Logick: CzechPoint byl risk, který vyšel

Logick: CzechPoint byl risk, který vyšel

29. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (5)
V pátek 2.11. proběhne již pátý díl klubovky CzechPoint, za kterou stojí Nextwave production. V souvislosti s touto party jsme připravili rozhovor s jedním z organizátorů, Honzou Furčákem aka djem Logickem nebo chcete-li Frockem, který nám celý projekt blíže představil.
Ahoj Honzo, známe se přeci jenom už nějaký ten pátek a jsem hrozně rád, že můžu dělat rozhovor právě s tebou. Ještě než se dostaneme k hlavnímu tématu, kterým je páté pokračování úspěšné akcičky Czechpoint v Abatonu, kterou pořádáš spolu s kolegy z agentury Nextwave, mohl by jsi se nám ve stručnosti představit?
Ahoj Ondro, i mě moc těší, že si spolu dnes můžeme takto popovídat. Dneska nebudou naší zbraní vinyly, ale slova, otázky a odpovědi, tak pojďme „v klidu“ na to:)

Hraní se věnuju od roku 2000 a bylo to takovým logickým vyústěním mého hudebního vývoje. Odmalička jsem byl totiž veden k pozitivnímu vztahu k hudbě, mám klasické hudební vzdělání, až do svých 23 let jsem hrál na klarinet, saxofon, flétnu a než jsem se postavil za zpočátku mi nic neříkající krabičku s čudlíkama a pár gramofonů, brnkal jsem si taky na kytaru. Moje první party byla halovka Evolution 1 a jaký je to pocit stát taky na druhý straně, za djským pultem, to jsem si vyzkoušel zanedlouho v pražském klubíku Amsterdam. Techno mi stačilo slyšet jednou, chytlo mě a nepustilo dodnes, takže mě provází od samého začátku a věnuju se mu dodnes. Postupně jsem ale poznal i ostatní žánry elektronické hudby, z nichž mě nejvíce dostal drum´n´bass, kterému dávám v současné době přednost.

Většina dj´s hrající techno inkliminují spíše k jeho jemnější odnoži – minimalu. Proč jsi se rozhodl právě pro zlomené beaty?
Určitě to nebylo o nějakém tom rozhodování se, prostě jsem to tak cítil, byť se přiznám, že minimal mě taky hodně oslovuje a v poslední době i malinko koketuju s myšlenkou pořídit si prozatím alespoň pár placek a dál by se uvidělo. Drum´n´bass mě ale jednoduše vždycky bavil a chtěl jsem se někam posunout, vyzkoušet něco novýho. Po 7 letech hraní to je pro mě nový impuls, který mě žene dál.

Next Wave crew
next wave production team

V roce 2002 jste společně s Unitem, Wectorem a Zvirym založili Vaší vlastní agenturu Nextwave Production. Vzpomínáš si na to, jak se spojily Vaše cesty a co stálo za jejím vznikem?
Důvodů, proč Nextwave vznikla, bylo víc a nemá cenu se tady o tom asi moc rozepisovat, naši biografii je možné si přečíst na našem webu – www.nwp.cz. V podstatě jsme ale s klukama chtěli tomu našemu počínání dát konkrétnější tvář a formu a dělat naše další akce už pod nějakou hlavičkou. A protože všichni patříme mezi tu mladší generaci našich djs, rozhodli jsme se pro název Nextwave, který vše nejlépe vystihoval. Nextwave jsme původně založili jen s Wectorem a Zvirym, s kterými jsem v té době hrál, kam jsem se hnul. Unit přišel do produkce až v průběhu jako mladý, ale velmi talentovaný dj, který na sobě hodně zamakal a do naší crew prostě zapadl a obohatil ji.

Jaká byla Vaše první party, kterou jste společně pořádali?
Ha, to jsi mě trochu dostal! Víš se si snad teď už ani nevzpomenu:) Určitě to byla ale jen nějaká menší klubovka, které jsme v té době dělali převážně v žižkovských klubících. Řekl bych to ale spíš takto. První, alespoň tedy z naše pohledu, zásadní, větší akce byla akce Stereocrossing v Crossu, která se dočkala hned několika pokračování. Ta, bych řekl, vše nastartovala a pak už vše tak nějak začalo běžet. Zlomovým rokem pro nás byl ale rok 2006, kdy jsme spolupořádali akci Techno Kongres 2 v pražském klubu Abaton a následně jsme se domluvili na další spolupráci s tímto klubem a naše v současné době největší party CzechPoint byla na světě.

Hlavním tématem tohoto rozhovoru je stále více populární klubovka CzechPoint, jejíž pátý díl je za dveřmi. Mohl by jsi nám tuto party více představit?
CzechPoint, to byl risk, který jednoduše vyšel a musím tu za celou Nextwave poděkovat všem, kteří k úspěchu této akce pomohli, kamarádům, známým a prostě všem, co nás nezištně podporují a fandí nám! Bez nich by nemohl existovat večer, jehož hlavním posláním je prostá podpora celé naší domácí klubové scény, především pak té pražské. Připadlo nám totiž, že v Praze podobná akce chybí a prostory Abatonu zcela vyhovovaly koncepci CzechPointu. Akci jsme chtěli udělat hudebně co nejrůznorodější a to nám Abaton opravdu umožnil. Původně byly jen 3 stage, kterým dominovalo techno. Pak jsme ale zkusili něco jinýho, v dnešní době oblíbenější drum´n´bass se přesunul na hlavní stage, přidala se čtvrtá, alternativní, chillout stage a to je i současnou podobou této party. Chceme prostě nabídnout za minimální možný peníz pod jednou střechou co nejvíce hudby výhradně od českých djs a chceme, aby si tak každý přišel během večera na to své.

Proč zrovna CzechPoint?
Zajímavostí může být, že se akce původně měla jmenovat zcela jinak a to Full.CZ, ale pak, když jednou z Unita vypadlo: „A co třeba takhle CzechPoint“, tak bylo jasno! Chtěli jsme prostě názvem samotným co nejvíce vyjádřit podstatu akce a co by na návštěvníky na místě samém čekalo.

Kromě hlavního sálu, který je vždy spojen s kvalitním drum´n´bassem v podání českých top dj´s, si na své přijdou také příznivci ostatních žánrů. Mohl by jsi nám přiblížit, o jaké žánry půjde tentokrát a kdo se na jednotlivých scénách představí?
Jak jsi již naznačil v tvé otázce, akci dominuje drum´n´bass. Kromě tohoto žánru nebudou ani nyní chybět zbývající dva, řekněme, rezidentní hudební styly - techno a psytrance. Na čtvrté scéně tentokrát bude na všechny čekat příjemný breakbeatek v podání dj Kaplicka a dvojice djs: Zwooky & Halama, to vše ještě okořeněné trochou toho minimalu a electra v podání Klika/CZ soundu, dua djs: Subsist & Ala. Hlavní stage se ponese tentokrát v duchu celkem čtyř malých djských soubojů, představí se dvojičky: Kyanid vs. Ark, Reverb vs. Mystif, moje maličkost svede souboj s P.nem a čtvrtým párečkem bude dvojice mladých djs: Sayuz & Stantha z Rollingbass.org. Ty všechny ještě doplní Shadowbox crew dj – Rudeboy. Na techno stage budou headlinery dj Hyde, dj Home a dj Vojtech, které doplní naš dj team s hostem djem Andreasem TS. No a místo na psytrancu bude patřit těmto djs: Searcher, Slater, Flundr, Cyrax, Lolla a Zbora. Celkem tedy 26 djs a 4 různé hudební žánry na 4 scénách.

Můžeme se v budoucnu těšit na nějaké zahraniční vystupující nebo bude CzechPoint akce s čistě domácím lineupem?
CzechPoint bude vždycky akcí, která zůstane věrná své původní myšlence a bude podporovat výhradně české djs. Navíc není ani žádný důvod na jeho stávající koncepci cokoli měnit, každý další díl celou akci posouvá dál a těší se čím dál tím větší pozornosti, což je pro nás důkazem toho, že vše funguje tak, jak má a přejeme si.

Jaké jsou Vaše plány do budoucna?
Plány do budoucna? Určitě chceme zůstat nohama pevně na zemi a pomalu stavět na tom, co jsme trpělivou prací do teď dosáhli a uvidíme, co přinese budoucnost. Chuť věci posouvat dál tu je a velká, takže pokud při nás bude i nadále stát potřebné štěstí a lidé, kteří nás doposud ve valné většině „za hubičku“ podporovali, tak to snad pošlape. Spoléhat ale musíme především sami na sebe a tak se řídíme heslem: „Věříme, že když se věcí dělají pořádně, lidé to ocení“  Konkrétně na příští rok plánujeme další 4 vydání CzechPointu, během léta bychom rádi dali dohromady alespoň dva menší open airy, především pak oblíbený Free Summer Open Air Dubtech, který se letos bohužel nemohl konat. Jinak v pražských klubech budeme počínaje novým rokem pořádat několik pravidelných, rezidentních nocí a co dál, to ukáže čas.

Jak by jsi v jedné větě pozval clubbery na pátý díl Czechpointu?
Přijďte, uvidíte a my věříme, hudebně naplněni odejdete!


Ptal se Subgate
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CZECHPOINT VOL. 5

Pátek 2. 11. 2007
Vstup: Předprodej 100 Kč, na místě 150 Kč
Vystupují:
Rudeboy, Reverb vs. Mystif, Kyanid vs. Ark, P.no vs. Frock, Sayuz vs. Stantha, Home, Hyde, Vojtech, Unit, Wector, Slater, Searcher, Flundr, Cyrax, Lolla, Zbora, Subsist & Ala, Zwooky & Halama,
Další informace
5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Logick
31. 10. 2007 | 17:39:44
+0 | -0

to jedi

O něco víc než posledně i pro to oKo určitě bude! A příště toho bude zase o něco víc...atd..atd, makáme na tom..:)



A my budeme moc rádi, když dorazíš..
Jedi
31. 10. 2007 | 16:26:35
+0 | -0
A co třeba nějaká originální nová výzdoba ať je nejen co poslouchat, ale i na co koukat a fotit. ;)



Rád přijdu..

31. 10. 2007 | 12:39:50
+0 | -0

cesky cesky cesky

urcite drzim palce dalsimu ceskemu bodu, jen prosim kluci nezapominejte na svoji materstinu, vytvorili jste si opravdu idealni prostredi pro podporu ceskych jezdcu na deskach, tak proc nemluvit tak, jak nam zobak narost :)
josef
31. 10. 2007 | 09:39:51
+0 | -0

to jedi

cau zmena je vzdy na chill outu takze misto raggae ted minimal,elektro,break beat...prijdes fotit? :)
Jedi
30. 10. 2007 | 18:44:38
+0 | -0
No už se těším co bude nového..? ;)
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika