, které jsem vytvořil jako přílohu k časopisu X-mag.

Kde si raději zahraješ - na velké halové akci nebo v klubu? Jaké jsou tvé vzpomínky na letošní Sensation Black?
Rád hraju všude. Nezáleží na tom, jestli jsem ve velké hale nebo malém klubu. Mám rád obojí. Tento rok jsem hrál na Sensation Black, no a bylo to prostě skvělý - bavící se dav a skvělá atmosféra. Nejlepší bylo hrát jako první se vším tím ohňostrojem – byl jsem opravdu nadšený.

Zavzpomínáš na nějakou párty v poslední době, kde jsi si to opravdu užil? Máš čas i na to navštívit nějakou párty jako host? A jakou párty jsi takto navštívil naposledy?
Právě jsem se vrátil z třítýdenní tour po Austrálii. Tento rok se tour opravdu hodně vadařilo. Užil jsem si všech 7 vystoupení a všechny párty byly našlápnutý se suprovýma lidma. Kdykoliv to bylo možné, zůstal jsem na party, na které jsem hrál (před i po mém setu). Nejsem DJ, který se objeví 10 minut před svým setem a odchází hned po něm. Pořád potřebuju být součástí párty, pokud je to možné. Často také chodím na private afterparties.

Máš nějaké oblíbené producenty, jejich tracky často zařazuješ do svých setů?
Teď je hodně dobrých producentů, je to moc na to, abych je tu teď jmenoval. Ale hodně Holanďanů je v současný době dobrých.

Jaká je tvá aktuální top 5?
Tocs – 2
Louk – shadow of the beast
Roy gates – on my way
Marcos – time to believe
Derb- dance with me

Vždycky zajímá naše čtenáře a všechny začínající dje nebo producenty, jaké vybavení používáš nyní ve studiu. Mohl by jsi nám prosím trochu přiblížit, jaké audio tools používáš při práci ve studiu?
Mám hodně synthů (synthetizátorů) ve studiu a pořád hodně používám virus’s (a,b a c) a alessis andromeda. Ze softwaru používám Logic pro a věci od native instruments a artiria. ale je nemožné vyjmenovat všechny, se kterými pracuji

scot project

Proč pojmenováváš své tracky jen vylkými písmeny?
V tu chvíli, kdy jsem dokončil svůj první track, tak jsem netušil jak se bude jmenovat, neobsahoval žádný vocál, tak jsem ho prostě a jednoduše pojmenoval "X". Takže prakticky od té doby v tom pokračuji s těmi zkratkami (L, R, O, U ....Want Your Love, rock, overdrive)

Zeptám se na něco trochu osobního. Určitě neustále cestuješ mezi svým studiem a akcemi po celém světe. Ale co děláš ve svém volném čase?

Nemám toho volného času moc .. Miluju hudbu, je to můj život, a proto mi nevadí, že nemám tolik volného času. Mám psa a s tím trávím volný čas, chodím s nim každý den na hodinovou procházku do lesa a koukám na filmy. V zimě rád jezdím na snowboardu kdykoliv to je jen trochu možné a samozřejmě mám rád „sexytime” (Borat) s hezkou holkou

Co do budoucna chystáš? Kam se chystáš v zimě?

O víkendech většinou hraji a přez týden je zas hodně práce ve studiu. Na Silvestra budu hrát v Kanadě a potom budu týden v kanadských horách na snowboardu.

Co je lepší, DJing nebo produkce tvojí hudby?
Miluju obje. Na párty rád bavím lidi a hraju mé oblíbené věci – hlavně z mé vlastní produkce. Je to příjemný pocit hrát moje vlastní tracky a vidět lidi jak se baví. Zkušenosti z DJingu a pocity, jaké mám z klubu, mi pomáhají v mojí vlastní produkcí.

Co máš na své profesi nejraději?
Nejradši mám potkávání nových lidí a to, že můžu být každý víkend v jiné zemi a jiném městě. Jsem rád, že můžu cestovat kolem světa. Pořád to vnímám jako dar a užívám si každou chvíli.

Máš před svým vystoupením zaběhlý nějaký rituál?
Nemám žádný rituál. Začínám být nervózní 10 minut před setem. Během těhto 10 minut nerad mluvím, protože přemýšlím o první tracku … nikdy nevím čím začnu, ale většinou po 2 prvních trackách si začnu užívat party a už nejsem nervózní.

Máš nějaké oblíbené producenty s kterými by jsi chtěl spolupracovat?
Znám hodně dobrých producentů, ale po tolika letech jsem zjistil, že je nejlepší pracovat smám za sebe. Rád dělám remixy, ale nemůžu pracovat s někám a zároveň s počítačem ... není to jako v rockový skupině s kytaristou, bubeníkem a klávesistou. Když děláš elektronickou hudbu strávíš hodně času upravováním a vytvářením perfektního zvuku a to je dost nudný, když pracuješ s někým dohromady ...

Máš nějakou oblíbenou skladbu ze své vlastní produkce?

Mám-li být upřímný, tak mám rád všechny. Ale možná “U”, O (Overdrive) nebo Hands up (arome) jsou výjimečné, protože měly největší úspěch.

Který track tedy považuješ za svůj nejlepší?
Největší úspěch měl asi U a O (Overdrive), oba tracky byly v žebříčku nejprodávanějších singlů na docela vysokém místě na můj styl hudby. Ale nemůžu si stěžovat, protože většina mých tracků se prodává hodně dobře.

Přes rok často cestuješ, máš nějaké oblíbené místo nebo klub?

Rád hrajdu všude, hlavně když je dobrá zvuková aparatura a bavící se lidi! Obzvášť rád hraju ve Velký Británii, Irsku, Austrálii, Severní Americe a Asii.

Máš rodinu, manželku, děti?
Nejsem ženaný, nemám žádné děti … ale mám psa :o)

Prozradíš kam rád jezdíš na prázdniny nebo to je tajemství?
V zimě rád jezdím na snowboardu (Švýcarsko, Francie) (mimochodem jsem instruktor snowboardingu), takže mám rád hory a v létě rád ležím na pláži. V Evropě například ve Španělsku nebo Francii, ale mám rád i Austrálii (Velký bariérový útes). Asi tak jako každý v Evropě

Máš nějaké oblíbené filmy nebo serialy?

Dřív jsme sledovat hodně filmů. Mám fakt rád horory a komedie (jako třeba Borat) ... Na televizi moc nekoukám (radši jsem ve studiu), ale sleduju Ztracení.

Chtěl by jsi něco vzkázat Českým clubberům?
Opravdu se těším na party Transmission a na mé vystoupení v České republice. Je to poprvé, kdy budu u vás vystupovat a doufám, že lidé si užijí moji hudbu tak, jako já…

www.myspace.com/scotprojectofficial
www.scotproject.com

xmag

Hudební náslech CD, který namixoval Scot Project k dalšímu vydání časopisu XMAG.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRANSMISSION 4

Pátek 2. 11. 2007
Vstup: Předprodej 759 Kč
Vystupují:
Above & Beyond, Ferry Corsten, Scot Project, San, Jan Johnston, Christopher Lawrence
Další informace
20 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
achayo
01. 11. 2007 | 09:42:27
+0 | -0

2 particular

Sorry,ale tohle může říct jen člověk, kterej se hudbě moc nevěnuje a chodí jednou za čtvrt roku právě na takovehle halovky. Tak to má být, že na velkejch akcích hrajou velká jména, nebo ne? Premier league taky hrajou jen ti nejlepší a mladí (a s méně schopným managerem, jistě:-)) hrají na menších akcích a tvrdě na sobě makaj, aby taky šli nahoru. Pokud ale sleduješ poslední dobou programy v roxy, 7.nebi, flédě, dopleru a pod., tak nemůže bejt o stále stejnejch jménech ani slůvka...
Taj D
01. 11. 2007 | 08:59:12
+0 | -0

Czech smejd

Sám sem zvědav co zahraje, zas tak moc jeho hudbu neznám. Ale myslím, že stejně jako je sensation White v ČR, tak po jednom, dvěma úspěšným vystoupení DJs jako SP se může udělat SBlack. A pak na zkoušku Angerfist a sme v p..... A přitom slova jako Hardcore party nemusí v mediích vůbec padnout.
Filip
31. 10. 2007 | 19:51:52
+0 | -0
Sem rád, že na můj příspěvek reagovalo tolik lidí..nemám nic proti tranceu, ale podle mě je SP laciný, předvídatelný a ničím objevný, nechci se pustit do škatulkování-pro mě existují mnohem zajímavější "trance" projekty..toť můj názor, ostatním ho neberu..P.S.: ještě jednou dík za připomínky..
Dan
31. 10. 2007 | 16:46:25
+0 | -0

particular

No, neco na tom je. Ale vis jak...koupis si uplne novou znacku zubni pasty, kdyz jsi ji jeste nezkusil a stoji stejne, nebo vic nez ta, na kterou jsi zvykly takovou dobu a jsi s ni spokojenej? Trochu blbej priklad, ale princip je stejnej. Novy jmena se muzes dovolit privezt do lineupu, kde bude i nekolik "provarenych" jmen. Jinak prodelas. Bohuzel...u nas je tradicnich partypeople opravdu malo.
particular
31. 10. 2007 | 16:38:51
+0 | -0
tak mám takový pocit , že trance v čr čeká stejnej osud jako techno , vozit pořád ty stejný jména a každej pokus o osvětu bude korunován neúspěchem hehe
Honza
31. 10. 2007 | 16:06:19
+0 | -0

Czech smejd

Přesně chlape, pod tvůj příspěvek bych se podepsal. Vidím to uplně stejně a jsem rád, že tu padaj i rozumný názory!

31. 10. 2007 | 14:35:22
+0 | -0
Nemyslim, že UM sklouzne k HC či do nějakých podobných vod. Trance tu má budoucnost, i když stále tu přežívá názor - trance -> pche, tsss... UM poskládala tentokrát line-up úplně špičkově a tzv. "pro všechny"... Každej si najde na týhle párty něco a přesně tohle UM chce. To, že na začátku bude příjemná rozjezdovka se Sanem a ke konci už tvrdší a svižnější záležitost - můj názor je, že takhle přesně to má být. Jako i set má svůj vývoj, tak i celá párty by někam měla směřovat. To že na párty vystoupí 5 DJ's, kteří zahrají to samé - to asi neni to pravé 8-)

Nechápu, proč si někdo myslí, že Scot tu zahraju HC... Ano je pravda, že HC hraje, ale na HC akcích... Doporučuju poslechnout Techno Club 22 či Black Magic Hard Trance Anthems vol. 2, v kterých hostoval a namíchal set a opravdu žádnej HC tam nenajdete ;)
Taj D
31. 10. 2007 | 11:28:15
+0 | -0
Dan

Pokud by to takhle zůstalo tak klidně (doufám), ale jestli tady za dva roky budou HC party a na nich v prvních třech řadách holohlavý polonahý maséři, tak z toho myslím nebudeš mít radost myslím ani ty. A v dnešní době lidi s klouznou k čemulkoliv.

http://www.youtube.com/watch?v=wbLS3xHRwko
achayo
31. 10. 2007 | 11:16:05
+0 | -0

Support Dan

UM bylo nadšený z průběhu line-upu Sensation, kdy nakonec hrál Doorn a přitvrdil naprosto vytečně! Spoustu lidí, co chodí jen na halovky, už se vyfotilo a mohli jít domů a spousta clubberů čekala po proklábosené noci na tenhle závěr, kterej stál za to! TM4 se prispůsobuje a na začátek zařadí vocalovou třeěničku, ale je to postavený parádně, tak si to užiju...
Dan
31. 10. 2007 | 10:23:58
+0 | -0

nemusi bejt spatny

Taky trochu prileju do kotle...ja si naopak myslim, ze tento dil TM je ze vsech nej. Ale je to muj nazor. Ono se totiz nebude "rezat" jen na konci u Scota. Kdo zna Christophera, ten neni o nic pohodovejsi :)) No nic. Jen se bavim, kdyz byl na TM ATB, to zase ze disko, ted Scot a zase disko. Jojo lidi, co to je dneska disko, ze? Pro me je to vetsina radiovek na expresu a evrope. Na druhou stranu kolik tech songu slysim v remixech od nekolikazanrovych djs. Jinak myslim, ze pokud nekomu vadi jen Scot, tak muze drive odejit na after, ze? Sam jsem na to zvedavej...
Taj D
31. 10. 2007 | 09:34:33
+0 | -0
Ozzby

mě stačí videa ze sensation black. Děkuji nechci. Jakékoliv přiblížení tomuto žánru je PRO MĚ cesta do pekel.

31. 10. 2007 | 00:44:18
+0 | -0

filip

kamo, zkus si nejdriv poslechnout "na vlastni ucho" toho, kteryho nyni odsuzujes, aniz bys ho jedinkrat slysel !na party!
particular
30. 10. 2007 | 21:38:28
+0 | -0

jééééj

tohodle typka sem si stahoval ještě z audiogalaxy :D noo kde ste byly vy trancový fajnšmekři tenkrát :D
Czech smejd
30. 10. 2007 | 21:35:23
+0 | -0

to Filip & Richard

Ty asi očividně vůbec nemáš ponětí kdo je Scot a hlavně co hraje a co bude na Transmission hrát... Hoď se do klidu a pokud ho nemusíš, tak klidně můžeš odejít, nikdo tě tam držet nebude.

Ale jak už sem tu před nedávnem psal na Transmission bude Scot hrát trance. Možná trochu tvrdší, ale pořád to bude trance (tech-trance, uplifting, sem tam hard-trance či hard-dance)...
Filip
30. 10. 2007 | 19:14:41
+0 | -0

Scot project ? ? ! ?

Tak tohle je nejshitovější hudba, kterou si dokážu na akci typu transmission představit-zbytek lineupu je zajímavý, ale rádoby dj Scot project????fuj, tucárna nejhoršího kalibru
naci
30. 10. 2007 | 00:48:10
+0 | -0
ja souhlasim s wenym a myslim ze na konec akce to bude hrozitanskej masakr, na kterej se max tesim :) i kdyz akce konci ale after party zacina :)
iamek
30. 10. 2007 | 00:20:07
+0 | -0

richard

Nebreeeeeeeec... meeee
richard to weny
29. 10. 2007 | 23:10:30
+0 | -0
hodne lidi totiz radsi pujde pryc nez aby poslouchalo tuhel zasranou diskarnu
Prezident
29. 10. 2007 | 16:39:19
+0 | -0
Scot project?Doprdele to bude sekeeeeeec!!!!!!Vybornej!!!
weny
29. 10. 2007 | 14:26:41
+0 | -0

masakr

bude to velkej masakr!....hodně lidí to tam ráno nepobere!!!...
SOUTĚŽTE
Transmission - 2.11. Sazka Aréna
2 x 2 vstupy + CD Ferry Corsten a Transmission mixed by San
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika