Elite: Rozhodně nic neplánuju!

Elite: Rozhodně nic neplánuju!

08. 11. 2007  |  Autor: Subgate  |  Komentáře (5)
Před sobotní Steam party, která poprvé proběhne v nově otevřeném klubu Daylong na Náměstí republiky (OC Palladium) tu máme rozhovor s jednou ze zainteresovaných Djane. Ptali jsme se roztomilé blondýny Elite.
Tvoje začátky jsou úzce spjaty s ostravskou školou djingu MP4, kde jsi poprvé nahlédla do zákulisí djingu a všeho co k němu patří. Co všechno taková škola nabízí a jak ti v tvém případě pomohla?
Tahle škola je především o možnosti zahrát si na dobrou aparaturu a v dobře odzvučené místnosti. Což byla pro mě, jakožto začátečníka, nedocenitelná pomoc. Gramce byly a jsou poměrně drahá věc a mít možnost trénovat doma, prakticky kdykoliv taky nemá každý. Nevím jak probíhaly kursy v Praze, ale v Ostravě jsi měl předplacený určitý počet hodin hraní a pár s lektorem respektive zkušeným DJem. Těch hodin nebylo moc, protože to opravdu není potřeba. První hodinu jsme si řekli, jak zapojit mix, monitory, gramce, zesilovač to všechno dohromady, pokud možno, aby to hrálo. Druhou hodinu, první a druhou dobu, jak se doby počítají, kdy se mixuje no a pak už jen trénuješ, trénuješ a trénuješ.

První vystoupení před publikem na sebe nenechalo dlouho čekat a tak jsi po několika měsících tréninku vystoupila v respektovaném ostravském klubu Fabric na party Eternity. Jak probíhalo tvé představení tamějšímu publiku a jaké jsi z něj měla pocity?
Vzpomínám si, že jsem byla hodně nervózní, ale to po příchodu do Fabricu to trochu opadlo. Hrála jsem úplně první a kromě mých pár známých tam moc lidí ještě nebylo, ale z hraní jsem měla dobrý pocit a ráda si na tuhle akci vzpomenu.

elite

Zlomovým okamžikem ve tvé kariéře bylo přijetí do prestižní agentury JPA, která v té době zastupovala českou djskou špičku a stála za řadou úspěšných parties a festivalů jakými byly třeba Creamfields nebo velmi úspěšné série parties v benešovském KC Karlově. Co předcházelo tvému přijetí do této agilní agentury a jaké změny jsi pociťovala po tvém začlenění?
Ještě před vstupem do JPA booking agency, jsem pro tuto agenturu odehrála úspěšně několik akcí. Když se potom rozhodovali koho vzít do svého nového bookingu, byla jsem spolu s DJem Spyrem nejmladší členkou. Zastoupení touhle agenturou bylo opravdu zlomové, dostala jsem možnost natočit oficiální mix CD pro časopis Xmag, dostala jsem se do širšího povědomí lidí a s tím samozřejmě přicházelo i více nabídek na hraní.

Máš radši větší halové akce a festivaly nebo upřednostňuješ spíše klubové prostředí?
Většina DJs na tuhle otázku odpovídá podobně a to, že jak halové akce, tak kluby mají své kouzlo a nezaměnitelné charisma. Já si myslím to samé a je fajn, když si DJ může zahrát v klubech i na velkých akcích. Bližší jsou mi asi kluby, protože hraju house. Na druhou stranu moc mega akcí, kde by byl hlavní styl house jsem nezažila. Což je škoda v zahraničí je to úplně běžné.

V současnosti tě zastupuje německá agentura Evolution music, díky které jsi měla možnost vystoupit v zahraničí. Nejvíce mě však zaujala tvá cesta do jihoamerické Kolumbie, která je pro spoustu djs velkou neznámou a o tamní scéně toho moc nevíme. Přibliž nám ve stručnosti tamní taneční scénu. Jaké styly jsou nejoblíbenější? Pociťuješ rozdíly v domácím a kolumbijském publiku?
Momentálně tam nejvíc jede house, kolumbijská taneční scéna je hodně mladá a ještě nedávno tam neznali nic jiného než techno. Seznámila jsem se s promotérem, který tam jako první začal vozit velká houseová, ale i jiná DJská jména. Minulý rok pořádali první festival v jedné z nejluxusnějších částí Kolumbie v Cartagene a na festivalu byla dohromady jména, která si u nás jen těžko můžeme dovolit. Je to jedna ze zemí, kde tyhle akce financuje mafie a ta má trochu jiný rozpočet. Co se týče lidí, cítila jsem se tam jako doma na hodně povedené párty. Ve 12 je klub plný k prasknutí, všichni mají chuť pařit, poslouchají ty stejné tracky jako my, kolem 3 to trochu prořídne a zůstávají jen ti nejvytrvalejší, z nichž někteří ještě pokračují na after . Prostě jako doma.:)

Na kterých parties a s kým jsi v rámci tvé cesty vystoupila?
Více než známé party jsem navštívila několik prestižních i méně známých klubů. Nejznámější byl asi klub Cha Cha v Bogotě, kde pravidelně hrají DJs jako jsou Carl Cox, Hatiras, Axwell, Sebastian Ingrosso a další. Většinou hraju jen s místními DJs a na Kypru jsem hrála před Gabriel a Dresden, jsou to sympaťáci.

Kteří producenti tě v současné době nejvíce oslovují a proč???
Těch jmen je víc a někteří mě ovlivňují už několik let. Dokážou se skvěle přizpůsobit a zároveň udávají směr, kterým se house ubírá. Dá se říct, že jsou to jedni z mých nej “kamarádů“. Když vidím jejich jména na stránkách s trackama, hned je mi líp a pravděpodobně najdu ten den i nějakou pecku. Axwell, Robie Rivera, Freemasons, Booty luv, David Spoon, Kurd Maverick.a další.

Jaká je tvá aktuální Top5?
1. Fusion – Hoxton Whores
2. Big Fun – Dave Spoon
3. Get Up feat Technotronic
4. Why U Wanna do Me Wrong – The Menace
5. Sorry - Kaskade

V Tvém partylistu na MySpace jsem viděl napsanou Čínu, ale teď tam máš hraní v Čechách, co se stalo? Čeká tě ještě do konce roku nějaké hraní v zahraničí?
Moje 14 denní turné v Číně bylo zrušeno v těchto termínech. Ale už jsem dostala náhradní termín a je určitá možnost, že letošní Silvestr strávím v Číně. Pokud ne, ještě raději ho oslavím v Praze. Také je v jednání hraní v Dominikánské republice koncem listopadu a Itálii.

Steam je akcí, na které si přijdou na své milovníci energické a dynamické house music. Připravuješ pro návštěvníky něco speciálního?

Původně jsem chtěla zarecitovat básničku nebo zazpívat nějakou lidovou, ale zůstanu u hraní. Můj set bude speciální v tom, že hraju poprvé na párty Steam, která je charakteristická svým houseovým stylem, i já mám v plánu hrát víc klubový house.

Co říkáš na lineupu, ve kterém výrazně převažují zástupkyně ženského pohlaví?
V poslední době hrávám docela často na „girls nights”. Myslím si, že je to asi pro promotéry a návštěvníky akcí zajímavější :) Ale pro mě to není nijak jiné než když hraju jen s klukama.

Rok 2008 je pomalu za dveřmi. Jaké jsou tvé sny a plány do budoucna?
Rozhodně nic neplánuju! Ze zkušeností z minulých let vím, že to nemá smysl. Obzvlášť v DJském světě. Nerada bývám zklamaná a naopak mám ráda překvapení. Určitě bych si moc přála, aby rok 2008 byl alespoň z poloviny úspěšný jako tenhle. Ráda bych zase navštívila země, kde jsem ještě nehrála, ale i hrála a i spoustu výborných parties v Čechách a na Moravě.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

STEAM!

Sobota 10. 11. 2007
Vystupují:
resident djs: pete walk (myspace.com/petewalk, cz) special guest dj: diana d’rouze (pl) guest dj: e-lite
Další informace
5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
µGen
24. 11. 2007 | 16:13:43
+0 | -0
Ten druhej typ je Thonyk, kterej dělá Steam. Musím ale říci, že na steamu hrála Elite poněkud nudně, více se mi líbil styl co hrála tak před rokem (např. Shotgun fest). Těch očí jsem si taky všiml... :-D. No ale spíše je na már co já vím.
Andrea
11. 11. 2007 | 22:45:11
+0 | -0
Hmm asi uz to dje taky nebaví hrat jen vyjetým clubberům, tak se vám chtějí přiblížit :))
RushHour
11. 11. 2007 | 15:25:54
+0 | -0
No jo, zvlášť v porovnání s tim typem. Hush!
Digital
11. 11. 2007 | 15:24:41
+0 | -0

Zornice

Na deruhé fotce má tak rozšířený zornice, že bych nepoznal barvu jejích očí... Ale, ale! ;)
Hugoboss
09. 11. 2007 | 18:51:19
+0 | -0

17.11. K2 Č.B.

Už se na tebe tady moooooc těšíme........!!!!!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika